Kako da odaberete kadu za kupatilo?


Dom Dom

kada za kupatilo

U opremanju i renoviranju kupatila najviše muka i briga zadaje kada, verovatno zbog toga što zauzima najveći deo kupatila, pa se prilikom renoviranja uglavnom bavimo time koju kadu ugraditi ili postaviti kako bi kupatilo bilo funkcionalno, ali i lepo na oko. U kojoj će meri biti zadovoljene potrebe i želje prilikom renoviranja kupatila, zavisi od stila i dizajna kade.


Idealna kada za  kupatilo


Da biste lakše doneli odluku koji oblik kade za kupatilo vam treba  i kojih dimenzija je prava kada, potrebno je da imate tačne dimenzije kupatila. Najvažnije je da prvo odredite mesto gde ćete postaviti kadu, a onda prema tom mestu birate veličini i oblik kade, a što se oblika  i namene tiče, postoji nekoliko varijanti: tuš kade, ugradne kade, samostojeće kade i hidromasažne kade.


Idealno rešenje za  manja kupatila je tuš kada


U poslednjih nekoliko godina tuš kade su pravi hit kada je reč o opremanju kupatila, ne viđamo ih samo u malim kupatilima, često se za tuš kadu odlučuju i oni koji imaju velika kupatila i dovoljno prostora. Međutim, tuš kade  su idealno rešenje za mala kupatila, tako se maksimalno koristi svaki delić prostora. Što se izbora tiče, ima ih za svačiji ukus i svačiji džep. Prave se od različitih materijala i mogu biti polukružne, ugaone i pravougaone, tako da odgovaraju svakom delu kupatila, gde god da ste zamislili da postavite kadu. Na nju se lako nadograđuje kabina, tako da ćete lako dobiti veoma funkcionalnu kupaonicu koja zadovoljava potrebe i tempo savremenog čoveka, zato što zbog načina i brzine života retki mogu sebi da priušte leškarenje u kadi, uglavnom utrčimo za jutarnje ili tuširanje pred spavanje. Na tržištu ima i dosta modela tuš kadi sa ugrađenim sedištem što onda olakšava u slučaju da imate malo dete ili starije roditelje.


Da li su klasične ugradne kade luksuz?


Iako je izbor kade pitanje prosotra, često je i pitanje stila. Nekada je kupatilo bilo nezamislivo bez klasične kade, a danas su klasične kade kutak za opuštanje i luksuz. Što se klasičnih kada tiče i one su odmakle od klasičnog dizajna pa se pored ugradnih različitih oblika i boja, danas mogu naći i samostojeće kade za kupatilo. Ako imate vremena i želite da se opustite i protegnete tokom kupanja onda je pravi izbor nezamenljiva pravougaona kada koja se i veoma lako ugrađuje. Ako je kupatilo malo, pa uz kadu morate da smestite i lavabo, a nećete da se odreknete od ugradne kade, postoji i za to rešenje, kada sa suženjem na jednom kraju, taman da se kod suženja umetne i lavabo. Što se funkcionalnosti tiče, akrilne kade se lako i brzo održavaju. Međutim, ukoliko želite apsolutni luksuz, razmislite o staklenim kadama ili kadama sa masažerima.


Hidromasažne kade


Kada je reč o luksuzu, onda je svakako prva pomisao na luksuz u uređivanju kupatila, hidromasažna kada, svako bi je poželeo. One će obezbediti potpuni komfor tokom kupanja. Najčešće su opremljene i dodatnim efektima, uz podrazumevane masažere, tako da uz hidromasažnu kadu možete imati spa tretman  u sopstvenom kupatilu.

Srodni tekstovi:


Sve prednosti espresso aparata

Uživajte u ispijanju kafe u svakom trenutku. Sreću čine male stvari. Tako da treba održavati naviku ...

Detaljnije

Sredstva za pranje tepiha na prirodnoj bazi odličan izbor za domaćinstvo

Deo enterijera svakako su tepisi. Od njih u mnogome zavisi i celokupan izgled doma. Oni daju komfor ...

Detaljnije

Gde je najbolje izaći kada si u Beogradu?

Srpska prestonica je neiscpni izvor dobrog provoda i ponude najrazličitijih mesta, na kojima možete ...

Detaljnije

Pripremite dvorište za leto

Ljudi su ambiciozni za različite stvari. Neki imaju ambicije i želje da napreduju na poslu, neki u s...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS