Staklene pregrade


Dom Dom

Staklo u enterijeru poslednjih godina je trend. Ipak, koliko god da je moderno, akcenat kod upotrebe ovog materijala je pre svega na njegovoj praktičnosti i funkcionalnosti. Lako je za održavanje i može se upotrebiti na različite načine, najčešće u vidu staklenih pregrada, ali tu su i npr. staklena vrata koja mogu biti uzuzetno praktična.

Staklene pregrade u upotrebi su kako u stanovima i kućama, tako i u poslovnim prostorima. Predstavljaju odličan izbor za razdvajanje prostorija zbog toga što su izuzetno funkcionalne, ali i zato što estetski ostavljaju vrlo lep utisak. Moderni prostori jednostavno odišu elegancijom zahvaljujući ovakvim materijalima. Pregradni “zidovi” od stakla sve su popularniji jer fizički razdvajaju prostorije, a sa druge strane, vizuelno potpuno otvaraju prostor.

Rešenja za manjak privatnosti

Ugradnjom staklenih pregrada prostor postaje fizički odvojen, ali ne i vizuelno, mada se to lako može postići npr. folijama za stakla. U poslednje vreme sve su popularnije i pametne folije za stakla koje pružaju mogućnost da jednim klikom na taster stakla postaju neprovidna.

Staklene pregrade omogućavaju uštedu prostora, ali i pružaju mnogo više prirodne svetlosti tokom dana. Imaju dobru izolaciju, a kao što smo rekli, odgovaraju i visokim standardima estetike.

Izrada i održavanje

Staklena vrata i pregrade izrađuju se od kaljenog stakla debljine 8-10 mm. Kaljeno staklo je vrsta sigurnosnog stakla koje se dobija kontrolisanim termičkim ili hemijskim tretmanima kako bi se povećala njegova čvrstoća. U pitanju je izdržljiv, otporan i siguran materijal što ga čini idealnim za različite upotrebe (pregrade, vrata, staklene ograde za terase, tuš kabine, zamena za kuhinjske pločice…). Karakteriše ga visok stepen otpornosti na fizička oštećenja i visoke temperature.  Stakla koja su u upotrebi mogu biti providna, neprovidna, mat, obojena ili zatamnjena, a mogu se koristiti i stakla sa raznim dodatnim obradama, poput peskiranja ili savijanja. Staklene pregrade postavljaju se nakon što su završeni svi ostali građevinski radovi u prostoru. 

Staklene pregrade mogu imati i klizna  vrata, sa šarkama ili podnim automatima, što će omogućiti jednostavan pristup terasi, trpezariji ili kancelariji.

Još jedna važna karakteristika staklenih pregrada jeste i njihovo jednostavno održavanje. Staklo se vrlo lako čisti, upotrebom bilo kog sredstva za čišćenje stakala i uz pomoć obične pamučne krpe. Za održavanje stakla efikasnom se pokazala i mešavina sirćeta i vode, uz malo limunovog soka, ukoliko niste ljubitelj industrijskih proizvoda.

Dakle, bilo da je u pitanju poslovni prostor ili moderno uređen stan, staklene pregrade uneće dašak elegancije i modernog duha u prostor, čineći ga ujedno i vizuelno većim, prostranijim, ali i svetlijim i prozračnijim.
Srodni tekstovi:


Ideje za uređenje dvorišta

Kako dolaze topliji dani, dvorište, kao vaš lični park, šetalište ili vo...

Detaljnije

Kako funkcionišu zalagaonice?

Za početak, hajde da definišemo šta su to zalagaonice. Zalagaonice nude mogućnost pro...

Detaljnije

Koje tretmane iz kozmetičkih salona žene mogu koristiti kako bi se pripremile za leto

Svaka žena makar jednom u životu treba da dopusti sebi treman za lepše lice i telo pre nego &...

Detaljnije

Moderni poslovni prostor

Poslovni prostor i njegovo sređivanje dobijaju sve više na značaju s obzirom na to da je to m...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS