Šta mališane najviše raduje kada posete dečije igraonice?


Zanimljivosti


Današnja deca imaju veliki broj mogućnosti da provode svoju svakodnevnicu i slobodno vreme, a posebno su zastupljeni uređeni objekti kao što su dečije igraonice. U pitanju su mesta koja ih asociraju na graju, zabavu i druženje, a osluškujući njihove želje, uvek se realizuju i neke nove aktivnosti koje ih kontinuirano raduju. 

Najčešće, mališani zavole ambijent jedne dečije igraonice i to im postane preferirana adresa, u odnosu na manje poznate lokale. Kako bi se utvrdilo šta ih najviše raduje i zašto se sa osmehom vraćaju u igraonicu, pitali smo neke od igraonica kakva iskustva dele mališani sa njima, boraveći u prostoru ispunjenom igrom, zabavom, ali i učenjem. 


Druženje sa vršnjacima 


Veliki broj mališana ističe da vole dečije igraonice zato što se tamo nalaze njihovi vršnjaci i drugari, sa kojima se rado sreću i igraju. Imaju priliku da upoznaju i nove drugare, razmenjuju igračke, dogovaraju se i sarađuju, uče da dele i budu tolerantni. Osoblje igraonice potvrđuje da je druženje i igra u timu od neprocenjivog značaja za zadovoljstvo mališana, a psiholozi takođe daju mišljenje da sve to podsticajno i pozitivno deluje na razvoj sposobnosti i veština deteta. 

Kroz zajedničku igru se mnogo toga i nauči, usvajaju se nova saznanja i obogaćuje svakodnevnica mališana na kvalitetan način, što nije uvek izvodljivo kod kuće u današnjem vremenu brojnih obaveza roditelja. Zbog toga, korisno je da borave u ambijentu dečije igraonice čak i kada idu u vrtić ili školu, odnosno u slobodno vreme, a posebno ukoliko nisu u zabavištu.


Mnogo novih igračaka i zabave


Dečije igraonice ispunjene su živopisnim bojama zidova, često oslikanim šarenilom i junacima koje mališani obožavaju. To im je veoma privlačno, kao i ambijent koji je pre svega bezbedan i siguran u svakom trenutku boravka. Navode često da uživaju da se igraju sa igračkama, čak i kada neke već imaju kod kuće. 

Nova dimenzija zabave dobija se u igraonici kroz druženje sa vršnjacima. Takođe, rekreativne sprave poput tobogana, tramboline, ljuljaški, lavirinta i slično, često su dostupne u velikom prostoru dečije igraonice, ili dvorištu. Sve to, privlači mališane i čini ih srećnim tokom boravka u igraonici.


Savršeni rođendani koji se ne zaboravljaju 


Pored boravka tokom dana u prostoru dečije igraonice, najčešće se u ovom ambijentu organizuju i rođendani mališana. Upravo je i to jedan od razloga zašto obožavaju da posećuju objekte na dobro poznatim adresama, jer se tu nižu najlepši rođendani. Druženje sa maskotama i animatorima, brojne radionice i takmičenja, kao i igra koja se dugo pamti, predstavljaju bitne elemente današnjih rođendana. 

Uređen ambijent tako da bude dekorativan, samostalnost dece uz osoblje igraonice, decu čini radosnim i često asocira na vrtić. Pored toga, zabava na rođendanima u igraonici podrazumeva mnogo igre, pesme i druženja, što je znatno teže organizovati kod kuće.

Mališani navode mnoge razloge iz kojih im je prostor dečije igraonice tako drag, važan i prijatan, čini ih prosto srećnim i zadovoljnim. Istovremeno, ispisujući osmehe na licu dece, roditelji su takođe zadovoljni ugođajem i vremenom koje mališani provode u igraonici, jer prepoznaju njihovu radost i želju da se ponovo vrate na mesto dobrog provoda, zabave i učenja.






Srodni tekstovi:


Predlozi za pokretanje biznisa sa malo novca

Svako ima drugačije razloge zašto želi da pokrene sopstveni biznis. Neko ne želi da ima nadre...

Detaljnije

Zašto je cena uglja posebno povoljna tokom leta?

Energenti su neizostavan deo domaćinstva, poslovnih objekata i složenih industrijskih procesa, zbog ...

Detaljnije

Modni elementi ženskih laptop rančeva

Laptop rančevi su postali neizostavan modni dodatak za moderne žene koje žele da svoj laptop nose sa...

Detaljnije

Saveti za odabir kolica za bebe

Veoma važan izbor koji se pravi kada dete dođe u kuću tiče se kolica za bebe. Pored kreveca, ovo je ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS