Baterije za kupatila - Kako odabrati?


Dom

Ako ste odlučili da renovirate svoje kupatilo ili gradite novo, morate da znate koja oprema će vam biti potrebna. Trenutni dizajni opreme fokusirani su na to da ona bude primamljivog izgleda i što efikasnija. Treba da je praktična za korišćenje, laka za održavanje i da obezbeđuje malu potrošnju vode.

Ta kombinacija izdržljivih i praktičnih uređaja ispririsala je mnoge brendove sanitarne opreme. Danas su brendovi, kao: Grohe, Diplon, Rosan, Valvex, Kludi, Creavit i drugi, fokusirani na što veće unapređenje ponude svojih proizvoda.

Oni proizvode fantastične, kompaktne i funkcionalne baterije za kupatila. Postoje različiti modeli ovih uređaja. Bitno je da znate koje su njihove karakteristike, po kojima se razlikuju, kako biste suzili izbor pri kupovini. Na kraju će vaš konačni izbor odgovarati svrsi i stilu kupatila.

Tipovi baterija za kupatila


Baterije za kupatilo sa jednom ručkom predstavljaju najosnovniji tip ove kupatilske opreme. One su jednostavne za instalaciji i održavanje. Instaliraju se na jedan otvor.

Pružaju minimalistički izgled. Jedne su od najjeftinijih baterija za kupatilo. Kontrolišu količinu i temperaturu vode pomoću jedne ručke.

Dvoručne kupatilske baterije su idealne za manja kupatila. Takođe predstavljaju jeftiniji tip baterija za kupatilo. Montiraju se na jedan otvor i kontrolišu vodu pomoću dve ručke.

Postoje savremeniji modeli baterija za kupatila. One su savršenog, modernog dizajna, tako da daju stilski efekat, kada se postave u kupatilo. Instaliraju se na jednom otvoru. Obično su visoke, više od standardnih baterija i najčešće jednoručne. 

Zidne baterije za kupatilo se u poslednje vreme sve više upotrebljavaju. Postavljaju se na zid iznad lavaboa i korisne su za uštedu prostora. Teže su za ugradnju od klasičnih, stajaćih baterija, te ih je potrebno postaviti na vreme.

Baterije za kupatila sa senzorom predstavljaju modele visoke tehnologije. Sve su popularnije, kako za postavljanje u toaletima ugostiteljskih objekata, tako i u domovima. Jednostavne su za upotrebu, jer ih ne pokrećete rukama. Takođe, zbog toga su korisne i za održavanje higijene, jer sprečavaju širenje bakterija. 

Postoji stariji tip baterija za kupatilo – kompresijske baterije. Ovo je najjeftiniji tip, ali i najviše zahtevan za održavanje. Ima odvojene ručke za toplu i hladnu vodu. One se dižu i spuštaju, da bi se otvorilo ili zatvorilo proticanje vode.

Kuglaste baterije imaju metalnu ili plasičnu kuglu, koja regulišu protok vode. Metalne kugle su izdržljivije, jer se plastične mogu lakše polomiti. U zavisnosti od toga u koji položaj stavite kuglicu, imaćete odgovarajuće temperaturu, ptirisak i protok vode. 

Najpopularniji tip baterija za kupatila jesu disk baterije. Zahtevaju minimalno održavanje i veoma su izdržljive. Sastoje se od dva keramička diska, koja se pomeraju jedan naspram drugog, kontrolišući protok vode. Pomeranjem u smeru gore-dole, podešava se intenzitet vode, a pomeranjem u stranu njena temperatura. 

Baterije koje se najviše razlikuju od svih su ketridž baterije za kupatilo. Dizajnirane su sa jednom ili dve ručice, koje se lako pokreću za kontrolisanje protoka vode, kao kod disk baterija. Vertikalno pokretanje ručica omogućava podešavanje intenziteta vode, a horizontalnim pomeranjem podešava se temperatura.

Koji god tip baterije za kupatilo da izaberete, gledajte da se ona uklapa sa ostalom opremom u vašem kupatilu. Ukoliko izaberete klasičnu, zidnu, visoku ili drugi tip baterije, bitno je da ona bude u skladu sa lavaboom ili kadom. Obratite pažnju na to da budu pravilno postavljene, na sredinu, tako da voda ne prska preko lavaboa ili kade. Iako ih je mnogo, baterije Rosan brenda se mogu pohvaliti različitim modelima, inovativnim dizajnom i kvalitetom, te ćete sigurno pronaći onaj koji vama odgovara. 






Srodni tekstovi:


Polaganje za građevinske mašine - šta je sve potrebno da biste mogli da vozite viljuškara, telehendera i makazastu platformu

Primetili ste da je vozač kao zanimanje veoma plaćen i tražen posao. Želite raditi u skladišt...

Detaljnije

Smanjite vidljivost proširenih pora: Saveti i tretmani

Proširene pore predstavljaju jedan od čestih estetskih problema sa kojim se suočavaju mnogi l...

Detaljnije

Vodič za savršen dizajn sobnih vrata: Odaberite stil, materijal i detalje za vaš savremeni dom!

U svetu arhitekture i građevine, mala stvar kao što su sobna vrata može napraviti veliku razl...

Detaljnije

Zašto je potreban školski pribor?

Kada deca kreću u prvi razred, raduju se kupovini neposredno pre početka školske godine. Tada...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS