Posebno cveće za posebne dame



Od karaktera, izgleda i navika dame zavisiće i sam obabir cveća. Buket cveća mora biti odlika osobe kojoj se poklanja. Prilikom kupovine cveća u cvećari mora se naglasiti namena i povod. Od povoda zavisiće kakvog će izgleda biti buket. 


Buket cveća za venčanje

Najtraženi i najbitniji buket za venčanje je bidermajer. On se izrađuje po želji mlade. Obično se preporučuje da bude od prirodnog cveća. Lizijantus ili ruže su pravi izbor za taj buket. Idealna preporuka su beli i roze cvetovi, umešani sa želenilom, kostrikom ili sa dihondrom. Zatim slede buketi koji gosti donose mladi. Cveće koje se kupuje za vencanje mora biti veselih boja, obično se bira crveni ili ružičasti cvetovi. Takvi buketi mogu biti ukrašeni posebnim trakama, mrežicom ili sa posvetom koja se uklapa u dekor. Buket od čisto belih kala je odličan izbor.  


Cvećara online - kupovina cveća u svakom momentu

Ustaljen je tradicionalni način kupovine, odnosno kupvine u cvećarama. Međutim, u poslednjih par godina sve je veći trend kupovine u cvećarama online. Cvećara online je mesto koje nudi veliki izbor cveća, zelenila koje se idealno uklapa u aranžman, dekorativnih mašni i sl. U par jednostavnih klikova kupac može odabrati kombinaciju, a cvećar istu napraviti. Cvećara online ima raznovrsna ponuda svežeg cveća. Online putem možete iskombinovati i poručiti buket kakav želite. Kupovina cveća online putem je idealn metod kupovine. Na ovaj način zaobićete gužvu i uštedeti vreme. Pri kupovini u cvećarama online možete zahtevati da se cveće dostavi na željenu adresu, a isto platiti elektronskim putem. 


Kombinacija poklona i cveća

Zabeležena je novina da u cvećarama Beograda možete kupovati izuzetno lepo aranžirano cveće i poklon. Ovaj način aranžmana je idealan za poklon posebnim damama. Cveće u kutiji ili buketu možete obogatiti poklonom. Na taj način spajate lepo i korisno. Poklon se oplemenjuje cvećem, a iznenađenje je zagarantorovano. Odlično se uz cvetni aranžman mogu uklopiti čokolade, plišane igračke, nakit, sat i sl. Time pokazjuete vašu kreativnost, ali i dokazujete da vam je stalo do neke osobe kada ste se dodatno potrudili oko poklona. 


Simbolika cveća

Prilikom dolaska u cvećaru poželjno je da znate za kakvu osobu želite da kupite buket. Potrebno je da dobro poznajete karakter dame kome je cveće upućeno. Jer buketom cveća možete preneti poruku. Mnoge cvećare Beograda nude široke asortimane cveća sa preporukom kada se koje cveće koristi i poklanja. Cvećari su izuzetno dobro upoznati u simboliku cveća. Naučiće vas da se orhideje poklanjaju trudnicama i porodiljama. Sa ružom nikada nećete pogrešiti, ruža je namenjena za svaki ukus i za svaku priliku. Lizijatus se može poistovetiti sa ružom, obzirom da je i cvet sličan. Ružičasta boja cveća govori o prefinjenosti, eleganciji. Plavi cvetovi umiruju stres i nervozu, pa se poklanjaju osobama od kojih se želi popravljanje raspoloženja. Ljubičaste boje cveća predstavjaju dostojanstvo. Crvena boja cveća predstavlja energiju, moć, strast. Bela boja karakteriše nevinost, jednostavnost.


Zaključak: prilikom kupovine cveća potrebno je poznavati karakter osobe kojoj je cveće upućeno. Poželjno je birati boju i vrstu cveća prema nameni i povodu. Ako niste vešti u tome, prepustite to cvećaru, samo je bitno da kažete koji je povod. 

Ukoliko volite da vam je dom oplemenjen cvećem i sobnim biljem, u ovom tekstu o zemlji za cveće možete pogledati kako na najbolji način da negujete sobne biljke. 




Srodni tekstovi:


Osteoporoza - bolje sprečiti nego lečiti

Želite da znate kako da sprečite osteoporozu? Sećate se reklama za mleko kada bi naše omilje...

Detaljnije

Na koji način pomoći detetu prilikom odabira srednje škole?

Ako ste se našli u vrtlogu zvanom prijemni ispiti, ispisivanje želja i čekanje rezultata i ko...

Detaljnije

Moderni poslovni prostor

Poslovni prostor i njegovo sređivanje dobijaju sve više na značaju s obzirom na to da je to m...

Detaljnije

4D ultrazvuk: Kada se radi, šta predstavlja i podrazumeva?

Dolazak bebe na svet izaziva mnogo ushićenja, radosti, ali često i zabrinutosti i to od prvog dana k...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS