Euro palete u domu – da ili ne?


Dom Dom

Pre nego što date bilo kakav odgovor, hajde da prvo vidimo šta vam padne na pamet kada se pomenu euro palete.

Mnogi prvo pomisle koliko su čvrste, a zatim i da su od drveta napravljene pa su zbog toga krute. Neko bi rekao da mogu da posluže kao metalno postolje, a mnogi bi prvo pomenuli skladištenje robe i drugog tereta.

U ponudi na tržištu postoji veliki broj paleta koje su različite nosivosti, ali i različitih veličina. Veoma su izdržljive, ekološki su prihvatljive, a uglavnom su napravljene od bora, smrče ili topole.

Ako ste već rešili da od euro paleta napravite nešto u svom domu, onda birajte samo one koje nemaju nikakvih pukotina, koje su u jedom komadu i koje nemaju nikakvih čvorova. Takve palete bi trebalo da budu od grubog drveta, a ako nisu onda ih prvo testirajte na prašinu i prljavštinu.

Ne znate kako da ih testirate?

Mi ćemo vam pomoći. Potrebni su vam voda i sapun. Pomoću sapuna operite palete i ostavite ih da se napolju osuše. Ako nema vidljivih tragova nepravilnosti, niti hrapavih površina, onda ste odličan izbor napravili. Ako se pojave neke grupe površine, potrudite se da ih učinite što glatkijim.

Za šta sve mogu da posluže euro palete u domu?

Nekoliko kreativnih i funkcionalnih stvari možete napraviti od drvenih paleta za svoj dom, pa tako možete napraviti:

  • Sofu i krevet;

  • Stočić i stolice;

  • Policu za cipele i korpu za odeću;

  • Ukrase za dečiju sobu, nameštaj i druge ukrasne predmete.

Međutim, da bi se posao obavio brzo i lako, ne samo da morate da zavrnete rukave nego i da pripremite sav neophodan alat. Bušilica, četke, olovka, rukavice, boja, ekseri, abrazivna mašina i čekić i možete da krenete sa radom.

Uglavnom, ako su palete u jednom komadu i dobro su očuvane onda se one mogu koristiti bez nogo prepravki. Ali, ako hoćete baš da majstorišite, onda razdvojite jednu paletu i od nje napravite dva različita komada nameštaja. Uvek možete dodatno da ih dekorišete, p osim boje, pripremite i ručke, tkaninu i staklo i sve što bi moglo da vam posluži kao dekoracija.

Stalak za obuću, komoda za tv ili možda kompjuterski sto?

Danas je u modi unikatan dizajn, a sve se više prave stolovi od paleta. Osim što se lako napravi, ovaj nameštaj se lako održava, a majstori to najbolje znaju. Na primer, za kompjuterski sto napravljen od paleta neophodno je svega tri palete koje će imati dvostruku upotrebu, pa mogu da služe i kao mesto za odlaganje knjiga. Drvene površine lako možete prefarbati u omiljenu boju.

U kuhinji može da se napravi trpezarijski sto od euro paleta, a ako želite manji sto za decu onda će vam biti potrebne dve palete najmanje. Za veći sto za celu porodicu trebaće vam bar šest paleta.

Ako ne znate gde ćete obuću, onda od jedne palete napravite stalak za cipele. Dovoljne su vam dve palete da biste napravili komodo za tv, a ako imate veći tv onda će vam biti potrebno i oko pet paleta. Sve zavisi od dimenzija televizora. Srećno sa majstorisanjem.




Srodni tekstovi:


Šta sve možete naći na stovarištu?

Ukoliko ste se odlučili na gradnju kuće ili vikendice, ako je došlo vreme za renoviranje stan...

Detaljnije

Najpopularniji stilovi u enterijeru

Kada kupujete novi stan ili renovirate stari, sigurno dugo razmišljate kako bi izgledao taj p...

Detaljnije

Šta posetiti u Novom Sadu i okolini

Novi Sad je jedan od većih i razvijenijih gradova naše države. Grad koji mnogo ulaže u kultur...

Detaljnije

Kada treba kupiti patike za bebe?

Nema ništa slađe za mnoge roditelje nego kada vide da njihovo dete pravi prve korake. Ima nar...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS