Trotini za decu su pravi izbor poklona za sve vremenske prilike


Zanimljivosti Dom

Ukoliko se ovih dana pripremate za rođendan nekog mališana uzrasta dve ili tri godine i tražite adekvatan poklon koji će ga obradovati, nemojte birati garderobu, tome se roditelji raduju, već igračku ili još bolje, trotinet. Ne samo da ćete dete silno obradovati već će isti dugo moći da koristi. Biće spretnije, uvežbaće motoriku i balans i silno se radovati prilikom svake vožnje.

Trotineti za decu, modeli već za starije bebironce

Bebironac koji je prohodao može da počne da koristi trotinete za decu, i to one sa sedištem. To su 2 u 1 modeli, koji se u početku koriste kao guralice sve do navršene treće godine života, a skidanjem sedišta postaju klasični trotineti kada i njihova nosivost uglavnom bude do 50kg. Imaju podešavanjuću ručku pa neretko ovi modeli, u zavisnosti od spretnosti deteta mogu da se koriste do šeste godine. Zapravo, mogu i duže, ali ako dete već postane poprilično vešto i voli trotinet, onda je vreme da pređe na ozbiljniji model, trotinet na dva točka.

Klasični trotineti za decu su svima omiljeni

Ako vaš dvogodišnjak nije imao trotinet kao bebironac, a pokazuje želju da vozi, krenite odmah sa klasičnim trotinetom. Ručka je podesiva uglavnom u tri nivoa tako da može da prati njihov rast. Takođe su deklarisani i na veću težinu, te dete može dugo da vozi. Ono što mališane dodatno privlači su svetleći točkovi. Klasični trotineti za decu u zavisnosti od brenda imaju i veliki raspon cena. Ono što je dobro, svakome mogu biti dostupni.

Trotineti za decu, modeli sa dva točka

Modeli trotineta na dva točka namenjeni su deci starijoj od pet godina, i to onoj koja su prevazišla modele sa tri točka. Računa se da je dete spremno da pređe na viši nivo kada uspešno barata ručkom, kada uspešno koči, okreće trotinet i prilagođava ga sebi. Nekada su svi trotineti isključivo bili na dva točka, tako da to i nije posebna mudrost, već više želja deteta da pređe na taj nivo.

Trotineti na dva točka su namenjeni i starijoj deci, ali i odraslima.

Trotineti na dva točka nosivosti do 100kg

Ovi modeli trotineta imaju dodatna ojačanja u delu gazišta, kvalitetne točkove koji treba da iznesu nosivost od 100kg. Ručka im je podešavajuća pa mališani već od desete godine uspešno mogu da ih voze, kao i njihovi roditelji.

Trotinet za decu se u ovim slučajevima koristi i kao prevozno sredtsvo, pa gde uslovi postoje, deca mogu nesmetano ići do škole, na trening i brojne druge aktivnosti. Mnogi modeli su i lako sklapaju, a uz to su i lagani, svega par kilograma, tako da im je lak i transport u gradskom prevozu ili gepeku automobila.

Električne trotinete zadržite za sebe, a nek deca voze klasične modele

Svi oni koji ne vole gužve, a u prilici su da ih izbegnu, baš kao i oni što vole zdrav život, sve više se odlučuju za električne trotinete. Nije ni čudno, pogotovo u velikim gradovima gde se nekada čak brže njima stiže do destinacije usled gustog saobraćaja. Nedavno je u Beogradu otvoren i prvi parking za električne trotinete. Nepovoljno je što za električne trotinete nema jasno uređenih pravila gde se i kako voze, pa treba biti poprilično oprezan. Svakako, sve više su prisutni u svim mestima, jeftino im je punjenje pa je i to njihova velika prednost. Kako zahtevaju veštinu upravljanja, ali ne troše dodatnu energiju, električni trotineti, pored toga što nisu bezbedni za decu u saobraćaju, nisu ni dobro rešenje jer deca prilikom vožnje nisu fizički aktivna, što svakako treba da bude imperative u odrastanju.






Srodni tekstovi:


Kako izgleda biti roditelj bebi od godinu dana?

Imate dete koje je skoro oduvalo jednu svećicu na torti? Čestitamo, onda ste dobili i novu ulogu, a ...

Detaljnije

Da li vredi postaviti zubne implante?

Kada se razmatraju zubni implanti cena jednog zuba je dosta viša nego što je to slučaj...

Detaljnije

Kako do minimalističkog stila u kupatilu?

Ono što se u poslednje vreme veoma ceni kada je enterijer u pitanju jeste definitivno minimal...

Detaljnije

Šta vam je od alata potrebno za uređenje bašte?

Svako ko želi da se bavi sređivanjem dvorišta ispred svoje kuće, zgrade i slično i uređenjem ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS