KAKO DA ČIŠĆENJE LICA POSTANE TVOJA OMILJENA RUTINA?


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Mi žene volimo da se posvetimo sebi. Nekada to radimo redovno, a nekada odvojimo jedan ceo dan ili nedelju za sređivanje i ulepšavanje. Iako se nekada redovno ulepšavamo, često zaboravimo da se posvetimo samo sebi i da uživamo u tom trenutku romantike koji kreiramo samo za sebe. Čišćenje lica nije baš tako zabavna stvar i znamo da moramo da je ponavljamo i ujutru i uveče. I nekada nas baš jako mrzi i nemamo volje, vrlo često smo umorni. Zato nekada preskačemo sve korake koji su potrebni i onda dolazi do problema. Imamo interesantan predlog kako da čišćenje lica postane tvoja omiljena rutina. 

UREDI KUTAK ZA SVOJU RUTINU

Ako čistiš lice "s nogu" onda i nije čudo što ovo nije tvoja omiljena rutina. Čišćenje lica iz više razloga treba da ti bude važan deo dana. Svakog dana imaš šansu da tvoje lice zasija, da bude čistije, samim tim da izgleda bolje, da mu se ne pojavljuju fleke i treba da iskoristiš tu mogućnost. Zato bi bilo idealno da napraviš svoj kutak za čišćenje lica i generalno skin care rutinu. To može da bude manji stočić sa instaliranim ogledalom i obavezno led lampicama kako bi sve lepo videla. Na tom stočiću obavezno treba da se nađu tuferi, štapići za uši, rukavica za skidanje šminke, aparati za skidanje šminke i čišćenje lica ukoliko ih imaš, micelarna voda ili proizvodi koji koristiš, različiti gelovi ili kremice. Poređaj ih i dodaj i neke detalje, a pošto nam se bliže praznici mogla bi da dodaš i svećice, koje svakako mogu da ostanu tu, čak i kada praznici prođu. 

ČIŠĆENJE LICA MICELARNOM VODOM

Najlakšu teksturu ima micelarna voda. Ukoliko čistiš lice trebalo bi da odabereš micelarnu vodu koja će najviše da ti prija. Postoje one micelarne vode koje sadrže na primer veću dozu alkohola i one ne prijaju baš svakom. Već pri prvom nanošećnju osetićeš kako ti je lice mnogo toplo i kako se pomalo zateže. Savet je da probaš da koristiš micelarnu vodu koja ima što više prirodnih sastojaka i koja sadrži sastojke koji prijaju tvojoj koži. 

UMIVANJE MLAKOM VODOM I MASAŽA LICA

Posle nanošenja micelarne vode i skidanja šminke i prljavštine u svom novom skincare kutku sledi ispiranje lica mlakom vodom. Obično posle micelarne ne moraš da ispiraš lice, ali svakako se savetuje i taj korak, kako bi kožu pripremila za sledeći proizvod - noćnu kremu ili prajmer koji koristiš pre šminke ukoliko ovu rutinu obavljaš ujutru. Umivanje mlakom vodom i masaža lica blagim pokretima su sve ono što ćeš poželeti. Masiraj svoje čelo jagodicama prstiju, zatim pređi preko očiju, jagodica, obraza, nosa usana i na kraju vrat. Ovo će te tako opustiti i veruj nam na reč poboljšaćeš cirkulaciju i ukoliko imaš problem sa bledilom ovo će ti pomoći da malo povratiš boju. 

MASKA ZA ČIŠĆENJE LICE + TVOJA OMILJENA MUZIKA 

Na kraju iskoristi taj momenat koji imaš kompletno za sebe. Stavi masku za čišćenje lica kako bi kompletirala sve korake u rutini i opusti se. Pusti tvoju omiljnu muziku i upijaj svaku notu i svaku reč. Ujutru ćeš se probuditi kao nova i puna elana.




Srodni tekstovi:


Zašto biste trebali da se opredelite za hrastov parket?

Zamena poda u kući ili stanu, pa čak i psolovnim objektima nije nimalo lak zadatak, već proces koji ...

Detaljnije

Rastite zajedno! Oprema koja prati korak sa vašim mališanom!

Kako vaš mališan raste i razvija se, tako se menjaju i njegove potrebe. Od prvih dana ...

Detaljnije

Top pet komada odeće za proleće za dečake

Školska godina je uveliko u toku i deca su opremljena školskim priborom i knjigama, al...

Detaljnije

Koja je karijera prava za mene?

 Jedna od najbitnijih odluka koju treba da donesemo u životu je odabir karijere. Danas vi&scaro...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS