Saveti za odabir kolica za bebe


Dom



Veoma važan izbor koji se pravi kada dete dođe u kuću tiče se kolica za bebe. Pored kreveca, ovo je nešto što će vam najviše i biti potrebno, ali i nešto što ćete najčešće koristiti. Zato je važno da prilikom kupovine kolica dobro pogledate čime raspolažu, kakve sve mogućnosti pružaju i koliko i kako će vam služiti.

Dva su osnovna kriterijuma kada govorimo o odabiru kolica za bebe, a to su funkcionalnost i kvalitet. Ne možemo reći da je nešto važnije od ta dva, niti da je jedan od ova dva kriterijuma bitniji, jer zajedno oni čine celinu koja vam je potrebna i koja će vam pomoći život sa bebom. Kolica se koriste već od bebinog rođenja, pa sve otprilike do treće godine, što već dovoljno govori o tome da vam je potrebno da budu sasvim funkcionalna i dovoljno kvalitetna da taj period „prežive“, ali i da opstanu kako bi se nasledila. 

Važan je položaj koji kolica imaju

Ako kupujete kolica za bebe koja planirate da koristite od rođenja deteta, a onda i tokom njenog rasta i razvoja, bitno je da ona imaju opciju potpunog spuštanja, tj. ležeći položaj. Naravno, uz to i opciju podizanja pod dva do tri različita ugla sedenja, sve do 90 stepeni. Na ovaj način ste obezbedili da imate kolica koja će vam tokom celog perioda korišćenja biti dovoljna. 

Naravno, važno je da vodite računa da samo sedište i njegova prevlaka budu kvalitetni i daju potporu i podršku leđima bebe, kasnije deteta. Takva su recimo Graco kolica za bebe, naći ćete ih u različitim dezenima i dizajnima, ali uvek sa jako kvalitetnim podlogama i sedištima, baš kao i Cybex kolica za bebe. 

Sigurnost kolica

Kolica za bebe uvek imaju određene sigurnosne pojaseve. Bitno je da postoje dva sigurnosna pojasa koja idu oko ramena deteta i spajaju se dodatno preko grudnog ili stimačnog dela. Ali, da pored toga ima i sigurnosna prečka koja se može sklanjati. Na taj način ćete znati da vam je dete uvek bezbedno u kolicima. Uz sve to, bitno je da nijedan kaiš dete ne žulja, ne stvara neprijatan osećaj, što znači da je bitno da kaiševi imaju dodatna ojačanja koja čine da detetu bude sve udobno. 

Točkovi – materijal i veličina

Možda vam na prvi pogled neće biti važno kakvi su i koliki točkovi, jer svi odlično funkcionišu po podu radnje i popločanim i urednim ulicama. Ali, onda dođu trenuci kada ćete brzo shvatiti važnost toga od čega su točkovi i koliki su. Točkovi mogu biti od plastike i gume. Gumeni su uvek bolja opcija, jer će biti bolji za vožnju po putevima koji nisu baš ravni, po makadamu, snegu... Tačnije, za svaki teren koji nisu dobar asfalt. Pored toga, kolica za bebe su stabilnija i za vožnju i upravljanje kada imaju veće točkove, pa prilikom njihovog odabira nemojte zaboraviti na to. Uz sve ovo, dobro je da su kolica i amortizovana, da, baš kao i automobili. Dete neće osetiti truskanja, prelaske preko kamenčića, pa neće ništa smetati dok odmara ili spava u njima. 









Srodni tekstovi:


Moderan poslovni prostor

Ljudi iz poslovnog sveta neretko kancelariju mogu posmatrati svojim drugim domom. Današnji ri...

Detaljnije

Izaberite alat kao profesionalac! Testere za svaku potrebu!

Kada je reč o izboru pravog alata za sečenje, testere zauzimaju centralno mesto u arsenalu svakog pr...

Detaljnije

Kako renovirati malu kuhinju?

Renoviranje male kuhinje često predstavlja izazov za mnoge. Međutim renoviranje male kuhinje ne mora...

Detaljnije

Koje dobrobiti po ljudsko zdravlje i psihu boravak u prirodi nosi sa sobom

 Još od davnina mnogi pesnici i umetnici ističu lepotu prirode slaveći je. Čovek se oduv...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS