Uredite svoje dvorište kao pravi profesionalac


Dom Dom

sigurnosna vrata po meri


Da biste u potpunosti uživali u lepotama svoga doma, podjednako je važno da unutrašnjost i spoljašnost budu u međusobnoj harmoniji. Zato vaš prostor posmatrajte holistički, jer ćete samo na taj način postići svojevrsnu ravnotežu. Eksterijer vašeg životnog prostora vide svi i on je vaša „lična karta“ mesta gde živite. 

Dvorišta uglavnom imaju privatne kuće, ali i stambeni i poslovni objekti nisu pošteđeni od ovog uređenja. To se prvenstveno odnosi na ulaz u zgradu i njenu neposrednu okolinu. Postoji više elemenata na koje treba obratiti pažnju, kao što su ograda, fasada, terase, stepenište, ulaz u kuću ili zgradu, staze i drugo. Većina ljudi se prilikom uređenja uglavnom zaustavlja kod sađenja cveća i dekorisanja travnih površina, ali to je samo jedan korak pri ostavljanju kompletnog utiska. 

Ukoliko vam treba inspiracija i početni koraci pri uređenju dvorišta i prilaza vašem domu, pročitajte sledeće korisne savete. 


Prilikom uređenja eksterijera, krenite od vizuelnih elemenata kuće – odaberite kvalitetnu i lepu fasadu, a svoj ulaz osigurajte izborom sigurnosnih vrata po meri

Vaša kuća, osim adaptiranja unutrašnjih prostorija, zahteva i dobru toplotnu spoljašnju izolaciju, kao i kvalitetnu fasadu, koja će istaći lepotu vašeg objekta i doprineti dodatnoj harmonizaciji eksterijera. Osim toga, važna je i funkcionalnost, pa obratite pažnju i na svoja ulazna vrata. Ona predstavljaju ulaz u vaš dom, kao i prvi element zaštite vaše kuće od provalnika. Iz tog razloga, izaberite sigurnosna vrata po meri, koja će vam osim bezbednosti, pružiti i odličnu zvučnu i termičku barijeru, a kako su u ponudi modeli različitih boja i materijala, vaš ulaz u dom svakoga će ostavljati bez daha. 


Ušuškane terase za beg od stvarnosti

Oduvek ste maštali da imate samo svoju oazu mira? Za to vam je potrebna terasa bilo koje veličine. Ranije su terase služile za odlaganje stvari i širenje i sušenje veša. Međutim, uz malo kreativnih ideja, pretvorite je u mesto za odmor, relaksaciju, ispijanje kafe sa dragom osobom i čitanjem omiljene knjige. Terasu obložite podnim materijalima u boji drveta, a strane terasa ukrasite visećim ogradama na koje ćete zakašiti saksije sa omiljenim cvećem. One će vam poslužiti i kao dobra zaštita od sunca, ali i od radoznalih pogleda. Postavite garnituru za sedenje, a kojih će dimenzija ona biti, prvenstveno zavisi od veličine same terase.


Ograde – element zaštite, ali i kreativnosti

Ograde imaju svoju zaštitnu funkciju, pa njihova uloga nije samo estetska. Postavljaju se na terase kuća i zgrada, stepeništa, tremove, kao i na svim mestima koja su otvorena i opasna. U ovu kategoriju spadaju i dvorišne ograde, koje, osim što će ulepšati vaš prostor, doprineće i boljoj privatnosti vašeg dvorišta. Najlepši materijali koji se koriste za ograde su drvo, kamen ili ukrasne cigle, ali i njihova kombinacija sa gvožđem ili aluminijumom. Koju ćete varijantu izabrati, najviše zavisi od vaših finansijskih mogućnosti. 


Staze, prilaze i stepeništa obložite materijalima koji će trajati večno

Prirodni materijali, kao što je kamen različite teksture, dimenzija i oblika, drvo, mermer, cigle itd., ostavljaju poseban doživljaj na prilaz vašeg doma. Ovi materijali su veoma izdržljivi i odlično će se uklopiti na svim prostorima koje želite da istaknete, a istovremeno ih koristite za svakodnevni prolaz do ulaza u vaš dom. 


Srodni tekstovi:


Pripremite se za veliko čišćenje i spremanje kuće

Neminovno je da sa dolaskom proleća polako prelazite na laganiju i letnju garderobu pa je potrebno z...

Detaljnije

Oprema koja kancelariju čini potpunom i savremenom

Veliki broj svetski poznatih, ali i domaćih biznisa odvija se u kancelarijskom prostoru. Za razliku ...

Detaljnije

Da li ugraditi kadu ili tuš kabinu?

Kada renovirate kupatilo vrlo je bitno šta ćete staviti u njega, kadu ili tuš kabinu? ...

Detaljnije

ŽENSKE PREMIATA PATIKE – OBUĆA KOJA PRATI TRENDOVE

Generalno govoreći o brendu Premiata treba istaći da se radi o italijanskom brendu koji je u svetu m...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS