Kako da odaberete kadu za kupatilo?


Dom Dom

kada za kupatilo

U opremanju i renoviranju kupatila najviše muka i briga zadaje kada, verovatno zbog toga što zauzima najveći deo kupatila, pa se prilikom renoviranja uglavnom bavimo time koju kadu ugraditi ili postaviti kako bi kupatilo bilo funkcionalno, ali i lepo na oko. U kojoj će meri biti zadovoljene potrebe i želje prilikom renoviranja kupatila, zavisi od stila i dizajna kade.


Idealna kada za  kupatilo


Da biste lakše doneli odluku koji oblik kade za kupatilo vam treba  i kojih dimenzija je prava kada, potrebno je da imate tačne dimenzije kupatila. Najvažnije je da prvo odredite mesto gde ćete postaviti kadu, a onda prema tom mestu birate veličini i oblik kade, a što se oblika  i namene tiče, postoji nekoliko varijanti: tuš kade, ugradne kade, samostojeće kade i hidromasažne kade.


Idealno rešenje za  manja kupatila je tuš kada


U poslednjih nekoliko godina tuš kade su pravi hit kada je reč o opremanju kupatila, ne viđamo ih samo u malim kupatilima, često se za tuš kadu odlučuju i oni koji imaju velika kupatila i dovoljno prostora. Međutim, tuš kade  su idealno rešenje za mala kupatila, tako se maksimalno koristi svaki delić prostora. Što se izbora tiče, ima ih za svačiji ukus i svačiji džep. Prave se od različitih materijala i mogu biti polukružne, ugaone i pravougaone, tako da odgovaraju svakom delu kupatila, gde god da ste zamislili da postavite kadu. Na nju se lako nadograđuje kabina, tako da ćete lako dobiti veoma funkcionalnu kupaonicu koja zadovoljava potrebe i tempo savremenog čoveka, zato što zbog načina i brzine života retki mogu sebi da priušte leškarenje u kadi, uglavnom utrčimo za jutarnje ili tuširanje pred spavanje. Na tržištu ima i dosta modela tuš kadi sa ugrađenim sedištem što onda olakšava u slučaju da imate malo dete ili starije roditelje.


Da li su klasične ugradne kade luksuz?


Iako je izbor kade pitanje prosotra, često je i pitanje stila. Nekada je kupatilo bilo nezamislivo bez klasične kade, a danas su klasične kade kutak za opuštanje i luksuz. Što se klasičnih kada tiče i one su odmakle od klasičnog dizajna pa se pored ugradnih različitih oblika i boja, danas mogu naći i samostojeće kade za kupatilo. Ako imate vremena i želite da se opustite i protegnete tokom kupanja onda je pravi izbor nezamenljiva pravougaona kada koja se i veoma lako ugrađuje. Ako je kupatilo malo, pa uz kadu morate da smestite i lavabo, a nećete da se odreknete od ugradne kade, postoji i za to rešenje, kada sa suženjem na jednom kraju, taman da se kod suženja umetne i lavabo. Što se funkcionalnosti tiče, akrilne kade se lako i brzo održavaju. Međutim, ukoliko želite apsolutni luksuz, razmislite o staklenim kadama ili kadama sa masažerima.


Hidromasažne kade


Kada je reč o luksuzu, onda je svakako prva pomisao na luksuz u uređivanju kupatila, hidromasažna kada, svako bi je poželeo. One će obezbediti potpuni komfor tokom kupanja. Najčešće su opremljene i dodatnim efektima, uz podrazumevane masažere, tako da uz hidromasažnu kadu možete imati spa tretman  u sopstvenom kupatilu.

Srodni tekstovi:


Neurološki poremećaji- kada treba obaviti specijalistički pregled?

Grana medicine koja se naziva neurologijom bavi se prvenstveno dijagnostikom i lečenjem poremećaja u...

Detaljnije

Šta bi trebalo znati o niskom pritisku

Kada se govori o krvnom pritisku kao veliki problem ističe se visok pritisak (hipertenzija) koji mož...

Detaljnije

Kontejneri za vikendice i skladištenje

Postali su popularan izbor za skladištenje i privremeno stanovanje zbog svoje prilagodljivost...

Detaljnije

KAKO DA ČIŠĆENJE LICA POSTANE TVOJA OMILJENA RUTINA?

Mi žene volimo da se posvetimo sebi. Nekada to radimo redovno, a nekada odvojimo jedan ceo dan ili n...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS