Mali stanovi – sve prednosti


Dom Dom

stambeni kredit

Garsonjere i jednosobni stanovi su najmanje stambene jedinice. Pa ipak, u tih 10ak m2 život može biti komforan čak i ako stanuje više osoba. Stambeni kredit za kupovinu je niži što to otvara prostor za druga ulaganja tako da se od male nekretnine može napraviti luksuzno životno gnezdo.

Koje su to prednosti malih stanova? Zašto je dobro biti vlasnik malih nekretnina?

Sve ovo i još puno toga se nalazi u tekstu pred vama. Nastavite sa čitanjem i otkrijte odgovore.


Stambeni kredit za male stanove


Za kupovinu najmanjih nekretnina, čak i da govorimo o Beogradu kao najskupljem tržištu, nije potrebno izdvojiti mnogo. Kategorija jeftinih stanova i stanova do 30.000 € obuhvata i male stanove pa je stambeni kredit povoljan, a mesečna rata dosta niža.

Zbog toga se mogu razmatrati garsonjere i jednosobni stanovi koji imaju bolji raspored prostorija, novogradnju ili veću površinu, a da pri tome stambeni kredit i dalje bude nizak što je ogromna prednost za svakog vlasnika stana.

Nije isto kada je rata 150 € i kada je 100 €, a to je najbanalniji primer. Stambeni kredit je dugoročan način kreditiranja pa je svakako mnogo lakše kada je taj iznos nižak i sada i za 10 i za 20 godina.


Lakše opremanje


Garsonjera ima jednu prostoriju i kupatilo, a jednosobni stan je prostraniji za još jednu sobu. Pošto je stambeni kredit niži ostaje novca za nabavku kvalitetnog nameštaja rađenog po meri tako da se odlično uklopi u prostor.

Da bi se stan malih dimenzija opremio pravilno mora postojati plan jer je svako pretrpavanje stvarima loše. Najbolje je kada se biraju komadi koji su multifunkcionalni pa olakšavaju funkcionisanje u malom prostoru.

  • Bolji izbor je trosed nego kauč, 

  • Bolje zatvoren orman uz nekoliko zidnih polica nego kredenci i stalaže sa staklenim vratima.

  • Niske komode za odlaganje nego da za to služe kafe stočići

  • Bolji je nameštaj koji ima nogare nego masivni komadi sa velikim dimenzijama

  • Bolje su pastelne boje sa efektnim detaljima nego obrnuto

  • Multifunkcionalna kuhinja svetlih tonova je dobar izbor…

Pored odabira komada nameštaja važan je i njihov raspored, a ako ima mesta njihovim pozicioniranjem se kreira iluzija većeg prostora. To u praksi znači da se stan deli na celine pa je deo za sedenje okrenut ka TV, a trpezarijski sto je bliže kuhinji.


Različite funkcije malog stana


Vlasnici malih stanova imaju nekretninu u kojoj mogu da žive samci, studenti, porodice, a čak i porodice sa decom neko određeno vreme. Tako da je u njemu moguće živeti dugo vremena i da podmiri sve potrebe različitih grupa ljudi.

U slučaju da se to poželi, garsonjere i jednosobni stanovi se lakše prodaju, uvek su interesantni, a svakako se i lakše izdaju pa im se namena lakše menja.

Zbog svih ovih prednosti, stanovi koji imaju manju površinu se uvek brže prodaju uz visoku cenu po kvadratu. Stambeni kredit omogućava da se jeftino kupi stambeni prostor, a mudrim opremanjem biće neosetno to što na raspolaganju nema više prostorija. Uz to, mali stanovi drže svoje visoke vrednosti dugo i brzo se prodaju što omogućava lakšu zaradu za kasnije proširenje.

Mali stan je uvek dobar izbor!

Srodni tekstovi:


Saznajte zašto bi sobni bicikl trebao da bude vaša sledeća investicija

Zašto biste morali da plaćate teretanu u koju biste morali da idete i po lošem vremenu...

Detaljnije

Kapa, šal, rukavice, pletene čarape i zima nam ne može ništa!

Polako idemo u susret hladnim zimskim danima, a mi se radujemo, i užurbano koračamo i jurimo za njim...

Detaljnije

Kako je najekonomičnije ovog proleća koristiti ugalj za grejanje?

Ugalj je najpovoljniji ogrev i vrlo dostupan potrošačima, pa  iz tog razloga mnoga domać...

Detaljnije

Najmanja svetska metropola – Frankfurt

Jedan od top 10 svetskih gradova po kvalitetu života je Frankfurt. Nemački grad u saveznoj državi He...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS