Psi i hladno vreme


Ljubimci

Baš kao i sa ljudima i psi imaju svoje potrebe koje su u hladnijim mesecima još izražajnije. U našoj zemlji većina dvorišnih pasa i za vreme zimskog perioda ostaje napolju zato je potrebno dobro ih pripremiti kako bi imali što bezbedniji i prijatniji boravak napolju. Na samom početku potrebno je izolovati kućicu od vlage u kojoj će pas boraviti.


Obavezno obezbedite jastuk ili krevet za pse, parče tkanine ili ćebe na kom će vaš ljubimac moći da leži da se ušuška i na taj način zaštiti od zime. Veličina kućice je takođe bitna stavka. Obratite pažnju da ona ne bude velika jer u suprotnom neće se zagrejati toplotom tela. Ostanite sa nama i pročitajte još par saveta kako da vašeg ljubimca što bolje pripremite za zdravu i bezbednu zimu.


Pripremite vašeg psa za hladno vreme


Pre nego što nastupi zimski period najbolje bi bilo da svog psa odvedete veterinaru. Odmah otklonite sumnju postojanja skrivenih zdravstvenih problema zbog kojih biste brinuli. Redovno četkajte dlaku vašeg kućnog ljubimca bilo da su štenci haskija ili neka druga rasa u pitanju. Zašto ovo napominjemo? U zimskom periodu se dešava da kada su temperature jako niske teška i ućebana dlaka, dakle ona koja nije redovno održavana nažalost neće štiti kožu psa. Redovnim i pravilnim četkanjem otklanjamo staru dlaku ujedno masiramo kožu i podstičemo rast nove dlake. Sve u svemu osiguravamo bolju toplotnu izolaciju. Redovne šetnje su obavezne ali ono što je bitno napomenuti jeste da nakon šetnje ukoliko je vaš pas mokar obavezno ga obrišete ili osušite fenom. Zdravstveno stanje psa zavisi ako verujete ili ne i od temperature u vašem stanu. Previše stepeni u stanu ili pak promaja mogu izazvati prehladu kod vašeg psa. Zato je bitno obratiti pažnju o samom mestu za spavanje vašeg četvoronožnog prijatelja. Krevet za pse nemojte stavljati pored grejnih tela, prozora, vrata.

Ishrana pasa u zimskom periodu


Pse je potrebno hraniti kaloričnije u zimskom periodu. Pravilo je da štence bilo da su sibirski haski štenci ili drugi hranite kaloričnije jer oni imaju veće energetske potrebe dok one starije pse i one koji se slabije kreću ne hranite tako. Njima dajte manje hrane jer su im energetske potrebe manje. Baš kao što smo napomenuli šetnje psa su obavezne. Pogotovu one koji su u stanu i koji se manje kreću. Ti psi su i skloniji gojenju i zato je im je potrebna veća aktivnost.


Vrste pasa kao što su maltezer, mops, pinč dakle koji pripadaju kategoriji manjih pasa moraju se držati u kući. Oni nisu navikli na temperaturne promene i samim tim ako ih izvodite gledajte da imaju kaputić. Danas na tržištu možete pronaći raznu opremu za pse. Ukoliko vaš pas dosta vremena provodi napolju redovno proveravajte njegove uši i šape.
Srodni tekstovi:


Šta dovodi do pojave proširenih vena? Simptomi i prevencija

Ljudi koji imaju problem sa proširenim venama znaju da ovo ne predstavlja samo estetski probl...

Detaljnije

Najpopularniji stilovi u enterijeru

Kada kupujete novi stan ili renovirate stari, sigurno dugo razmišljate kako bi izgledao taj p...

Detaljnije

Karakterne crte koje mogu opisati psihologiju ličnosti

Kroz decenije koje su za nama mnogo truda i rada je uloženo kako bi se unapredilo razumevanje čoveka...

Detaljnije

Na koji način pomoći detetu prilikom odabira srednje škole?

Ako ste se našli u vrtlogu zvanom prijemni ispiti, ispisivanje želja i čekanje rezultata i ko...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS