EXPRES LONAC JE SINONIM ZA PRAKTIČNOST I EKONOMIČNOST – PROČITAJ ZBOG ČEGA


Dom Hrana i piće


Kada se jednom otkrije ekspres lonac i spoznaju svi benefiti koje pruža njegova upotreba, kuhinja se bez njega faktički ne može zamisliti. Jer, zahvaljujući ovoj posudi, dobijamo nikad lepša jela uz manji utrošak vremena i električne energije.

POTREBAN SVAKOJ MODERNOJ KUHINJI

Iako expres lonac nije novina na tržištu, njegova popularnost ne jenjava, štaviše, poslednjih se godina pojačava. Razlog leži u tome što se stil života umnogome promenio u poređenju na period od pre svega nekoliko decenija. Živi se mnogo brže, stresno i napeto, te je slobodno vreme i uživanje u domaćim radinostima katkada postalo pravi luksuz. Međutim, važnost kuvanog obroka za zdravlje nikada nije promenjena, kao što ne bledi ni značaj porodičnog ručka, odnosno okupljanja za trpezom. Stoga ovaj lonac priskače u pomoć jer njegov sistem rada omogućuje da se jela, posebno čorbe i variva, spreme brzo i jednostavno.

PREDNOSTI UPOTREBE

Za razliku od pripremanja hrane u običnim šerpama, ekspres lonac ne iziskuje da nad šporetom stojimo kontinuirano. Naime, recepti poznatih jela prilagođavaju se pripremi u ovoj posudi, te tako postoji tačno propisana količina namirnica i vode, njihov međusobni odnos i period kuvanja. Načelno, svi se sastojci stave u posudu, a pomoću specijalizovanog poklopca ona se fiksira. Kao posuda je specifičan i zbog postojanja sigurnosnih ventila preko kojih se propušta para, kao i posebnih ručki. U zavisnosti od jela koje se priprema, podešavaju se određeni parametri na samom loncu, ali je kuvanje svakako umnogome olakšano. Važno je istaći da je za sam proces pripreme hrane potrebno značajno manje vremena, gotovo duplo, kao i da se samim tim troši manje električne energije. Ali, bez obzira na jednostavnost pripreme i kraće potrebno vreme, hrana ostaje bogata vlaknima, mineralima i vitaminima, odnosno zadržava svoja dobra svojstva. Osim toga, ručak ostaje duže vreme topao, zbog akumulacije toplote.

PRAVILNA UPOTREBA I ODRŽAVANJE

Da bi se u potpunosti iskoristile sve prednosti koje pruža ekspres lonac, kao i da bi njegova upotreba bila potpuno bezbedna, važno je slediti pravila prilikom upotrebe. To se posebno odnosi temperaturu, vreme pripreme hrane, količinu namirnica, kao i na vruću podlogu na koju se može stavljati, jer su neki pogodni za plin, neki za struju, a pojedini za indukcijsku podlogu ili staklo-keramičku, premda su pojedini modeli prikladni za više vrsta podloga. I pored potrebne pažnje, oni su vrlo trajni i otporni – ekspres lonac se proizvodi od izuzetno kvalitetnih materijala, aluminijuma ili nerđajućeg čelika, pa tako može biti naš verni saveznik godinama, uz minimalne zahteve održavanja.

EXPRES LONAC CENA

Od modela, odnosno brenda, veličine, tj. zapremine i prečnika, materijala, dizajna i drugih specifičnih detalja zavisi i cena ekspres lonca. Kvalitet i praktičnost ekspres lonca cenu svakako opravdavaju, posebno trajnost i poudzanost koju pruža, uz sjajan ukus naših omiljenih ručkova. Uz njega kuhinja će ponovo dobiti mesto koje zaslužuje, postaće epicentar svakog doma gde se sa radošću priprema hrana, obeduje i prepričavaju svakodnevne dogodovštine. Cene ekspres lonca kreću se od nekoliko do oko 20 000 dinara, ali je izvesno da će nam se ovo ulaganje višestruko isplatiti.


Srodni tekstovi:


Oprema koja kancelariju čini potpunom i savremenom

Veliki broj svetski poznatih, ali i domaćih biznisa odvija se u kancelarijskom prostoru. Za razliku ...

Detaljnije

Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?

Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova...

Detaljnije

Emotivni, finansijski i drugi razlozi za razvod braka

Sve češća pojava u 21. veku jeste razvod braka. Veliki broj parova odlučuje se na ovaj, ne ta...

Detaljnije

Kako povećati šanse za uspešnu oplodnju?

Ukoliko se pripremate za postupak vantelesne oplodnje, verovatno dajete sve od sebe da se informi&sc...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS