Letnja hrana za jačanje imuniteta


Hrana i piće Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota Hrana i piće


Ovo je hrana koju morate uključiti u svou letnju svakodnevnicu za jačanje imuniteta


S obzirom na sniženi apetit i probavne smetnje koje većina nas ima tokom letnjeg perioda, najbolje je konzumirati laganu, umirujuću hranu koja je u skladu sa letnjim mesecima, a koja nam može takođe pomoći da poboljšamo imunitet.


Čini se kao da se čitav svet ovih dana probudio sa potrebom za dobrim imunitetom. Jačanje imuniteta, pogotovo tokom leta vam možda nije ranije bilo ni na kraj pameti, ali, usled straha od koronavirusa, to se sada i dogodilo. 

Dobar imunitet nam pomaže da ostanemo u dobroj formi, što može biti korisno u sprečavanju i upravljanju raznim infekcijama, gljivicama i bolestima. Letni sezonski proizvodi obiluju mnogim namirnicama koje mogu igrati značajnu ulogu u izgradnji ili jačanju našeg imunog sistema. 

Intenzivni toplotni talas koji je pogodio našu zemlju takođe nije od velike pomoći za našu ishranu. Sa sniženim apetitom i probavnim problemima sa kojima se možemo suočiti po ovom vremenu, najbolje je imati laganu, umirujuću ishranu prilagođenu letnjem periodu, koja nam može takođe pomoći u jačanju imuniteta.

Važno je da održavate dobar imunitet da biste ostali zdravi ovog leta. Postoji mnogo sezonskih namirnica koje mogu da  pomoći u izgradnji vašeg imuniteta. U prehranu uključite ove osvežavajuće namirnice koje jačaju imunitet: 


Narandže i limun

Napitak od ovih namirnica bogatim vitaminom Cˆ je neophodno konzumirati odmah nakon pripreme. Osim visokog sadržaja vitamina C, koji je dobar pojačavač imuniteta, sok od ceđene pomorandže i limunada osvežava, hidrira i hladi. Najbolje je da jedete sirovu narandžu ili kao sok. Svakodnevno pijte vodu sa dodatkom limuna ili dodajte limunov sok u salatu ili druga jela. 


Lubenica i krastavac

I lubenica i krastavac se uglavnom sastoje od vode. Ne samo da izuzetno hidriraju i da lagano deluju na stomak, već i njihov nutritivni sastav pomaže da se poveća naš imunitet. Bonus: I lubenica i krastavac su namirnice pogodne za mršavljenje!


Surutka

Svaki put kada završimo posudu sa hladnom sirom, osetimo talas svežine kako prodire kroz naš sistem. Jeste li primetili? Surutka je hrana koja rashlađuje i samim tim je savršena za leto; a njen probiotički sadržaj pomaže da se regulišu digestivni problemi. Možda već sve ovo znate, ali ono što možda ne znate je da je surutka obogaćena vitaminom D, koji takođe pomaže da naš imuni sistem neometano radi. Detaljnije o ovom napitku pročitaj ovde


Mango

Da, naše omiljeno letnje voće takođe može da poboljša naš imunitet. Vitamin A je neophodan za zdrav imunološki sistem, a mango ga sadrži u velikim količinama. Sada imamo još jedan razlog da grickamo ovo slatko ukusno voće tokom cele sezone.


Naveli smo nekoliko uobičajenih i lako dostupnih letnjih namirnica koje mogu biti odlične za naš imunitet. Ako niste znali za dobrobiti ovih namirnica ranije, sada ih uzmite u obzir i dodajte ih u svoju dnevnu letnju ishranu.






Srodni tekstovi:


ZAŠTO SU KROVNI KOFERI SJAJNA STVAR?

Kada isplaniramo putovanje, posebno se radujemo odmoru, novim iskustvima koja nas čekaju, provodu. M...

Detaljnije

Kostimi za maskenbal, dobra zabava za sve uzraste

Povod se uvek nadje za dobru zabavu a evo koje kostime deca obožavaju...Ako vaš mališa...

Detaljnije

Originalni novogodišnji pokloni – pravo iz štamparije

Jedne od obaveznih asocijacija na Novu godinu i praznike uopšte jesu vreme koje provodimo u d...

Detaljnije

Kvalitet vozila koja se iznajmljuju

U poslednje vreme kako raste potražnja za uslugama rent a car agencija, tako raste i broj agencija k...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS