Šta treba da znate ukoliko prvi put koristite rent a car


Automobili Automobili

Ukoliko niste do sada imali iskustva sa iznajmljivanjem automobila a potrebna vam je ova usluga, ne tražite dalje jer ćete u ovom tekstu dobiti sve potrebne informacije. 

Kako odabrati najbolju agenciju

Pre samog iznajmljivanja vozila dobro razmislite koju bi rent a car agenciju odabrali. Savet je da detaljno istražite. Potražite vebsajt izabrane agencije i na osnovu njega ocenite nivo profesionalizma iste kao i same kontakt informacije. Takođe iskoristite dok ste na vebsajtu, pogledajte ponudu automobila i prosto uporedite sa drugim agencijama. Isto tako pročitajte javne recenzije. Danas se zahvaljujući google recenzijama mogu lako videti objektivne recenzije najrazličitijih korisnika na internetu. Imajte u vidu da ocene na samim sajtovima agencija mogu biti fingirane, tako da je dobra ocena na forumima sa više strana relevantnija. Isto tako se jednostavno raspitajte kod prijatelja za odabranu rent a car agenciju. Ukoliko je u pitanju poznata agencija vrlo verovatno je da ih je neko u vašem okruženju već koristio. 

Većina rent a car agencija je predusretljiva kada ih odaberete i dođete kod njih da iznajmite vozilo. Trude se da svakom izađu u susret, da vam pronađu odgovarajući automobil i ponude najbolje uslove. 

Preuzimanje vozila

Kada je ova stavka u pitanju sve se dogovarate unapred sa agencijom. U trenutku dobijanja vozila pogledajte da li je automobil u ispravnom stanju kako bi izbegli eventualne neprijatnosti kasnije. U slučaju zapažanja određene nepravilnosti odmah obavestite predstavnika agencije i zamenite vozilo. Čak i ako je problem estetske prirode mora se imati u vidu i zabeležiti da niste vi ti koji ste prouzrokovali štetu. Ne bi bilo loše ni da slikate stanje pre i posle korišćenja vozila kako ne bi bili optuženi za nešto što niste uradili. Sve treba da bude u savršenom redu zato obavezno proverite gume, testirajte kočnice i isprobajte sedišta.

Uslovi najma

Rent a car Beograd je danas svuda dostupna usluga čiji je broj korisnika iz godine u godinu sve veći. Da biste iznajmili automobil putem rent a car agencije neophodno je da imate vozačku dozvolu, ličnu kartu ili pasoš i da sva ta dokumenta budu važeća naravno. Kada je u pitanju vozačka dozvola, morate je imati minimum 2 godine. Takođe ste u obavezi da date na uvid i ličnu kartu. Razlog zbog čega agencije traže tu vrstu dokumenta je zbog potvrde vaše starosti. Vozilo se može iznajmiti isključivo ukoliko imate navršenu 21. godinu života. Takođe ste u obavezi da potpišete ugovor u kojem ste saglasani sa ugovorenom cenom vozila i dodatnih usluga, visinom depozita i tačnim vremenom povratka vozila.

Povratak vozila

Na samom početku prilikom same rezervacije automobila dogovarate i termin povratka istog. Vrlo je bitno ispoštovati vreme povratka vozila. U slučaju da prekoračite dogovoreno vreme većina agencija će vam naplatiti čitav dodatan dan. Naravno moguć je i dogovor oko mesta povratka odnosno vraćanje automobila na drugu lokaciju.

Popularnost rent a cara je sve veća a tome u prilog govore i statistički podaci koji ukazuju na sve veći broj turista koji koriste ovu uslugu. Identična situacija je i u našem gradu. Rent a car Beograd usluga sve je traženija kako među turistima koji posećuju našu prestonicu tako i među našim građanima koji posećuju naš glavni grad bilo turistički bilo službeno ili iz nekog drugog razloga. 




Srodni tekstovi:


Kako povećati šanse za uspešnu oplodnju?

Ukoliko se pripremate za postupak vantelesne oplodnje, verovatno dajete sve od sebe da se informi&sc...

Detaljnije

Šta karakteriše najbolji štapni usisivač za dom?

Kada opremate stan za useljenje, bilo da je reč o onom koji uzimate pod najam ili ličnoj imovini, za...

Detaljnije

Sportski suveniri iz Srbije, zemlje sporta

Srbija je poznata po bogatoj sportskoj istoriji i tradiciji koja seže više decenija u pro&sca...

Detaljnije

Moderni poslovni prostor

Poslovni prostor i njegovo sređivanje dobijaju sve više na značaju s obzirom na to da je to m...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS