Koje su slavine najbolje?


Dom


Potpuno je svejedno da li u ovom trenutku opremate novu kuhinju ili renovirate staru, jer svakako postupak je manje više isti i biće vam potrebni brojni proizvodi u tom slučaju. Možda i najznačajniji jesu slavine, uzevši u obzir da bi trebalo sa puno pažnje ih odabrati, kako biste ih koristili u što dužem vremenskom periodu bez ikakvih smetnji. 

Na svu sreću, slavine koje se trenutno mogu naći na tržištu karakteriše prilično dobar kvalitet i relativno povoljna cena. Pa čak i ako u nekom trenutku ne budete bili zadovoljni odabirom, relativno lako možete i da je zamenite. 

Saveti za izbor slavine za kuhinju

S obzirom na to da je ponuda i više nego obimna, sasvim je razumljivo zbog čega su kupci prilično zbunjeni. Iako se slavine u principu mogu naći i za par hiljada dinara, ima naravno i onih modela koji su značajno skuplji, pa je svakako poželjno dobro se raspitati o karakteristikama konkretnog modela slavine, te se eventualno posavetovati i sa vodoinstalaterom koji će je ugrađivati. 

Najpre bi trebalo da znate i to da postoje slavine za nizak i za visok pritisak, to jest one slavine, koje imaju dve ili tri cevi. 

Kada su u pitanju slavine za visok pritisak koje će biti montirane u kuhinji, trebalo bi napomenuti da se one najčešće nalaze u upotrebi. Većina ovih proizvoda ima dve cevi, odnosno mogućnost korišćenja hladne vode i tople, a koja podrazumeva povezivanje druge cevi sa bojlerom u kupatilu. Jedini uslov koji tada mora biti ispunjen jeste da bojler u kupatilu bude pod pritiskom. Da ne biste pogrešili prilikom kupovine slavine, preporučuje se da od vodoinstalatera zatražite sve potrebne informacije, kako bi ste odabrali slavinu koje će odgovarati konkretnom prostoru. 

U slučaju da su u pitanju slavine sa tri cevi za kuhinju, one se u većini slučajeva koriste u kuhinjama u kojima postoji protočni bojler, ali on ne radi pod pritiskom. Međutim, ovde je eophodno biti posebno pažljiv, prosto zato što postoje protočni bojleri novije generacije i to većina njih, koji rade pod pritiskom, pa tada treba koristiti slavine za nizak pritisak, ali sa tri cevi. 

Upravo zato što postoji veliki izbor ovih proizvoda na tržištu i zato što se moraju dobro uklopiti u konkretni prostor, odnosno montirati u skladu sa predviđenim uputstvom, valjalo bi pre kupovine slavine zatražiti mišljenje vodoinstalatera, koji će biti angažovan za njenu ugradnju. Jedino tako vlasnici određenog stambenog ili poslovnog prostora će biti sasvim sigurni da neće pogrešiti prilikom izbora. 

Sledeće o čemu treba voditi računa svakako je dizajn slavine, a koji bi trebalo da bude usklađen sa konkretnom sudoperom u ovom slučaju. 

Uzevši u obzir da na tržištu postoje slavine različitih karakteristika, koje imaju i brojne dodatne funkcije, to treba svakako i njih razmotriti. Primera radi, postoje slavine koje imaju i filter za vodu, kako bi bila dodatno prečišćena voda za piće, a na tržištu postoje i takozvane tuš slavine. Obično se tuš slavine koriste za frizerske salone, na primer. 

Slavine novije generacije imaju i takozvani sprejer ili selektor, koji se smatra odličnim dodatkom, prosto zato što uz njegovo korišćenje postoji mogućnost da budu podešene tako da imaju više režima rada.






Srodni tekstovi:


Kako da izaberete savršene zavese za svaku prostoriju u vašem domu?

Zavese definitivno utiču na celokupan izgled svake prostorije, pa samim tim predstavljaju neizostava...

Detaljnije

Nekoliko neočekivanih načina kako da oduševite vašu partnerku!

Svaka veza prolazi kroz različite faze, ali jedna stvar koja ostaje je želja da impresionirate i pok...

Detaljnije

Da li ste čuli za Tignanello vino?

Da li možete da zamislite bilo kakvu dobro organizovanu proslavu bez dobrog vrhunskog vina koje će č...

Detaljnije

Razmišljate da otvorite kozmetički salon? Evo nekoliko razloga za to!

Može se reći da danas pripadnice lepšeg pola više nego pre vode računa o svom izgledu ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS