SVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE O UGRADNJI ZUBNIH IMPLANATA?


Zdravlje i lepota

Jedan od najverovatnije najboljih izuma medicine, koji se tiču i estetskog zdravlja jesu zubni implanti. Upravo zbog ugradnje zubnih implanatata izgledamo sami sebi lepše, imamo više samopouzdanja i srećniji smo. Bilo šta što ima veze sa belim mantilima, u nama budi neki nemir. Isto tako je i  sa ugradnjom zubnih implanata i zato želimo da vam pomognemo i razjasnimo vam neke stvari u vezi sa ovom procedurom. Takođe, želimo da vas razuverimo da nije nikakav strašan i komplikovan proces. 

PRVO PRIPREMA 

Prvi korak ka ugradnji implanta je priprema. Vaš stomatolog će vam reći kako teče procedura. I verujte nam na reč, sigurno ćete se manje plašiti. Ono što je još važno da vam kažemo jeste da će stomatolog proveriti da li vama treba ugradnja implanta. Jer, moramo napomenuti da nije ni to za svakoga. Za nekoga je možda bolje most ugraditi ili protezu staviti. Sve zavisi od slučaja do slučaja. Zato, ne odlučujete vi da li ste pacijent za implant, nego se time bavi zubar. 

SNIMAK VILICE 

Drugi korak, koji ste verovatno pre već i radili i koji nije strašan, ne boli i ne stvara nikakve neprijatnosti, jeste ortopan vilice. Morate da snimite celu vilicu pre samog procesa. To će stomatologu dati jasan uvid u vašu situaciju i moći će da odradi najbolje što zna. Ono što bismo vam napomenuli jeste činjenica da ortopan vilice ne košta mnogo i da ćete uz pomoć njega moći da vidite i u kakvom su vam stanju preostali zubi. 

UGRADNJA IMPLANTA 

Vrlo brzo smo došli do najvažnijeg koraka i onog koraka kojeg se svi plaše. Međutim, nema razloga za strah. Prvo, zato što će vam stomatolog dati lokalnu anesteziju i samim tim vi ništa više nećete osećati. Naravno, možda će vam malo biti neprijatno, ali ništa vas neće boleti. Onda će sa svojim instrumentima da napravi mesto za zubni implant, pošto se implant ugrađuje u samu viličlnu kost. Implant zapravo predstavlja veštački koren, te treba da dođe na njegovo mesto. Implant je nešto što nećete da vidite golim okom. I nemojte da brinete, jer će implant vremenom srasti sa vašom viličnom košću. Naravno da postoje i momenti kada vaše telo odbaci implant, ali to se zaista retko kada dešava i zato se pre svega ide na konsultacije sa stomatologom koji će da proceni da li ste vi za zubni implant ili niste. 

NADOGRADNJA IMPLANTA 

Zapravo ovde govorimo o krunicama, tačnije onom delu koji će se videti. Implant je bio koren, a sada idemo sa onim delom, koji zapravo vama daje samopouzdanje. Vrlo je bitno da stomatolog bude pažljiv i sa zubnim implantom i sa ugradnjom krunice. Zapravo jako je važno da ugradnja zubnog implanta bude veoma pažljiva i da se radi odradi detaljno i sa maksimalnom opreznošću. 

KONTROLA 

Nakon ugradnje zubnog implanta, ostaje da se vide kako će vaše telo prihvatiti novo strano telo. Kao što smo rekli, verovatno će sve biti u redu, ali je svakako jako važno da se pridržavate svih uputstava koje vam vaš stomatolog kaže, kao i da obavezno idete na redovne kontrole. 
Srodni tekstovi:


Emotivni, finansijski i drugi razlozi za razvod braka

Sve češća pojava u 21. veku jeste razvod braka. Veliki broj parova odlučuje se na ovaj, ne ta...

Detaljnije

Od kada postoji apoteka kao institucija u Srbiji?

Danas je situacija drugačija, apoteka ima na svakom koraku... Neke bolje snabdevene i sa više...

Detaljnije

Kako da dizajnirate efektne brošure koje vam mogu proširiti posao i doneti kupce

Prema istraživanjima, fizičke marketinške strategije u današnjici su znatno moćnije ne...

Detaljnije

Kako bakterije i prljavština iz tepiha utiču na vaše zdravlje?

Koliko često perete svoje tepihe?Da li ih čistite ručno ili ih nosite u tepih servis?Jedan od najče&...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS