Zdravo srce duži život


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota


Održavanje vašeg kardiovaskularnog sistema što je više moguće može, naravno, smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara. Odlazak redovno na kardiološke preglede takođe, deluje preventivno za zdravlje našeg srca. Nemojte da vas sprečava cena kardiološkog pregleda jer je vaše srce vama i vašim najmilijima najbitnije. Vođenje računa o zdravlju srca nema cenu. Šta treba još činiti da biste imali zdravo srce na duže staze pronaćićete u sledećem tekstu. Izaberite jedan od ovih koraka za unapređenje srca koji još niste primenili  i posvetite se pronalaženju načina da napravite neke promene koje će vas osigurati  bolje zdravlje vašeg srca. Uživajte!

Proverite svoj krvni pritisak 

Normalan krvni pritisak smanjuje opterećenje srca, arterija i bubrega - i to poboljšava zdravlje.  Krvni pritisak je odraz kardiovaskularnog zdravlja. On je  često povezan sa rizikom od srčanih bolesti, uključujući srčani udar, moždani udar i srčanu insuficijenciju. Merenje krvnog pritiska pomoći će lekaru da utvrdi stanje vašeg  srca i odabere odgovarajuće preventivne mere. Redovno merenje krvnog pritiska i praćenje promena mogu pomoći u ranom otkrivanju problema i omogućiti preduzimanje odgovarajućih mera pre nego što se problemi pogoršaju. 

Redovno idite na kardiološki pregled

Redovan odlazak na kardiološki pregled takođe je od velike važnosti u očuvanju zdravlja srca. Kardiološki pregledi omogućavaju lekarima da otkriju moguća oboljenja srca i krvnih sudova i da spreče nastanak bolesti. Ovi pregledi takođe omogućavaju lekarima da po potrebi promene lečenje ukoliko je narušeno  zdravlje srca i krvnih sudova. Kardiološki pregledi takođe omogućavaju lekarima da procene rizik od kardiovaskularnih bolesti i da preporuče odgovarajuću prevenciju. Klinika na kojoj možete proveriti sve što se tiče vašeg srca je Puls kardiološki centar.

Držite svoj holesterol pod kontrolom 

Nivo holesterola u krvi doprinosi stvaranju plaka u arterijama, a kako se ove arterije u vašem srcu i mozgu začepe, povećava se rizik od razvoja srčanih bolesti i moždanog udaraVisok holesterol je često povezan sa aterosklerozom, stanjem koje začepljuje arterije i smanjuje dotok krvi u srce. Visok holesterol može biti povezan sa razvojem plaka u arterijama i povećanim rizikom od srčanog  i moždanog udara. Redovno merenje holesterola i odgovarajuća terapija mogu pomoći u prevenciji srčanih i kardiovaskularnih bolesti.

Redovno proveravajte šećer u krvi

Visok nivo šećera u krvi je najočigledniji znak dijabetesa, koji će oštetiti srce, bubrege, oči, jetru i nerve. A ako imate dijabetes, udvostručite svoje napore da češće postignete nivo šećera u krvi koji ostaje u zdravom opsegu.

Budite aktivni 

Redovna fizička aktivnost povećava ne samo kvalitet vašeg života, već će vam produžiti život snažnim srcem, sposobnim mišićima i snažnim snabdevanjem krvlju svakog organa, uključujući vaš mozak. I, ključ je za održavanje dobre ravnoteže i fleksibilnosti što smanjuje rizik od srčanog udara.

Jedite zdravo

 Ishrana koja je zdrava za srce mora biti raznovrsna , ali se svi fokusiraju na povećanje količine voća i povrća, biranje nezasićenih masti iz maslina, avokada i orašastih plodova, uz ograničenje celih žitarica, sa malo ribe i nemasnog mesa. Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, kao što su losos, tunjevina, sardine, skuša, lignje i kisela riba, su korisne za zdravlje srca I njegovo funkcionisanje na duže staze. 

Težite zdravijoj težini 

Ako je potrebno, izgubite višak kilograma da biste smanjili opterećenje i stres koji su dodavali masnoće oko vašeg srca i drugih centralnih organa, pluća, krvnih sudova i skeleta. Vaše srce će bolje funkcionisati a vi ćete se lakše osećati i imati lepši doživljavaj sebe i svog izgleda.






Srodni tekstovi:


Kako odabrati kolica za bebe?

Da li pripadate grupi onih koji unapred sve pripremaju ili, pak, poštujete one stare zakone k...

Detaljnije

Koja obuća je najbolja za leto?

Letnja obuća je nešto što većina nas priželjkuje da obuje. Duboke i teške čizme...

Detaljnije

Na koji način unaprediti svoj biznis na internetu?

Imate firmu ali niste sigurni da li treba da posedujete sajt i da svoje poslovanje prebacite na inte...

Detaljnije

Život i rad u gradu ili selu?

Gradovi i sela predstavljaju dva različita sveta sa svojim jedinstvenim čarima i izazovima. Dok neki...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS