Hitna intervencija: Otpušavanje WC šolje u rekordnom vremenu


Dom

Zapušena wc šolja je sigurno poslednje što ste želeli, ali je za efikasno rešenje problema potrebno hitno otpušavanje wc šolje. Ako se pitate gde da nađete majstore i ko bi mogao hiitno da vam reši ovaj problem odgovor je jednostavan a on glasi – hitne intervencije.

Šta su hitne intervencije?

Hitne intervencije su deo vodoinstalaterskog servisa, odnosno poseban izdvojen  deo servisa koji radi samo hitne i najteže intervencije, koje su urgentne i potencijalno opasne. U hitnoj službi su zaposleni najbolji vodoinstalateri sa višedecenijskim iskustvom i licencama za rad, a glavni razlog za to jeste to što je potrebno da se u kratkom roku dođe do najboljeg rešenja, odnosno potreban je stručan vodoinstalater sa iskustvom koji će da preduzme najvažnije korake za rešenje date situacije u kratkom roku.

Htne intervencije otvorene su 24 sata / 7 dana u nedelji, baš zbog toga što se velikii broj kvarova i nezgoda događa noću ili u danima praznika i vikendom kada većina servisa ne radi a vodoinstalateri koji rade sami su nedostupni. Ova služba garantuje da će intervencje kao što su otpušavanje wc šolje biti rešene u kratkom roku i po hitnom postupku.

Šta bi trebalo da uradite kada vam se zapuši wc šolja?

Kada vam se zapuši wc šolja a voda ne prolazi već se samo nivo vode podiže, tada je jasno da je to hitna i intervencija koja mora biti odmah rešena. Vaša wc šolja je tada nefunkcionalna i neupotrebljiva, jer ćete njenim korišćenjem samo pogoršati problem, a postoji i veliki rizik od izlivanja vode. I sami znate da je otpušavanje wc šolje prioritet, zato je neophodno da odložite sve obaveze i pronađete adekvatno rešenje.

Sigurno je da ostoji mnogo načina da otpušite wc šolju a svi oni su manje ili više uspešni, u zavisnosti od stepena zagušenja. Problem je u tome što vi ne znate koji je stepen zagušenja i ne možete ga odokativno odrediti jer je za to potrebna posebna aparatura i iskusan vodoinstalater koji će uraditi detekciju  otpušavanje wc šolje.

Kako se određuje stepen zagušenja wc šolje?

Stepen zagušenja se određuje uz pomoć detekcije i specijalnim kamerama za ispitivanje cevi, pomoću kojih se jasno vidi stanje u cevima, kao i stanje samih cevi. Vodoinstalateri provlače kamere kroz cevi i snimaju stanje kroz celu dužinu cevi, nakon čega jasno vide koliko je zagušenje jako i na koji način treba pristupiti. Ručno otpušavanje odvoda se sve manje koristi, a problem se najčešće rešava mašinskim  putem, odnosno specijalnim mašinama za otpušavanje wc šolje.

Šta nakon detekcije?

Nakon detekcije vodoinstalater predlaže odgušenje, uz vašu saglasnost. Nakon dogovora on koristi mašine za odgušenje koje mogu biti woma vozilo, mašine pod pritiskom ili elektro sajla. Koja će se mašina upotrebiti zavisi od položaja wc šolje, stepena zagušenja i pristupačnosti i prilazu samom objektu.

Mašinsko otpušavanje svih odvoda je najefikasniji način da rešite problem sa zagušenjem, ne samo kod wc šolje, nego i u sudoperi, kadi, tuš kabini.

Ovim putem se cevi detaljno ispiraju i čiste, nakon čega je potrebno samo održavanje.

Zbog čega dolazi do zagušenja u wc šolji?

Kako vam se ova situacija ne bi više dešavala, potrebno je da znate koji vaši postupci dovode do zagušenja. Na prvom mestu zagušenje stvaraju ostaci hrane koje često bacamo u wc šolju a koji se u vodi ne mogu rastvoriti. Zatim, tu su ulja i masti koja su teža od vode i takođe mogu dovesti do zagušenja, kao i različita kozmetička sredstva kao što su vlažne maramice, vate, ostaci krema i paste za zube i slični proizvodi. Zagušenje ne nastaje preko noći već se taloži mesecma, sve dok jednog dana u potpunosti ne zapuši wc šolju. Sve je ovo važno da znate kako bi pokušali da izbegnete ove loše navike.

Naravno, ponekad se wc šolja zapuši i zbog zagušenja na kupatilskoj vertikali i tada problem ne mora biti kod vas, ali svakako se manifestuje u celoj zgradi.

Zašto su hitne intervencije ključne u rešavanju ovog problema?

Hitne intervencije su se one koje se ne smeju odlagati, a kada je zagušenje wc šolje jako, tada postoji mogućnost da se voda izlije i napravi poplavu u celom objektu. Tada je važno da pozovete hitne intervencije koje u najkraćem roku stižu na vašu adresu, kako bi sprečile poplavu i dalju havariju. Obavezno sačuvajte račun i granciju, a u slučaju još nekih intervencija koje je potrebno uraditi kao što su zamena ventila ili zamena cele wc šolje, takođe možete zatražiti da se one urade odmah po saniranju kvara.

Redovan servis je ipak najvažniji kao i vaše preventivne mere, odnosno vođenje računa  da ne dođe do zagušenja, kako u wc šolji tako i u ostalim odvodima, koji se mogu zapušiti iz istih razloga, samo je razlika u tome što različiti otpadni materijali dospevaju u različite odvode, u zavisnosti od mesta gde se nalaze.




Srodni tekstovi:


Da li znate za šta je sve dobro ulje crnog kumina?

Crni kumin još nazivaju i "eliksirom mladosti", lekom za sve, najdelotvornijim leko...

Detaljnije

Zašto bi svako trebalo da ima power bank?

Da smo postali zavisni od mobilnih telefona, nema dileme. Mobilni telefoni zamenili su rokovnike, ka...

Detaljnije

Kako do minimalističkog stila u kupatilu?

Ono što se u poslednje vreme veoma ceni kada je enterijer u pitanju jeste definitivno minimal...

Detaljnije

Saveti za brzu organizaciju prevoza pokojnika iz Nemačke

Statistika govori da na godišnjem nivou iz Srbije ode oko 50 000 ljudi kako bi pronašl...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS