Prisluškivanje mobilnih telefona - da li je stvarno moguće?


Zanimljivosti

Ljudi danas sve vrste razgovora obavljaju preko mobilnog telefona. Zivot je postao brz i svi nekuda žure, s toga i ne stižu da popričaju uživo. Baš iz tog razloga oni su gotovo osuđeni da sve što misle i kažu preko mobilnog telefona, ne misleći da bi neko mogao to da sazna. 


Upravo ova činjenica, zajedno sa razvojem tehnologije, olakšava proveravanje svakog ko postane “sumnjiv”. Bilo da je reč o partneru, zaposlenom, posalovnom saradniku, pa čak i detetu. Postojanje softvera za prisluškivanje mobilnih telefona nije više tajna i nije nešto što je dostupno samo uskom krugu ljudi. Koliko je zapravo dostupno i kako funkcioniše detaljnije možete videti ovde.

Špijunski softver za praćenje mobilnog telefona

Ovaj način prisluškivanja spada u najdiskretnije, a ipak najsigurnije načine da saznate šta Vaš partner, dete ili zaposleni radi na telefonu. Ovaj softver se instalira na telefonu i omogućava vam da u svakom momentu pristupite i imate potpuni uvid u sve aktivnosti na njemu. Ukoliko to želite, ovaj program će omogućiti automatsko snimanje razgovora koji se obavljaju  preko telefona, kao i sve odlazeće i dolazeće pozive. Osim toga, mogu se pratiti i sve aplikacije tj. aktivnosti korisnika. Možete saznati šta je stiglo preko e-mail-a, instagram-a, viber-a i svim ostali savremenim aplikacijama kojim se skoro svaki čovek današnjice koristi. Još ćete moći da bukvalno omogućite praćenje nečijih misli time što ćete imati uvid i u Google pretraživač i moći da saznate šta ta osoba pretražuje na internetu. Ukoliko želite da saznate kuda se kreće ta osoba, postoji i GPS lociranje sa istorijom kretanja. Ono što je jako zanimljivo, Vi možete uključiti i prednju i zadnju kameru i samim tim prisustvovati razgovoru i posmatrati okruženje u kom se nalazi ta željena osoba. Ovaj program za daljinsko praćenje ne troši kredit i putem njaga se mogu pratiti svi Android telefoni.

Zvuči neverovatno i zastrašujuće, zar ne? 

Tako ozbiljno zadiranje u nečiju privatnost, kršenje njegovih osnovnih prava, koja su zaštićena i važećim propisima naše države, sada je očigledno lako dostupno i moguće. Zbog toga, pre nego što se odlučite na ovaj korak, obavezno dobro razmislite šta time dobijate i koliko rizikujete. Kako biste se vi osećali da znate da neko ima uvid u sve što radite na telefonu? Zašto nemate poverenje u najbliže ljude? Da li činjenica da želite nekoga da prisluškujete možda dovoljno govori o tom odnosu? Brojna su pitanja i dileme koje ova tema otvara.

Roditelji kao korisnici ovih softvera

Ako ste roditelj, sigurno vam je veoma važno da znate kako vaše dete provodi svoje slobodno vreme. Da li ga koristi da nešto nauči u vezi škole, prekovremeno igra igrice ili možda instalira aplikacije sumnjive prirode. I upravo zbog toga, roditelji su upravo ti koji često budu na ivici da pokleknu i upuste se u korišćenje ovakvih softvera, ali i drugih sličnih špijunskih gedžeta. I sve to pod izgovorom da je bezbednost dece na prvom mestu. Vode se idejom da je bolje da na vreme otkriju da je dete u nekom problemu i da reaguju prvom prlikom. Međutim, poverenje između dece i roditelja je veoma važno da bi se tako olako shvatalo i rizikovalo. Razgovarajte sa svojom decom, usmeravajte ih, brinite o njima na pravi način i smanjćete rizik da dete krene putem kojim ne biste želeli.




Srodni tekstovi:


Transformišite svoj izgled! Vodič kroz najnovije tretmane lepote!

U današnjem svetu, gde se estetika i tehnologija neprestano razvijaju, moć transformacije izg...

Detaljnije

Psihologija boje automobila

Kada govorimo o automobilima, često se fokusiramo na tehničke specifikacije, dizajn i performanse. M...

Detaljnije

Enterijer inspiracija: Detalji kojima ćete izgled svog kupatila podići na viši nivo

Kada govorimo o uređenju doma, postoje prostorije kojima posvećujemo više pažnje i onima koje...

Detaljnije

Ne odlažite odlazak kod oftalmologa

Oftalmologija je oblast u medicini koja se bavi zdravljem čula vida. Kako i druga čula, tako je i ov...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS