Kada treba kupiti patike za bebe?


Zanimljivosti Zdravlje i lepota


Nema ništa slađe za mnoge roditelje nego kada vide da njihovo dete pravi prve korake. Ima naravno i onih roditelja koji su nestrpljivi, što je i sasvim očekivano, pa kupuju takozvane nehodajuće patike za bebe. Onda im se dive, pa fotografišu svoje dete dok ih nosi, jedva čekajući da ono zaista i prohoda. 

Ipak, ne treba posebno žuriti, te treba ispoštovati preporuke stručnjaka, koje se odnose na kupovinu patika za bebe, odnosno prve obuće. 

Kakva obuća treba prvo da bude kupljena za bebe?

Iako uopšte nema spora da su minijaturne patike za bebe izuzetno zanimljive, mnogo je važnije voditi računa o tome da se detetova noga razvija pravilno. Baš zato ne treba žuriti sa kupovinom prve obuće, koja se može smatrati ozbiljnijom, a što su ne samo patike za bebe, nego i patofne i sandalice i cipelice. 

U principu, roditelji neće mnogo pogrešiti ako kupe prve patikice koje su takozvane nehodajuće, odnosno koje imaju mekani đon, a obično služe da bi roditelji uživali u pogledu na detetova mala stopala u toj obuci. 

Treba posebno voditi računa o tome da se detetovo stopalo razvija na pravilan način, pa iz tog razloga nije preporučljivo da nosi patike za bebe od ranog uzrasta, već isključivo patofnice, koje će mu biti udobne. Ujedno će nošenje takvih patofnica omogućiti detetu da se navikne na činjenicu da će u budućnosti nositi i odgovarajuću obuću. 

Kada treba kupiti patike za bebe?

Ako govorimo o patikama za bebe sa tvrdim đonom, odnosno sandalama ili cipelama, onda njih treba kupiti upravo u vreme kada roditelji primete da je dete spremno da načini prve korake. 

U većini slučajeva roditelji već imaju pripremljene cipele ili patike za bebe, odnosno sandale, što sve zavisi u principu od godišnjeg doba u kome dete prohoda. Međutim, iako nema nikakve sumnje da je u toku leta naravno bolje da dete nosi sandale, zbog vrućine, uvek se za prvu obuću preporučuje da to budu cipele ili patike za bebe, odnosno obuća koja je zatvorena, kako se dete ne bi povredilo. 

Kako odabrati patike za bebe?

Onog trenutka kada roditelji procene da je došao trenutak da njihovo dete načini prve korake, trebalo bi da pronađu i odgovarajuću obuću. U principu to mogu biti cipele ili patike za bebe sa tvrdim đonom, a uvek je dobro da one budu izrađene od kvalitetnijeg materijala. 

Podrazumeva se da takva obuća mora imati čvrsti đon, kako bi dete moglo da se osloni, a u isto vreme da se eventualno ne povredi. 

Valjalo bi da noga diše, što bi se reklo, pa se u tom smislu uvek preporučuje da prve cipele za dete, ali generalno i sve ostale budu izrađene od kvalitetnih materijala. Zglob na detetovoj nozi neizostavno mora da bude zaštićen, pa o tome svakako treba voditi računa prilikom izbora prvih patika za bebe. 

Da biste bili sigurni da vaše dete neće imati problem sa udobnošću dok nosi izabrane cipele ili patike prvi put, obavezno ih morate isprobati. U tome vam mogu pomoći zaposleni u odabranoj prodavnici bebi obuće, a ne bi bilo loše ni da dete na kratko isproba obuću koju ste izabrali. Ni u kom slučaju nije dobro da ga prve patike žuljaju ili na bilo koji način ometaju u hodanju, odnosno da njegovu nogicu i zglobove ostave nezaštićenima.









Srodni tekstovi:


Posebno cveće za posebne dame

Od karaktera, izgleda i navika dame zavisiće i sam obabir cveća. Buket cveća mora biti odlika osobe ...

Detaljnije

Kako i kada se vrši operacija vena?

S obzirom na to da su oboljenja vena okarakterisana kao izuzetno rasprostranjena u savremenom svetu,...

Detaljnije

Kako da vaš dom izgleda luksuzno?

Luksuz nije teško postići u enterijeru. Bitno je samo da se držite određenih smernica i puta ...

Detaljnije

Kako zagrejati stan pred početak grejne sezone?

Kako se približava zimski period, tako sve više ljudi razmišlja o tome koja vrsta grej...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS