Šta osim zdravlja možete podariti svojim zubima? Lepotu!


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

viniri beograd

Iako zdravlje i lepota idu obično zajedno, postoje neke stvari, bar kada su zubi u pitanju, koje suštinski zdrave i lepe zube mogu učiniti još lepšim. To su viniri, odnosno fasete – navlake za zube koje osmeh dovode do savršenstva. 

Čak i kada su zubi zdravi i prirodno lepi, kao da uvek može još bolje i još lepše. Dodamo li tome i činjenicu da, hteli mi to ili ne hteli, oni s godinama gube na lepoti, menjaju boju, negde malo puknu ili se okrnje. Upravo za takve probleme postoji brz i u suštini lak način da se osmeh učini perfektnim, a to je ugradnja vinira. 

Kada se postavljaju viniri

Viniri su vrsta posebnog materijala koji se stavlja na površinu zuba u obliku ljuspica koje prekrivaju njegovu prednju stranu. Obično se izrađuju od posebne keramike koja je otporna na uticaje koje zub obično trpi. One se na zub lepe tako što se on prethodno izbrusi, i to minimalno, te spada i u najmanje invazivne metode, mnogo manje nego što je to postavljanje krunica ili pak implanata. S druge strane, ta metoda se primenjuje i u situacijama u kojima postoje sitne nepravilnosti na samim zubima ili u njihovom položaju. Kada su zubi blago razmaknuti, ili postoji nešto veći razmak između dva zuba, to viniri mogu vrlo dobro prikriti, odnosno popuniti. Dalje, često se desi da su zubi, naročito oni prednji okrnje, pošto su najviše izloženi udarimo zbog svog položaja i uloge u žvakanju. Ispune tih sitnih okrznuća nemoguće su upotrebom materijala za plombe, jer kako god da se tako mala plomba postavi, ona će ispasti.  

Za sve estetske intervecije kao što su izbeljivanje zuba, implanti i viniri - Beograd je centar stomatologije

Mnogi ljudi se u potrazi za lepšim osmehom dolaze u Beograd – što sa strane, iz inostranstva, što iz domaćeg okruženja. To je najpre zbog toga što se dobijaju kvalitetne usluge na profesionalnom nivou, što zbog cena koje su pristupačnije usled velike konkurencije. Najčešće intervencije koje se traže jesu ugradnja implanata, izbeljivanje zuba i viniri. Ukoliko želite da postavite kvalitetne implante, obavite izbeljivanje zuba ili ugradite vinire Beograd je grad sa velikim brojem ordinacija koje nude sve to. Danas zubarske ordinacije nude rešenja za sve moguće probleme sa zubma, bilo one estetske ili zdravstvene. Pacijenti imaju vrlo često i visoke prohteve – ne samo da žele kvalitet, žele i uglednu ordinaciju, koja može da pruži svaku stomatološku uslugu, kao i svakog stručnjaka koji je za određeni problem potreban. Često, na primer, porodice žele jednu zubarsku ordinaciju za sve članove, a one to organizuju tako što različiti specijalisti dolaze u određenim terminima.

Šta nakon ugradnje vinira

Ugradnjom vinira se dobija lepši osmeh, ali i njega treba pravilno održavati. Sve što važi za prirodne zube, važi i za zube koji imaju vinire. Posebna pažnja mora se obratiti na hranu koja se koristi – biti pažljiv i ne gristi prednjim zubima pod vinirima tvrdu hranu i grickalice, jer pod pritiskom mogu da se odlepe, naročito nakon nekog vremena. Takođe s preporučuje izbegavanje hrane koja utiče na belinu zuba, kao što su razni sosovi i pića kao što su kafa i vino. 
Srodni tekstovi:


Top pet komada odeće za proleće za dečake

Školska godina je uveliko u toku i deca su opremljena školskim priborom i knjigama, al...

Detaljnije

Smanjite vidljivost proširenih pora: Saveti i tretmani

Proširene pore predstavljaju jedan od čestih estetskih problema sa kojim se suočavaju mnogi l...

Detaljnije

Kako se nositi sa umorom i promenama raspoloženja u drugom trimestru trudnoće?

U drugom trimestru trudnoće, žene obično doživljavaju velike fizičke i emocionalne promene koje mog...

Detaljnije

Da li vredi postaviti zubne implante?

Kada se razmatraju zubni implanti cena jednog zuba je dosta viša nego što je to slučaj...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS