Letovanje na Lefkadi za mlade: Aktivnosti, plaže i noćni život


Putovanje

letovanje na lefkadi

Zamislite ovo: dramatične bele litice, blistavo tirkizno more i zlatni pesak u kontrastu sa bujnom zelenom pozadinom. Dragulj u Jonskom moru sa najlepšim plažama u Grčkoj. To je Lefkada.

Popularno poznata kao "grčki Karibi," Lefkada je prelepo grčko ostrvo povezano sa kopnom plutajućim mostom. Iako je pristup Lefkadi jednostavan, ostrvo je mirno i povučeno.

Lefkada nudi zadivljujuće prirodne pejzaže i jedne od najlepših obala u Grčkoj, idealno mesto za one koji žele da otkriju nešto potpuno drugačije. Možda je malo van utabanih turističkih staza, definitivno egzotična, i svakako nije toliko popularna kao susedna ostrva Krf ili Zakintos.

Po čemu je Lefkada poznata?

Ovo ostrvo je savršeno jer Lefkada za mlade nudi dinamičan miks avantura na vodi i kopnu i idealno je mesto za aktivan i uzbudljiv odmor. To je prava destinacija za ljubitelje vodenih sportova. 

Ostrvo je steklo reputaciju kao mesto za surfovanje, kajtsurfovanje i vindsurfing. Nekoliko zaliva, posebno plaže Agios Ioanis i Vasiliki, nude idealne vetrove tokom leta. Pored toga, popularne aktivnosti uključuju ronjenje i snorkeling, a duž obale se nalaze brojne škole i centri za vodene sportove.

Kao i većina Grčke, ostrvo se odlikuje prelepim planinskim pejzažem, privlačeći one koji uživaju u planinskom biciklizmu, trekkingu i pešačenju. Lefkada ima male, ali veličanstvene šume i neočekivane vodopade, što čini aktivnosti na otvorenom još zanimljivijim i ispunjenijim.

Kada je najbolje vreme za putovanje u Lefkadu?

Baš kao i sa mnogim ostrvima u Jonskom moru, idealno vreme za istraživanje Lefkade je od kraja maja do početka septembra. Zimi su dani kratki, blago hladni i kišoviti, što otežava ili čak čini opasnim bavljenje vodenim sportovima.

Ako putujete sa ograničenim budžetom, dobar izbor su jun i septembar, jer su smeštajne opcije često povoljnije nego tokom centralnih meseci - jula i avgusta. 

Takođe, u junu i septembru nema toliko gužve i vrućine kao na vrhuncu leta, što je idealno i za porodice sa malom decom koje žele da izbegnu intenzivno sunce i ekstremne temperature.

Top aktivnosti na Lefkadi za mlade 

Postoji mnogo aktivnosti koje možete raditi na ostrvu Lefkada - od najčešćih, poput planinarenja ili vožnje bicikla, do avanturističkih, kao što su paraglajding ili ronjenje. 

Evo kratkog pregleda najpopularnijih aktivnosti i njihovih lokacija:

Paraglajding

Turisti obožavaju uzbudljivu avanturu letenja iznad ostrva sa visokih litica Lefkade. To im omogućava da dožive poglede na veličanstvenu jonsku obalu na plaži Katisma iz potpuno drugačije perspektive.

Oni koji nisu upoznati sa ovim sportom takođe imaju priliku da lete sa instruktorom potpuno bezbedno oko 30-45 minuta, zavisno od vremenskih uslova.

Surfovanje na dasci sa jedrima

Surfovanje na dasci sa jedrima je jedan od najpopularnijih sportova na ostrvu. Lefkada je poznata po jakim vetrovima koji duvaju popodne, posebno leti, na nekim posebnim lokacijama. 

Što se tiče surfovanja na dasci sa jedrima, najbolje mesto za odlazak je Vasiliki, na južnoj strani ostrva. Postoje različite škole surfovanja na dasci sa jedrima jer su uslovi pogodni za sve nivoe stručnosti.

Kajsurfing

Ovo je još jedan popularan sport na Lefkadi. Može se praktikovati i u Vasilikiju ili na velikoj plaži Agios Ioanis, nedaleko od grada Lefkade. Ovde, supertermalni vetar (prosečno 15-20 čvorova) stalno duva tokom leta. 

Na Agios Ioanisu i Vasilikiju možete kontaktirati jedan od mnogih lokalnih centara kako biste se pridružili nekom od njihovih kurseva ili iznajmili opremu.

Jedrenje

Jedrenje je zaista neverovatno iskustvo koje donosi opuštajuće trenutke tokom vašeg boravka na Lefkadi.

Obično, dok jedrite, imate priliku da zaronite u neke od najlepših i najmanje poznatih plaža ostrva ili da posetite mala ostrva u okolini koja su nedostupna drugim vidovima transporta.

Kajaking i kanuing

Ove dve aktivnosti su zaista popularne na Lefkadi i pružaju sjajan način da doživite kristalno plavo more zaliva Rouda na jugoistočnoj obali, kao i područje Nidrija. 

Kada rezervišete kajaking ili kanuing, takođe ćete imati priliku da istražite fascinantne morske pećine i isprobate svoje ronilačke veštine u Jonskom moru.

Ronjenje

Iako još uvek nije tako popularno kao prethodno navedeni sportovi, ronjenje je sjajan način za zabavu na Lefkadi. Ostrvo ima nekoliko fantastičnih podvodnih lokacija, uključujući pećine, stare olupine i šarene grebene.

Da biste uživali u ovoj aktivnosti, uvek je bolje kontaktirati lokalni centar za ronjenje. Većina njih se nalazi u Vasilikiju i Nidriju i nude kurseve i izlete do različitih lokacija za ronjenje.

Masaža i Wellness

Opuštanje je takođe važna aktivnost, posebno tokom odmora. U Nidriju se nalazi Hamam spa centar, idealno mesto za relaksiranje i revitalizaciju. Ovaj spa centar nudi različite masaže, kupke i tretmane tela koji su osmišljeni da vam pruže osećaj svežine i mira. 

Bilo da želite da se opustite nakon dana provedenog u istraživanju ili jednostavno želite da se počastite, ovo mesto pruža umirujuće iskustvo u prijatnom ambijentu.

Joga na Lefkadi

Lefkada nudi nekoliko opcija za jogu koje vam omogućavaju da nastavite svoju praksu čak i na odmoru. Yoga Mind u Nidriju je glavni joga centar na ostrvu, gde se redovno održavaju časovi hatha, ashtanga i ”slow stretching” joge. 

Za personalizovanije iskustvo, klub Vas u Vasilikiju nudi privatne časove joge i pilatesa na zahtev. Takođe, ostrvo je domaćin raznih joga ritritova, kao što su oni u Urania Vilas, gde možete učestvovati u tematskim ritritovima koji kombinuju jogu sa drugim wellness aktivnostima

Noćni život na Lefkadi

Kada sunce zađe, Lefkada oživljava svoj noćni život u različitim gradovima. Ovo ostrvo ima zaista sve - raznolike restorane i barove koji mogu zadovoljiti svaku želju. Počnite veče u nekom od prijatnih kafića ili mirnih restorana uz ukusnu večeru, a zatim se prepustite plesu do zore u noćnim klubovima.

Ostrvo nudi širok izbor barova i klubova koji sviraju različite vrste muzike - od house-a, preko rock-a i pop-a, do autentične grčke muzike. Najpopularnija mesta za noćni provod su Nidri i selo Vasiliki, ali ne zaboravite ni lokalne taverne koje pružaju autentično grčko iskustvo uz hranu i tradicionalne igre.

A osim noćnih provoda, ne propustite ni zabave na plaži uz dobar koktel, sunce i fantastičnu muziku. Šta više poželeti od toga?




Srodni tekstovi:


Pripremite dvorište za leto

Ljudi su ambiciozni za različite stvari. Neki imaju ambicije i želje da napreduju na poslu, neki u s...

Detaljnije

Zašto je potreban školski pribor?

Kada deca kreću u prvi razred, raduju se kupovini neposredno pre početka školske godine. Tada...

Detaljnije

ŽENSKE PREMIATA PATIKE – OBUĆA KOJA PRATI TRENDOVE

Generalno govoreći o brendu Premiata treba istaći da se radi o italijanskom brendu koji je u svetu m...

Detaljnije

Autofagija - Zdravo mršavljenje bez vraćanja kilograma

Većina nas je u nekom periodu života tragala za najboljim načinom za gubitak kilograma koji je i est...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS