Sve što je potrebno da znate o mašinama za pranje sudova


Dom Tehnika Dom



Postavite li pitanje nekoj domaćici, majci, supruzi, posebno onoj koja vodi domaćinstvo sa nešto više članova, šta je to što je potrebno da znate o mašini za pranje sudova, činjenica je da ćete dobiti odgovor koji uglavnom glasi da je to najbolji izumljeni uređaj za domaćinstvo ikada. Naravno, uz one koji su tu već dugo i predstavljaju savršenu pomoć, kao što je veš mašina, frižider...

Pranje sudova i te kako ume da umori, da oduzme mnogo vremena i energije, a sve to se može iksoristiti za odmor ili rad na nečemu drugom. Zato mašine za pranje sudova jesu zaista nešto što svaka kuhinja treba da ima, bez ikakvog razmišljanja ili izuzetka. Bilo da ona već predstavlja deo vaše kuhinje ili će to tek u budućnosti biti, evo šta je potrebno sve da znate o ovom uređaju.

Tipovi/vrste mašina za pranje sudova

Da biste odredili koju ćete mašinu za pranje sudova uzeti za sebe, onda morate da znate koji tip vam je potreban. To je nešto što se određuje naspram njenih dimenzija i kapaciteta primanja posuđa. Uglavnom se sudomašine kreću u dimenzijama od 45cm i 600cm, ali mogu biti i veće. Ono što jeste prosek, jeste da su najzastupljenije mašine za pranje 9 ili 2 kompleta, a opet prema potrebama i prema uslovima postavljanja, mogu biti i manje i veće.

Najpre da razgraničimo dva osnovna tipa mašina, a to su samostojeće i ugradne mašine za pranje sudova. Samostojeće su dimenzijama nešto veće, pa su predviđene za veći prostor, a dobra strana njihova je ta što se mogu brzo razmontirati, pomeriti, posebno kada dođe do nekog kvara. Ugradne su tu za nešto manje prostore i za prostore u kojima je estetski momenat u potpunosti bitan, pa se kuhinjsim elementima maskiraju i sami uređaji. Pored ovakvih sudomašina, tu su i male mašine koje se mogu postaviti na samu radnu površinu, a čiji je kapacitet uglavnom 6 kompleta posuđa. Bosch mašine za pranje sudova pružaju uvid u svaki od ovih tipova, uz svakako bogat izbor različitih modela.

Kada govorimo o kompletima posuđa, bitno je da znate šta komplet za jednu osobu podrazumeva, tu su: jedan veliki plitki tanjir, jedan duboki tanjir i jedan dezertni tanjir; čaša, šolja sa tacnom, kompletan pribor za jelo i kašičica za kafu. Ta količina onda se množi sa 6, 9, 12 ili više, u odnosu na to koji je kapacitet mašine za pranje sudova. 

Potrošnja električne energije

Postoji zabluda da sudomašine ostvaruju visoku potrošnju električne energije. Kada se izračuna prosek, za pranje iste količine posuđa, mašina za pranje sudova potroši skoro duplo manje električne energije nego bojler za zagrejavanje vode koja se iskoristit u toku ručnog pranja. Posebno je ta ušteda vidljiva kada je uređaj sa visokim energetskim razredom koji je obeležen sa A ili A+++, koji jeste u trenutku kupovine nešto veće, ali vrlo isplativo ulaganje, a o tome možete saznati više na linku

Potrošnja vode

Da li ste znali da u optimalnom mlazu, kroz samo 6 sekundi česma izbaci oko 7 litara vode? Tokom celokupnog pranja, odnosno jednog ciklusa pranja posuđa, prosečna mašina za pranje sudova potroši oko 10 litara vode. U ovom slučaju je računica jako vidljiva i očigledna, pa o samoj potrošnji i količini vode koja se uštedi ne moramo dalje ni govoriti.

Sudomašine predstavljaju ulaganje i investiciju koja na duge staze ima vrlo povoljan uticaj na životnu okolinu, budući da štedi ogromne količine vode i električne energije, dok će kod vas značajnu uštedu napraviti za mesečne izdatke i plaćanje računa. 

Uložite u kvalitet: Bosch mašine za pranje sudova

Već pomenute, Bosch mašine za pranje sudova predstavljaju jedan od najčešćih izbora kupaca. Postoje dva razloga za to, prvo jer se radi o brendu koji je dugo prisutan i kojem se odavno veruje kada su u pitanju raznovrsni aparati i uređaji, a drugi jeste bogatstvo u samom izboru, kako vrsta, tako i mašina sa različitim performansama i mogućnostima, a o dostupnim modelima više na linku. Karakteriše ih odličan dizajn i estetski izgled, kvalitet rada, perfektne performanse i naravno, dug vek trajanja. Zato, ukoliko postoji razmišljanje u smislu izbora, Bosch mašine za pranje sudova vas nikako ne mogu razočarati.

Da li su mašine za sudove opasne po zdravlje?

Osim zablude da mašine za pranje sudova troše ogromnu količinu vode i električne energije tokom svog rada, postoji i zabluda da mogu štetiti zdravlju. Sračunajte malo bolje! Vreme koje provedete u stajanju i povijenih leđa nad sudoperom, s rukama u vodi iz dana u dan, mogu značajno narušiti vaše zdravlje polako. Uređaj koji sve to radi za vas može vam pružiti isključivo odmor, vreme za sebe i savršeno oprano i dezinfikovano posuđe. 






Srodni tekstovi:


Šta je potrebno kako biste dobili posao vozača kamiona u inostranstvu?

Iako se često mogu pronaći komentari kako posao vozača kamiona u inostranstvu nije toliko unosan i l...

Detaljnije

Polaganje za građevinske mašine - šta je sve potrebno da biste mogli da vozite viljuškara, telehendera i makazastu platformu

Primetili ste da je vozač kao zanimanje veoma plaćen i tražen posao. Želite raditi u skladišt...

Detaljnije

Vikend u Beču - putovanje autobusom

Zimski period se polako ali sigurno bliži kraju, svima je već dosta sedenja u kući i tmurnog vremena...

Detaljnije

Kako povećati šanse za uspešnu oplodnju?

Ukoliko se pripremate za postupak vantelesne oplodnje, verovatno dajete sve od sebe da se informi&sc...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS