Nabavka građevinskih mašina preko raznovrsnih oglasa


Biznis Biznis

telehenderi


Odluka o kupovini ili čak iznajmljivanju građevinskih mašina svodi se na pregled različitih internet oglašivača, putem kojih se kupac opredeljuje na osnovu postavljenih performansi. Sve češće tražene mašine jesu telehenderi na prodaju. Telehenderi su svakako nešto manje gabaritne građevinske mašine od onih uobičajnih. One su svoju primenu pronašle i u domaćinstvu, što čini njihovu upotrebu sve većom. Svaka građevinska firma poseduje veliki izbor telehendera na prodaju renomiranih proizvođača. 


Koji su to najtraženiji modeli telehendera na prodaju

Telehenderi su dostupni  u različitim formama snage kao i radnih sati koji su do same prodaje odnosno oglašavanja utrošena. Godina proizvodnje se smatra bitnom prilikom odabira telehendera a naročito kada je kupovina u pitanju. Najtaženiji modeli telehendera na prodaju su oni koji u samu cenu uključuju pojedine rezervne delove. 

Model telehendera koji je najtraženiji za kupovinu je CAT, pored navedenog u velikoj upotrebi su JCB modeli, Volvo ali i Kamatsu. Svaki poseduje određene performanse koje uključuju snagu samih vozila, proizvođača kao i dostupnost rezervnih delova na tržištu. Sve navedeno, čini ih međusobno različitim. Bez obzira na izgled same mašine, vodeća osobina svakom telehenderu je sigurnost. Sigurnost se ogleda u bezbednom radu, ispravnim i redovno remontovanim delovima ako su telehenderi polovni. 


Po čemu se razlikuju telehenderi 

Svi telehenderi se razlikuju po stepenu nosivosti samog tereta. Manja mašina neće značiti isključivo manju nosivost materijala, ako poseduje veliku snagu izdrživosti. Visina samih profila koji se dižu, maksimalno može iznositi do 30m. Pored visine, razlika se uočava na osnovu postavljenih platformi. Radni prključci su svakako karakteristika telehendera po čemu se izdvajaju od drugih radnih mašina. Radni priključci su neka vrsta stabilnosti, one mogu biti korisne za postavljanje dodatnih radnih platformi. Radne platforme mogu biti noseće, pri čemu se mogu priključiti dodatne mašine ili na njima mogu izdvojeno stajati ljudi. Praktičnost telehendera se svakako ogleda u navedenim mogućnostima ali i po uslovima gde se oni mogu upotrebljavati. 


Ključne stavke za odabir telehendera

Prilikom kupovine ili čak iznajmljivanja mašine, sam kupac mora biti siguran u tehničku ispravnost vozila. Pored tehničkih stvari, potrebno je detaljno utvrditi stanje rezervnih delova. Pojedini rezervni delovi nemaju podjednaku potražnju na tržištu, pa se samim tim nabavka istih treba svesti na sigurne dobavljače. Koji je proizvođač tečehendera u pitanju, takođe ima presudnu ulogu u odabiru. Savetuje se odabir onih proizvođača sa iskustvom odnosno onih sa dugom tradicijom. Kvalitetni delovi telehendera smanjiće troškove njihovog održavanja. 

Vodeću stvar u odabiru telehendera diktira njihova cena koja je na tržištu prilično visoka i ponegde teži u hiljadama evra. Zbog visoke ograničavajuće cene samih telehendera, savetuje se kupovina polovnih. Polovno u većini slučajeva može značiti i novo, pri čemu održavanje ima ključnu ulogu u daljem procesu rada. Odabirom polovnih mašina, svaki kupac od prodavca dobija informacije o serviserima i mehaničarima. Na osnovu toga što telehenderi služe za rad na većim visinama, povećava se opasnost i izlaganje određenim nezgodnim situacijama. Stoga se posebna pažnja poklanja samim kabinama, nosačima, kočionom sistemu, stabilnosti platformi ali i kašikama za nosivost tereta. Sve navedene elemente potrebno je blagovremeno ispitati, kako bi u budućnosti svako raščišćavanje terena bilo olakšano. 


Srodni tekstovi:


Odliv stručnih umova iz državnih medicinskih komora

Svake godine znatan broj lekara i stručnog medicinskog osoblja odlazi da radi u inostranstvo. Odliv ...

Detaljnije

Vikend u Beču - putovanje autobusom

Zimski period se polako ali sigurno bliži kraju, svima je već dosta sedenja u kući i tmurnog vremena...

Detaljnije

Stolica za hranjenje kao idealan poklon za babine

Obično kada se kupuje se kupuje poklon za novorođenčad, gleda se da poklon koji se bira bude korista...

Detaljnije

Da li kupovati ogradice za bebe?

Budućim mama ili novim mamama je potrebno dosta pomoći što se tiče kupovine za bebu. U prvim ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS