Renoviranje kupatila - ozbiljan, ali zanimljiv posao


Dom

Ukoliko ste bez ideja, a preko glave vam je staro kupatilo, koje momentalno želite da promenite, a ne znate kako, ali želite i morate, pogledajte neke od predloga koje ćemo predstaviti u nastavku teksta.

 

  • svetle boje vs tamne boje

Za mala kupatila važi pravilo da pločice budu svetlijih boja, bela koja nikada nije izašla iz mode, svetlosiva, krem i pastelne boje. Međutim, ukoliko više volite tamnije nijanse i ne želite da iz praktičnih razloga birate boje koje ne volite, napravite kompromis tako što ćete jedan zid ofarbati u tamnu boju ili birajte pločice koje su tamnije boje. Na taj način ćete taj zid naglasiti, dok ce ostali zidovi biti nežnije, svetlije boje pa tako vaše malo kupatilo neće izgledati tako malo. Da su svi zidovi na primer tamnoplavi stekao bi se utisak da je vaše kupatilo premalo.  

  • mozaici

Dekor pločice ili mozaici su postali must-have, izuzetno zanimljiva tehnika dekorisanja i uređivanja prostora, u ovom slučaju kupatila, kada možete na zid iza umivaonika ili u tuš kabini postaviti dekor pločice ili mozaike. Ovakve pločice su sve više nezaobilazni dekor mnogih kafića, barova i pabova, a ima ih i po kozmetičkim salonima.

  • kamen, mermer, drvo

Pločice koje su najpopularnije poslednje tri godine jesu one koje imitiraju prirodne materijale poput kamena, mermera ili drveta. Ovakve pločice su možda lepše u kuhinji, ali isto tako mogu biti dobro rešenje za kupatilo. Čine da prostor bude otmeniji, moderniji i primamljiviji. 

  • prostirke

Prostirke za kupatilo nisu obavezni detalj, ali utiču na estetski deo prostorije, ima se utisak kao da se radi o još jednoj sobi, a postavljaju se i iz praktičnih razloga, jer je u kupatilo ulgavnom mokro, te sprečava da namokrite stopala i vi i vaši gosti kada vas posećuju. 

  • Police

Police ili komode su takođe jedan od estetskih simbola, ali možda više iz praktičnih razloga, jer omogućuju da vaše kupatilo uvek bude sređeno, jer je svaka stvar na svom mestu. Vrlo su zanimljive komode koje su i deo lavaboa sa ogromnim ogledalom, što izgleda kao stočić za šminkanje sa ogledalom, verujemo da je to san svake žene, a ovakva oprema za kupatilo može biti neki vid ispunjavanja tog sna. Ogledalo sa ukrasnim lampicama i vašim naređanim parfemima je bolje od svakog drugog ukrasa.

Galanterija – kupatilska oprema 

Kada birate nameštaj i opremu za kupatilo ne smete da štedite, oprema mora biti od najkvalitetnijeg materijala kako bi mogla da izmakne vlazi i mogla da potraje godinama, što je svakako njena svrha, a vi ste mirni jer ne morate da menjate opremu i renovirate kupatilo svake godine. Materijali koji su kvalitetni i koje treba da uzimate u obzir kada kupujete opremu za kupatilo jesu: nerđajući čelik, mesing, staklo, keramika, mesing. 

Galanterija za kupatilo uključuje opremu, tj. proizvode kao što su: držači za peškire, držači za sapun, držači za toalet papir, wc četke, kante za otpatke, zavese za kupatilo, ogledala, police, vešalice, dozatori, čaše, rukohvati, kupatilske stolice, prostirke za kupatilo, oprema za invalide...
Srodni tekstovi:


Odaberite držač za mobilni koji odgovara vašem automobilu

Kada su se pojavili, mobilni telefoni su odmah pokazali da će se vremenom menjati u velikoj meri i d...

Detaljnije

Na koji način vizuelno povecati malo kupatilo?

Nedostatak vremena, znanja, resursa i motiva prati nas kroz razne planove i zadatke. Neretko se de&s...

Detaljnije

Zašto odabrati laminat?

Kada je u pitanju odabir podne površine može se sa sigurnošću reći da je laminat apsol...

Detaljnije

Ogledala po meri

Kada govorimo o uređenju enterijera na pamet nam padne milion i jedan detalj koji bismo mogli da ukl...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS