Zdravo srce duži život


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota


Održavanje vašeg kardiovaskularnog sistema što je više moguće može, naravno, smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara. Odlazak redovno na kardiološke preglede takođe, deluje preventivno za zdravlje našeg srca. Nemojte da vas sprečava cena kardiološkog pregleda jer je vaše srce vama i vašim najmilijima najbitnije. Vođenje računa o zdravlju srca nema cenu. Šta treba još činiti da biste imali zdravo srce na duže staze pronaćićete u sledećem tekstu. Izaberite jedan od ovih koraka za unapređenje srca koji još niste primenili  i posvetite se pronalaženju načina da napravite neke promene koje će vas osigurati  bolje zdravlje vašeg srca. Uživajte!

Proverite svoj krvni pritisak 

Normalan krvni pritisak smanjuje opterećenje srca, arterija i bubrega - i to poboljšava zdravlje.  Krvni pritisak je odraz kardiovaskularnog zdravlja. On je  često povezan sa rizikom od srčanih bolesti, uključujući srčani udar, moždani udar i srčanu insuficijenciju. Merenje krvnog pritiska pomoći će lekaru da utvrdi stanje vašeg  srca i odabere odgovarajuće preventivne mere. Redovno merenje krvnog pritiska i praćenje promena mogu pomoći u ranom otkrivanju problema i omogućiti preduzimanje odgovarajućih mera pre nego što se problemi pogoršaju. 

Redovno idite na kardiološki pregled

Redovan odlazak na kardiološki pregled takođe je od velike važnosti u očuvanju zdravlja srca. Kardiološki pregledi omogućavaju lekarima da otkriju moguća oboljenja srca i krvnih sudova i da spreče nastanak bolesti. Ovi pregledi takođe omogućavaju lekarima da po potrebi promene lečenje ukoliko je narušeno  zdravlje srca i krvnih sudova. Kardiološki pregledi takođe omogućavaju lekarima da procene rizik od kardiovaskularnih bolesti i da preporuče odgovarajuću prevenciju. Klinika na kojoj možete proveriti sve što se tiče vašeg srca je Puls kardiološki centar.

Držite svoj holesterol pod kontrolom 

Nivo holesterola u krvi doprinosi stvaranju plaka u arterijama, a kako se ove arterije u vašem srcu i mozgu začepe, povećava se rizik od razvoja srčanih bolesti i moždanog udaraVisok holesterol je često povezan sa aterosklerozom, stanjem koje začepljuje arterije i smanjuje dotok krvi u srce. Visok holesterol može biti povezan sa razvojem plaka u arterijama i povećanim rizikom od srčanog  i moždanog udara. Redovno merenje holesterola i odgovarajuća terapija mogu pomoći u prevenciji srčanih i kardiovaskularnih bolesti.

Redovno proveravajte šećer u krvi

Visok nivo šećera u krvi je najočigledniji znak dijabetesa, koji će oštetiti srce, bubrege, oči, jetru i nerve. A ako imate dijabetes, udvostručite svoje napore da češće postignete nivo šećera u krvi koji ostaje u zdravom opsegu.

Budite aktivni 

Redovna fizička aktivnost povećava ne samo kvalitet vašeg života, već će vam produžiti život snažnim srcem, sposobnim mišićima i snažnim snabdevanjem krvlju svakog organa, uključujući vaš mozak. I, ključ je za održavanje dobre ravnoteže i fleksibilnosti što smanjuje rizik od srčanog udara.

Jedite zdravo

 Ishrana koja je zdrava za srce mora biti raznovrsna , ali se svi fokusiraju na povećanje količine voća i povrća, biranje nezasićenih masti iz maslina, avokada i orašastih plodova, uz ograničenje celih žitarica, sa malo ribe i nemasnog mesa. Namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, kao što su losos, tunjevina, sardine, skuša, lignje i kisela riba, su korisne za zdravlje srca I njegovo funkcionisanje na duže staze. 

Težite zdravijoj težini 

Ako je potrebno, izgubite višak kilograma da biste smanjili opterećenje i stres koji su dodavali masnoće oko vašeg srca i drugih centralnih organa, pluća, krvnih sudova i skeleta. Vaše srce će bolje funkcionisati a vi ćete se lakše osećati i imati lepši doživljavaj sebe i svog izgleda.






Srodni tekstovi:


Od kada postoji apoteka kao institucija u Srbiji?

Danas je situacija drugačija, apoteka ima na svakom koraku... Neke bolje snabdevene i sa više...

Detaljnije

Pametni uredjaji i pametan nameštaj koji nas okružuje

Pametni uređaji i namještaj postaju sve popularniji i prisutniji u našem životu. Ovi u...

Detaljnije

Trotini za decu su pravi izbor poklona za sve vremenske prilike

Ukoliko se ovih dana pripremate za rođendan nekog mališana uzrasta dve ili tri godine i traži...

Detaljnije

Najbolji lekari samo na klik od vas

Dolazak do onog lekara koji najbolje i najefikasnije može da reši problem u kom ste se na&sca...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS