ŠTA NAS NAJVIŠE ZANIMA? Najvažnije vesti dana – od vremenske prognoze do autoportreta Van Goga


Biznis Zanimljivosti


U moru informacija koje nas okružuju nekada je možda i teško napraviti selekciju i odlučiti se šta su zapravo najvažnije vesti dana. Iako ova selekcija na prvu loptu deluje kao ne tako težak zadatak, zapravo i nije tako. Nekada nije jednostavno „probrati“. 


Vesti je zaista mnogo i prenose se na najrazličitije moguće načine. Od najklasičnijih štampanih izdanja i pomalo zaboravljenih dnevnih novina, preko različitih magazinskih publikacija,  do informativnih emisija na radio-talasima i televiziji i interneta čijom pojavom nam je omogućeno da čitamo online vesti. Takođe, tu su i društvene mreže, na kojima se informacije šire brzinom svetlosti. Sa tako velikim mogućnostima i informacijama koje konstantno pristižu sa najrazličitijih strana, teško je odabrati najvažnije vesti dana koje ne smemo propustili ako želimo da budemo elementarno informisani o dešavanjima u zemlji i svetu. 

Uvek postoji minimum nečega što moramo znati i što nas prosto najviše interesuje ili nas se dotiče. Takve vesti su po pravilu obično i najčitanije.


Najvažnije vesti dana koje nas lično dotiču


Šta prvo pomislimo kada se probudimo ujutru a pred nama je spremanje za odlazak u školu, na fakultet, posao, ili u završavanje neke obaveze za taj dan. Naravno da pomislimo kakvo će biti vreme i shodno tome - šta ćemo obući. Logično, vremenska prognoza je po pravilu ono što se svakodnevno ubraja u najvažnije vesti dana. Pored dnevnih prognoza, ovde spadaju i dugoročne vremenske prognoze, za koje smo obično zainteresovani početkom meseca, nedelje, ili pak početkom leta ili nekog drugog godišnjeg doba. 


Takođe, u najvažnije vesti dana spada i sve ono što nas se na bilo koji način lično tiče. Na primer, u periodu kada je država dodeljivala 100 evra pomoći svim punoletnim građanima, sve objavljene informacije o načinu prijave, proveri statusa prijave, o terminima isplate, definitivno su bile najvažnije vesti dana. Sličnu situaciju imamo i danas kada je u toku podela vaučera za letovanje u Srbiji, pa sve informacije o ovoj temi spadaju u najvažnije vesti dana. 


U najvažnije vesti dana, na žalost, spada i hronika, koja je takođe deo svakodnevice. Ovde se neizostavno moraju navesti i vesti iz domena politike, biznisa, ekonomije. Za ljubitelje sporta – domaća ili strana prvenstva, rezultati utakmica NBA lige, a naročito uspesi i medalje naših sportista – sportske vesti definitivno spadaju u najvažnije vesti dana i možda ono prvo što listamo uz kafu. 


Ko želi da zna malo više


Ako ste generalno nešto zainteresovaniji za svet oko sebe, a pritom vam ni političke teme nisu strane, najvažnije vesti dana za vas će sigurno biti i one o dešavanjima u svetu. Informacija je zaista mnogo, a međunarodni politički odnosi neiscrpan izvor dešavanja i materijala. 


Otkrića iz sveta nauke, arheologije, umetnosti, takođe su informacije koje se u ne malom broju slučajeva mogu uvrstiti u najvažnije vesti dana i koje interesuju mnoge od nas. Ilustrativan primer za ovo može biti objavljena fotografija iz dubine svemira koja je pre samo nekoliko dana brzinom svetlosti obišla čitavu zemaljsku kuglu, bila u svim vestima i šerovana verovatno milionima puta. 

U sličnom maniru, svet se prethodnih dana zainteresovao i za otkriće autoporteta Van Goga, koji je pronađen tokom rendgenskog pregleda njegove slike „Glava seljanke“. 


Srodni tekstovi:


Zašto bi trebalo da izaberete Mega Lux rolo zavese za vašu vikendicu?

Deo stanovništva koji svakodnevno živi u gradu, u zgradama, okruženi gradskom bukom i gužvom,...

Detaljnije

Zašto je u Novom Sadu visoka cena nekretnina?

Ako želite da se preselite u Novi Sad zbog posla, fakulteta ili jednostavno zato što vam se s...

Detaljnije

Baštenski alat koji je neophodan za savršen izgled dvorišta

Ne morate biti profesionalni vrtlar kako biste u svom posedu imali neke komade baštenskog ala...

Detaljnije

Nije svako zlato dobro kao investicija

Koliko puta ste samo čuli rečenicu, kupuj zlato, ono nikada ne gubi na vrednosti? To je samo donekle...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS