Sportske kombinacije za dominacije: 6 ideja za savršen sportski prolećni outfit


Moda Moda


Sportska garderoba ima veliki potencijal ovog proleća. Dok je s jedne strane proleće vreme kada izlazimo iz zimskog komfora i posvećujemo više pažnje svome telu zbog predstojećih toplih dana i otvorenijih odevnih kombinacija, sa druge strane je ovog proleća sportska garderoba modni hit nevezano za fizičke aktivnosti. Zaokret koji moda pravi ka udobnosti i načelima aktuelnog body neutrality pokreta postavlja sportsku garderobu i casual kombinacije među najpopularnija modna rešenja ove sezone. Pogledajmo na koji način i u kojim prilikama možemo kombinovati sportske komade ovog proleća u potrazi za savršenim modernim outfitom.

Dress up - dress down

Dress up princip odevanja podrazumeva upotpunjavanje sportske garderobe elegantnim komadima u cilju postizanja utiska elegancije, a dress down suprotno prethodnom teži da pojednostavi svečanije komade uvođenjem casual odevnih predmeta. U osnovi jeste ideja kombinovanja sportskih i elegantnih komada u cilju postizanja određenog utiska, a trenutna popularnost ovakvog kombinovanja dopušta upliv sportske odeće u svečanije prilike i obrnuto. Kombinovanje male crne haljine sa trendi patikama ili crnih helanki sa predimenzioniranim sakoom su sjajne ideje kako da smelim uklapanjem sporstkih predmeta učinite vaš outfit ujedno funkcionalnim i aktuelnim.

Street style + body neutrality

Street style moda neguje casual stil kao imperativ ove, kao i prethodne sezone. S druge strane, body neutrality pokret fokus postavlja na funkcionalnost odeće i odbacuje modele koji uskraćuju udobnost zarad postizanja određenog izgleda. Ovakva situacija nas upućuje da se prepustimo širim, ležernijim modelima bez odstupanja od aktuelnih trendova. Jednostavne pamučne majice,   kvalitetni sportski šorcevi, basic trenerke i predimenzionirani duksevi su značajan deo osnove svakog trendi garderobera ovog proleća. Ukoliko želite da istaknete liniju tela možete kombinovati šire sa užim modelima, ali nemojte smetnuti s uma da su kombinacije dva ili više oversized komada veliki hit koji je zapravo ova sezona rado preuzela od prethodne.

Trenerke u kompletu

Trend koji svoju popularnost duguje kraju prošlog i početku ovog veka, a koji se ove sezone iznova probudio jesu trenerke u kompletu. Ovo je savršeno rešenje za kompletan outfit koji možemo upotpuniti samo odgovarajućim patikama ukoliko smo planirali trening, a uz dodatak sunčanih naočara, kačketa i eventualno ručnog sata ovo modno rešenje može biti idealno za šetnju gradom ili dnevni provod sa prijateljima. Trenerke u kompletu odgovaraju na sve aktuelne zahteve u vezi sa estetikom i funkcionalnošću garderobe i njihov povratak je neočekivan, ali zapravo logičan nastavak sve intenzivnijeg prisustva trendova devedesetih godina.

Sportski stil devedesetih

Kao što je prethodno već rečeno, devedesete su opet među nama u kontekstu modnih trendova. Za proleće su adekvatne slojevite kombinacije i jarke boje koje se vezuju za ovaj stil odevanja. Fokus je na prepoznatljivim retro modelima patika, koje podrazumevaju i kombinacije upadljivih nijansi. S jedne strane udoban i praktičan, a sa druge strane upečatljiv i urban stil svakako je preporuka ovog proleća i ne pokazuje tendenciju jenjavanja tokom čitave godine.

Sportska rešenja u kancelariji

Nije novost da se poslovni stil može uspešno upotpuniti sportskim komadima, koji doprinose udobnosti kao i aktuelnosti kombinacija. Uklapanje patika sa klasičnim farmerkama i belom pamučnom majicom je nepogrešivo rešenje, koje može biti idealno za kancelariju uz dodatak sakoa. Ove sezone je ovaj već postojeći stil reaktuelizovan i dodatno naglašen. Dok jedni to vide kao logičan sled modnih događaja neovisno o drugim okolnostima, drugi pretpostavljaju da je ležerniji pristup poslovnoj garderobi posledica globalne pandemije i izmenjenog pristupa radnom mestu.

Patike u svakoj prilici

Patike neretko određuju kombinaciju a u poslednjih nekoliko sezona uspešno marginalizuju elegantniju obuću, odgovarajući na zahteve različitih situacija. Patike se mogu veoma uspešno uklopiti u svaku priliku, počev od onih formalnijih pa do ležernijih. Izuzetnu popularnost još uvek imaju upadljivije patike glomaznih đonova, ali su jednako interesantne i takozvane tenisice, jednostavne i diskretne, a idealne za toplije dane koji su pred nama.


Sportskoj odeći ove sezone sve ide na ruku, počev od težnje ka prirodnom izgledu i funkcionalnim modnim rešenjima, pa do estetskih načela nove modne generacije. Ovo je zapravo sjajna vest za sve one koji žene da iznesu trendi outfite u svakoj prilici, jer sportski komadi danas imaju bezbrojne mogućnosti kombinovanja. Dajte mašti na volju i zakoračite u ovo proleće ležerni i in, poigravajući se sa ovim sjajnim modnim trendom.






Srodni tekstovi:


Kako renovirati malu kuhinju?

Renoviranje male kuhinje često predstavlja izazov za mnoge. Međutim renoviranje male kuhinje ne mora...

Detaljnije

Pametni uredjaji i pametan nameštaj koji nas okružuje

Pametni uređaji i namještaj postaju sve popularniji i prisutniji u našem životu. Ovi u...

Detaljnije

Osteopatijom do rešenja gotovo svakog problema

 Za dobro zdravlje i dugovečan život potrebno je postići funkcionalno i harmonično jedinstvo či...

Detaljnije

Savremene strategije za borbu protiv prehlade i alergija!

U eri tehnologije i medicinskog napretka, borba protiv prehlade i alergija ne bazira se samo na trad...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS