Putovanja i gastronomske ture u restoranima širom sveta


Hrana i piće Hrana i piće

Ljubitelji putovanja neretko bivaju fokusirani na opuštanje organizma, lečenje i upoznavanje različitih kultura, posećivanje atrakcija, obnavljanje psihološke snage i slično. Najčešća su ona putovanja zabavne svrhe, ali i poslovnog karaktera, sportske prirode, hodočasnične. Među turističkim turama posebno se ističu one gastronomska putovanja u restoranima širom sveta . 

Ljudi koji putuju sami

Na zanimljive lokacije širom sveta i naše zemlje ne odlaze samo ljudi sa svojim partnerima, porodicom ili u grupama već i oni koji preferiraju samostalna putovanja. Skupivši dovoljno informacija o restoranima, kafićima i lokacijama istorijske ili druge važnosti, ovi ljudi u uzbuđenju i traganju za avanturom mogu imati podjednak kvalitet odmora kao ljudi koji putuju u grupama. Putovanje kao simbol samoizražaja dozvoljava im da pristupe ispunjenju svake želje i ugode sebi nečim čime ne bi inače mogli tokom grupnog putovanja. Nemaju svi ljudi ista interesovanja. Neko voli komforne apartmane i buku koncerata, neko pansione i uživanje u pejzažima. Iz tih razloga, putovati sam znači eksperimentisati u ličnim težnjama. 


Restorani i kultura kuvanja

Upoznavanje sa gastronomskom tradicijom, ispijanje finih pića i degustacija aromatičnih jela, ćaskanje i zabavljanje sa ljudima ne bi bilo moguće tokom putovanja bez restorana. Restorani tokom turističkih tura ali i inače, širom sveta nude najrazličitiji izbor supa, glavnih jela, torti i pića. Svečani stolovi i recepti koji imaju istorijski i kulturološki značaj jedne države osnova su restorana. Ovčje kobasice, riblje supe, jagnjetina u sosu, punjeno meso, tartufi, morski plodovi, razne pite, palačinke, kolači, torte i egzotične salate zalogaji su koji svaki turista želi probati. Restorani u pripremi svojih jela vode se pretežno tradicionalnim proizvodima. Riba sa Baltičkog mora, palačinke od krompira, knedle osnovno su što trebate probati prilikom boravka u nekom od ruskih restorana. U gastronomskoj mapi evropskih zemalja ističu se ostrige, testenine, puževi, raznolikost sireva i drugo. Italija je prepoznatljiva po lazanju i najkvalitetnijoj svetskoj testenini, Švajcarska po čokoladi i vinu, Španija po teletini u sosu, raznim pastama i kulinarskim remek delima od riba, Srbija po punjenim paprikama, sarmi, slanini, kajmaku i pršuti. Kada su u pitanju dezerti, posebno se ističe Gruzija koja sa svojim kandiranim bademima daje potpunu originalnost i aromatičnost jelima. Restorani sa jedinstvenošću u dekoru privlače turiste, dozvoljavajući im da upijaju kulturu kuvanja i osete drugačiji mentalitet. 


Gastronomski turizam i specifične ture 

U turističkim turama posebno se izdvajaju gastronomska putovanja koja ostaju nezaboravna zbog svoje ekskluzivnosti i mogućnosti da se proba velika većina jela. Posebno su popularni gastronomski festivali u kojima se upoznaje kulinarska umetnost i promoviše određena hrana kroz nadahnute priče, načine pripreme, edukativno proučavanje proizvoda putem seminara i slično. Tokom ovakvih tura neretke su posete poznatim vinarijama, pivarama, elitnim restoranima, ali i prehrambenim fabrikama gde je moguće na licu mesta videti i degustirati proizvode. Istorijski tok određene namirnice posebno je interesantan za ljubitelje ovog turizma. Međunarodni sajmovi hrane čoveka uče o kulturi profinjenih ukusa, o legendarnosti kulturne baštine. Motivacija ovakvih putovanja upravo je ugođaj želucu i čulu ukusa, ali i druženje sa različitim tipovima ljudi. Kreativna turistička iskustva koja se stiču tokom putovanja i ugostiteljskih usluga za ljubitelje zadovoljstva sopstvenih čula predstavljaju posebni značaj. 







Srodni tekstovi:


ŠTA SVE TREBA DA ZNATE O SENDVIČ PANELIMA?

Raznovrsnost građevinskih materijala u današnje vreme omogućila je bržu i jednostavniju gradn...

Detaljnije

Odabir kućnog ljubimca

Niste sigurni koji bi kućni ljubimac bio najbolji za vas. Većina ljudi se odlučuje za psa ili mačku....

Detaljnije

IZRADA ZASTAVA: NAJČEŠĆA PITANJA I ODGOVORI

Imajući u vidu koliko se često danas koriste zastave i to u različitim oblastima života, raspitali s...

Detaljnije

Saveti za brzu organizaciju prevoza pokojnika iz Nemačke

Statistika govori da na godišnjem nivou iz Srbije ode oko 50 000 ljudi kako bi pronašl...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS