Seksualno zdravlje muškarca odgovorno za produktivnost


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

erektilna disfunkcija

Nakon stupanja muškarca u reproduktivni period i sazrevanja u pogledu seksualnog razvoja, neophodni su redovni urološki pregledi. Tokom reproduktivnog perioda muškarca usled redovnih seksulanih odnosa, androgeni hormoni se pravilno luče uz ujednačen rad hipotalamusa i hipofize. Tokom daljeg perioda pune zrelosti muškarca i doba rane starosti, dotok krvi u polni organ je znatno manja, stoga su problemi impotencije češći. Usled neuravnoteženog odnosa polnih hormona i poremećaja krvnog pritiska dolazi do potencije, sa posebnim osvrtom na psihološki uticaj ličnosti. Povezane tegobe dovode do smanjenog efekta erekcije i intimnih odnosa bez posebnog uživanja. 

Definisani uzroci potencije odnosno erektilne disfunkcije

Iako su zdravstveni aspekti odgovorni za pojavu erektilne disfunkcije, ne treba zaboraviti stanja poput stresa i nezdravih životnih navika. Muškarci koji imaju problem sa erektilnom disfunkcijom izazvani su organskim i psihičkim faktorima sredine. Današnja tendencija razvoja muške impotencije beleži rast mlađe populacije koja se u nekim slučajevima može izjednačiti sa većom starosnom granicom. 

Za potpuni seksualni užitak muškarca, odgovoran je skup mišića, hormona i krvnih sudova polnog organa. Simbioza odnosno sinergija navedenih faktora proizvodi punu erekciju polnog organa. Ukoliko postoji poremećaj navedenih faktora, beleži se zdravstveno stanje sa erektilnom disfunkcijom. 

Redovnim urološkim pregledima, bakteriološkim, mikološkim i serološkim analizama, utvrđuje se vitalnost i pokretljivost spermatozoida. Navedene analize određuju produktivnost i učestvovanje u oplodnji jajne ćelije. 

Kako prevazići psihološke aspekte erektilne disfunkcije?

Pored fizioloških promena organizma poput teških ili lakših obolenja, psihološki aspekti su takođe orgovorni za napredovanje erektilne disfunkcije. Erektilnom disfunkcijom se posebna pažnja usmerava na depresivna stanja odnosno raspoloženja muškarca. Nedostatak erekcije tokom čina seksulanog odnosa može izazvati nezadovoljstvo, potištenost, malaksalost i bezvoljnost. 

Psihološki aspekti erekcije dalje proizvode manji efekat seksualnog funkcionisanja. Nastalu tegobu treba rešavati primarno odnosno na samom početku razvoja. Usled dobre komunikacije i bliskosti među partnerima, svaki problem se lakše rešava a uzbuđenje se ponovo vraća nakon seksualnog odnosa. 

Današnji razvoj društva i tehnologija, doprineo je bržoj adaptaciji ali i brojnim stresnim situacijama. Usled i najmanjeg svakodnevnog stresa, muškarci sa osetljivim samopouzdanjem gube seksualnu efektivnost koja dovodi do problema sa erektilnom disfunkcijom. 

Uticaj primarne terapije tokom lečenja muške potencije

Za lečenje problema muške potencije koja uključuje neuspelu erekciju, postoje brojne naučne studije sa pozitivnim urološkim aspektima lečenja. Neophodno je slediti jasne instrukcije lekara koja će dati pozitivne rezultate uz regulisanje načina ishrane i redovne fizičke aktivnosti. 

Primena terapije je obično usmerenog karaktera, sa smernicama za lečenje dugotrajnog stanja erekcije. Od terapija u vidu lekova, pacijenti očekuju dugotrajan i pozitivan efekat uspešne erekcije koja će povratiti samopouzdanje. Najčešće upotrebljivana terapija zasniva se na kombinaciji prirodnog hormona testosterona sa biljnim mešavinama lavande, matičnjaka, meda i jezgrastog voća. 

Testosteron se smatra odgovornim za produktivnost muškarca, čijim nedostatkom nastaje smanjena erekcije i pad libida. Supstitucijom odnosno upotrebom beta-sitosterola nivo testosterona opstaje na biološkom stanju, pri čemu se negativni efekti muške potencije odnosno erektilne disfunkcije postepeno otklanjaju. 

Ciljani preparati za održavanje erekcije, direktno utiču na seksualnu želju i održavanje polnih odnosa sa potpunim uživanjem. Preparati sa navedenim beta-sitosterolom, održavaju dotok krvi u polni organ muškarca, pri čemu cirkulacija utiče na kvalitet seksualnog odnosa. 




Srodni tekstovi:


Cvećara online-brzo i lako cveće na vašoj adresi

Ukoliko se odlučite da kupite cveće online možete to učiniti tako što ćete otići na sajt odre...

Detaljnije

Moderni tepisi za savremen dom

Bilo da ste kupili stan u novogradnji ili ste renovirali stari, kada unesete sav nameštaj, na...

Detaljnije

Jedna od najtraženijih internet kategorija: prodaja apartmana Zlatibor

Izgradnja moderno opremljenih objekata karakteristična je za tekuću deceniju i postoji rastući trend...

Detaljnije

Karakterne crte koje mogu opisati psihologiju ličnosti

Kroz decenije koje su za nama mnogo truda i rada je uloženo kako bi se unapredilo razumevanje čoveka...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS