Zašto je izdavanje stanova u porastu tokom jeseni?


Zdravlje i lepota

Statistički gledano, izdavanje stanova u poslednjih nekoliko godina čini jedan od najboljih manjih biznisa, ukoliko imate neku nekretninu u kojoj ne živite ili koju ne koriste, pa je slobodna za izdavanje. Sama izgradnja novih zgrada pokazuje koliko je velika potražnja stanova kako za prodaju, tako i za izdavanje. Međutim, izdavanje stanova je nešto što poseban porast beleži u jesenjem periodu, već negde od početka jeseni, pa sve do kraja godine, kada je skoro nemoguće naći neuseljen stan, jer je potražnja ogromna. I dok većina možda misli da je ovo pojava koja se događa samo u većim gradovima naše zemlje situacija je takva skoro svuda, ali  najveća u univerzitetskim gradovima.


Izdavanje stanova u Kragujevcu

Kragujevac spada svakako u veće gradove, ali ono što ga čini privlačnim za posedovanje nekretnina jeste upravo postojanje samog Univerziteta koji tokom svake godine privlači sve više mladih, pa se iz godine u godinu broj studenata uvećava. Tako je izdavanje stanova Kragujevac pretvorilo u jedno novo gradilište stambenih jedinica, kao i druge gradove kod nas. Sama potražnja, shodno uvećanju broja stanovništva iz godine u godinu zahteva veću ponudu. Dolazak studenata tokom septembra, kako brucoša, tako i onih koji su već stariji, čini da je potreban sve veći broj prostora za izdavanje namenjenih za život. Velika potražnja i ponuda, samo izdavanje stanova Kragujevac nije pretvorilo samo u novo gradilište, već i u grad koji je sve veći i koji je sve više „živ“ i užurbaniji, energičniji, u odnosu na ono što je bilo pre jedne decenije otprilike, a za šta je upravo zaslužan veći broj studenata koji u ovaj grad odlazi da studira, a onda i da živi.


Kako pronaći stan?

Dok se u velikim gradovima pretraga slobodnih stanova u najvećoj meri oslanja na online ponudu, putem sajtova koji se bave izdavanjem i prodajom nekretnina, izdavanje stanova Kragujevac čini možda nešto lakšim gradom za pronalazak nekog stana. Naravno, kao i svuda, tako i ovde postoji opcija traženja stana putem različitih sajtova i online oglasa, ali ujedno to nije jedini način. S obzirom na činjenicu da Kragujeva jeste veći, ali ne tako veliki grad, uvek se možete osloniti na preporuke. Preporuke nekih ljudi iz zgrade u koju možete nasumično da uđete i pitate, na oglase koji se postavljaju u samom gradu, na nekim oglasnim tablama, izlozima radnji, banderama... zapravo, ne treba zanemariti uopšte bilo koji način same pretrage slobodnih stanova, jer u nešto manjem gradu ono funkcioniše na mnogo načina. Svakako, kada pretražujete stan, ono najsigurnije jeste putem online oglasa, jer oni poseduju apsolutno sve informacije, te fotografije koje vam na licu mesta pokažu kako stan izgleda, pa ne morate gubiti vreme na odlazak i gledanje stana, ukoliko vam se ne dopada ili ne odgovara vašim potrebama. 

Cene za izdavanje stanova Kragujevac definitivno ne čine najskupljim gradom u državi, budući da kako je manji grad, tako su i cene nešto pristupačnije. Ali, ono što je sigurno jeste činjenica da su stanovi koji se nalaze u samom centru grada i njegovoj blizini dosta skuplji od onih koji su na perfieriji grada.
Srodni tekstovi:


5 teorija koje pokušavaju da objasne zbog čega se javlja deja vu

I sami znate da ne postoji tačno i naučno objašnjenje zbog čega se javlja deja vu, postoje sa...

Detaljnije

Pripremite se za veliko čišćenje i spremanje kuće

Neminovno je da sa dolaskom proleća polako prelazite na laganiju i letnju garderobu pa je potrebno z...

Detaljnije

Zašto odabrati laminat?

Kada je u pitanju odabir podne površine može se sa sigurnošću reći da je laminat apsol...

Detaljnije

Kako funkcioniše ketering i kakvu ponudu možete da očekujete

Sigurno ste čuli za termin -ketering- a veliki broj nas je koristilo usluge ili pak konzumiralo hran...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS