Nekoliko najlepših mesta u Srbiji koje morate posetiti


Dom Putovanje Putovanje Dom

Planiranje godišnjeg odmora ne mora zahtevati velike pripreme i iziskivati veliku svotu novca. Za obilazak Srbije sve što vam treba je dobra volja i slobodno vreme. Mnoge prirodne lepote naše zemlje predstavljaju idealne destinacije kako za produžene vikende tako i za kompletan odmor na koji možete otići sa porodicom. Srbija svojim turistima nudi divnu prirodu i kulturnu baštinu a za pojedina mesta možemo čuti da su pravi raj na zemlji. 

Svaki kraj Srbije je na neki način zanimljiv a kako su poslednjih par godina otkrivena mesta naše zemlje za koje mnogi smatraju da se mogu videti samo na filmu, sve više i stranih turista zainteresovano je da svoje odmore provedu baš ovde. 

Donosimo vam nekoliko predloga idealnih za odmor u Srbiji.


Specijalni rezervat prirode Uvac


Jedan od najlepših mesta u Srbiji upravo je specijalni rezervat prirode Uvac ili Kraljevstvo beloglavog supa kako ga inače nazivaju zbog prisustva velikog broj ptica. U značajnije vrste ptica spade upravo Beloglavi sup. Radi se o vrsti velike ptice srazmerno male glave i velikog repa. Uvac je reka koja protiče između planina Zlatibor i Zlatar a na njemu su izgrađena čak tri veštačka jezera: Uvačko, Zlatarsko i Radonjsko. Uvac je poznat po svojim meandrima koji se uvijaju na nevereovatan način. Iznad kanjona Uvac nalazi se najlepši vidikivac pod nazivom Morava sa kog se pruža fantastičan pogled na jezero i čitav kanjon. Sam boravak na Uvcu ti nudi mogućnost vožnje po meandrima čamcem, prenoćište u nekoj od lokalnih brvnara ili jednostavno degustiranje domaće hrane koje možete naći u drvenim restoranima pored samog jezera. 


Krupajsko vrelo


Ovo izvorište nalazi se u Istočnoj Srbiji i predstavlja pravu ekološku oazu i jedno od najlepših turističkih mesta u Srbiji. Krupajsko vrelo smešteno je u podnožju planine Beljanice sa desne strane Krupajske reke, između sela Milanovac i Krupaja. Prozirno plava boja vode kojom je ispunjeno ovo vrelo gotovo je nestvarno zbog čega predstavlja omiljenu destinaciju mnogih ljubitelja prirode. Pristup ovom izvorištu je moguć i asfaltnim putem. 


Golubačka trđava


Mesto koje svakako treba posetiti jeste ova tvrđava koja je podignuta na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, na desnoj obali Dunava na samo nekoliko kilometara udaljena od Golubac naselja. Tokom istorije predstavljala je važno vojno utvđenje ali i mesto odakle se mogao kontrolisati sav kopneni i vodeni put. Zbog ovakvog položaja Golubačku tvrđavu su nastojale da osvoje mnoge sile kako bi imale kontrolu i moć nad državnom granicom. Sve do 2019. godine ova tvrđava je bila zatvorena za posetioce kada je konačno rekonstruisana i ponovo otvorena. 


Zašto pored svih prelepih mesta u Srbiji ne bi spomenuli i našu prestonicu. Beograd je svakako mesto vredno obilaska.  Nastao na ušću Save u Dunav grad pruža dosta sadržaja posetiocima. Veliki broj kako domaćih tako i stranih turista privlači Beograd upravo zbog njegovog noćnog života. Ono što je definitivno u ovom gradu vam neće nikad biti dosadno uz brojne klubove, kafiće, barove, festivale. Svi koje posete našu prestonicu ne moraju brinuti o smeštaju jer stanovi za izdavanje Beograd su uvek na raspolaganju


Pored noćnog života Beograd nudi mnogo toga drugog pa tako nemojte propustiti Kalemegdansku tvrđavu, velelepni Hram Svetog Save, Slaviju, Terazije kao ni centralnu gradsku ulicu Knez Mihailovu. Za vaš udoban boravak dok ste u poseti našem glavnom gradu tu je izdavanje stanova Beograd
Srodni tekstovi:


Kako se opustiti nakon napornog dana?

Verovatno svako od nas ima neke svoje male rituale pomoću kojih opušta misli, telo, posebno n...

Detaljnije

Osteoporoza - bolje sprečiti nego lečiti

Želite da znate kako da sprečite osteoporozu? Sećate se reklama za mleko kada bi naše omilje...

Detaljnije

Do vozačke dozvole po novom Zakonu iz aprila 2019

Vozači početnici imaju veća ograničenja u pogledu slobodnog upravljanja automobilom, u poređenju sa ...

Detaljnije

Top pet ideja za uređenje enterijera

Koliko god voleli svoj dom, svakodnevno ispijanje jutarnje kafe na omiljenoj fotelji, držanje jastuč...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS