ŠTA NAS NAJVIŠE ZANIMA? Najvažnije vesti dana – od vremenske prognoze do autoportreta Van Goga


Biznis Zanimljivosti


U moru informacija koje nas okružuju nekada je možda i teško napraviti selekciju i odlučiti se šta su zapravo najvažnije vesti dana. Iako ova selekcija na prvu loptu deluje kao ne tako težak zadatak, zapravo i nije tako. Nekada nije jednostavno „probrati“. 


Vesti je zaista mnogo i prenose se na najrazličitije moguće načine. Od najklasičnijih štampanih izdanja i pomalo zaboravljenih dnevnih novina, preko različitih magazinskih publikacija,  do informativnih emisija na radio-talasima i televiziji i interneta čijom pojavom nam je omogućeno da čitamo online vesti. Takođe, tu su i društvene mreže, na kojima se informacije šire brzinom svetlosti. Sa tako velikim mogućnostima i informacijama koje konstantno pristižu sa najrazličitijih strana, teško je odabrati najvažnije vesti dana koje ne smemo propustili ako želimo da budemo elementarno informisani o dešavanjima u zemlji i svetu. 

Uvek postoji minimum nečega što moramo znati i što nas prosto najviše interesuje ili nas se dotiče. Takve vesti su po pravilu obično i najčitanije.


Najvažnije vesti dana koje nas lično dotiču


Šta prvo pomislimo kada se probudimo ujutru a pred nama je spremanje za odlazak u školu, na fakultet, posao, ili u završavanje neke obaveze za taj dan. Naravno da pomislimo kakvo će biti vreme i shodno tome - šta ćemo obući. Logično, vremenska prognoza je po pravilu ono što se svakodnevno ubraja u najvažnije vesti dana. Pored dnevnih prognoza, ovde spadaju i dugoročne vremenske prognoze, za koje smo obično zainteresovani početkom meseca, nedelje, ili pak početkom leta ili nekog drugog godišnjeg doba. 


Takođe, u najvažnije vesti dana spada i sve ono što nas se na bilo koji način lično tiče. Na primer, u periodu kada je država dodeljivala 100 evra pomoći svim punoletnim građanima, sve objavljene informacije o načinu prijave, proveri statusa prijave, o terminima isplate, definitivno su bile najvažnije vesti dana. Sličnu situaciju imamo i danas kada je u toku podela vaučera za letovanje u Srbiji, pa sve informacije o ovoj temi spadaju u najvažnije vesti dana. 


U najvažnije vesti dana, na žalost, spada i hronika, koja je takođe deo svakodnevice. Ovde se neizostavno moraju navesti i vesti iz domena politike, biznisa, ekonomije. Za ljubitelje sporta – domaća ili strana prvenstva, rezultati utakmica NBA lige, a naročito uspesi i medalje naših sportista – sportske vesti definitivno spadaju u najvažnije vesti dana i možda ono prvo što listamo uz kafu. 


Ko želi da zna malo više


Ako ste generalno nešto zainteresovaniji za svet oko sebe, a pritom vam ni političke teme nisu strane, najvažnije vesti dana za vas će sigurno biti i one o dešavanjima u svetu. Informacija je zaista mnogo, a međunarodni politički odnosi neiscrpan izvor dešavanja i materijala. 


Otkrića iz sveta nauke, arheologije, umetnosti, takođe su informacije koje se u ne malom broju slučajeva mogu uvrstiti u najvažnije vesti dana i koje interesuju mnoge od nas. Ilustrativan primer za ovo može biti objavljena fotografija iz dubine svemira koja je pre samo nekoliko dana brzinom svetlosti obišla čitavu zemaljsku kuglu, bila u svim vestima i šerovana verovatno milionima puta. 

U sličnom maniru, svet se prethodnih dana zainteresovao i za otkriće autoporteta Van Goga, koji je pronađen tokom rendgenskog pregleda njegove slike „Glava seljanke“. 


Srodni tekstovi:


Kako zagrejati stan pred početak grejne sezone?

Kako se približava zimski period, tako sve više ljudi razmišlja o tome koja vrsta grej...

Detaljnije

Nekoliko korisnih saveta o odabiru kućnog ljubimca

Pitanje da li ćete imati kućnog ljubimca ili ne zavisi od više faktora. Koliko god uživali u ...

Detaljnije

Dvoumite se između zebra i rolo zavesa – evo po čemu se one razlikuju

Želite da udahnete novi život vašem enterijeru? Jasno vam je da to možete učiniti uz fantasti...

Detaljnije

Staklena vuna – leti greje, zimi hladi

Kada govorimo o izolacionim materijalima staklena vuna ima odličan odnos cene i kvaliteta, lako se p...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS