Baštenski alat koji je neophodan za savršen izgled dvorišta


Dom Poljoprivreda


Ne morate biti profesionalni vrtlar kako biste u svom posedu imali neke komade baštenskog alata koji će vam omogućiti redovno održavanje dvorišta. Svako ko voli da priroda koja ga okružuje bude uređena i ko gaji simpatije prema vrtlarskim i baštenskim poslovima ima svoj mini posed ovih alatki. 

Razmišljanja o ovoj vrsti uređanja najčešće se javljaju u jesen kada ima najviše poslova, a koji se vezuju za orezivanje biljaka, nove zasade i pripremu travanjakan za zimsku sezonu. 

Ali se mogu javiti i sa dolaskom proleća kada sve počinje da cveta i da se rađa, radi što savršenijeg izgleda celokupnog eksterijera. 


Makaze različite namene i oblika


Jedna od osnovnih baštenskih alata koji ima skoro svako domaćinstvo čine makaze. Opšte je pravilo da one treba da budu oštre i korisne. Važne su za različite poslove orezivanja biljaka, posebno tokom jesenjih dana. 

Danas su sve češće u upotrebi električne makaze koje su mnogo lakše i jednostavnije za korišćenje i pomažu da se posao obavi brže i lakše. Posebno za one čija su dvorišta bogata drvećem i grmovima. 

Ipak, ako u ovom procesu uživate i standardni modeli biće odličan izbor za vas. 


Trimeri odlični za otklanjanje korova, a kosilica obavezna za uređenje zelenih površina


Osim što sa trimerom možete uređivati travu, ovaj baštenski alat služi odlično za borbu protiv korova i njegovo uspešno otklanjanje. On predstavlja veću investiciju od uobičajenih manjih alatki, pa ako ga niste nabavili za novu sezonu, možete ga pozajmiti od komšije ili prijatelja jer sigurno u svom okruženju imate nekoga ko je svoj novac uložio u ovu prakitčnu stvar. 

Ljudi češće u svom posedu imaju kosilicu, ali je kod njene upotrebe pri održavanju travnjaka jako važno da se adekvatno podesi visina oštrice. 

Kombinacija tirmera i kosilice idealna je za perfektan travnjak. 

Još jedna stvar može biti odlična za perfektan izgled zelenih površina a to je uvođenje prskalice čija je glavna uloga da ravnomerno navlaži zemljište, odnosno travu što je tokom letnjih sušnih meseci veoma bitno. 


Grabulje, lopate, motike i ašovi 

Praktični ručni alat je nešto što takođe skoro svako domaćinstvo sa većim dvorištem i baštom ima i ono i dan danas ima važnu ulogu u održavanju odvorišta. 


Zato se najboljim komadima smatraju upravo ovi stari, tradicionalni koji su napravljeni od drveta i metala koji su kvalitetni. Oni traju godinama i jednako su funkcionalni i značajni u praktičnoj primeni. 

Za okopavanje zemlje koristiće vam motika, dok ćete sa lopatom moći da kopade i sadite. Grabulje su neophodne da se pokupi trava nakon košenja, dok su ašovi neophodni za sadnju sadnica. 


Ne zaboravite da održavate svoj baštenski alat 


S obzirom da se baštenski alat ne koristi tokom cele godine vrlo je važno kako se prema njemu odnosimo i kako ga čuvamo, skladištimo i održavamo. Najbitnija stvar koja je zajednička za sve jeste to da nakon upotrebe bilo kod baštenskog alata isti treba dobro očistiti. A onda ga odložiti na sigurno i suvo mesto, kako bi bio spreman za korišćenje kada za to dođe sledeća prilika. 

Ovo posebno važi za elektronske uređaje, jer kod njih lako može doći do kvarova ako se ne održavaju redovno i adekvatno. 

Zato čitajte uputstva za svaki proizvod i pratite date instrukcije i savete, kako za upotrebno tako i za održavanje. Srodni tekstovi:


Reklamni materijal kao proverena strategija za podizanje svesti o brendu

U digitalnoj eri, kada se sve vrti oko agencija za internet marketing, reklamiranja i marketinga na ...

Detaljnije

Bitne informacije o alergiji kod dece: uzrok, simptomi i lečenje

Alergije su česta pojava kako kod dece tako i kod odraslih. Zapažena je tendencija porasta alergenih...

Detaljnije

Koji su pokloni za đake prvake najbolji?

Vreme je priprema, bar za đake prvake. A to je ujedno i vreme kada je potrebno da se pripreme poklon...

Detaljnije

Zašto stranci u Beogradu uzimaju rent a car?

Urban, moderan grad, sa velikom populacijom, kao što je Beograd, ume čak i starosedeoce da zb...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS