Kako uštedeti prilikom putovanja u Prag?


Putovanje Putovanje

Prag je destinacija koje je uvek u ponudi, ali i destinacija koja je uvek u planu onima koji vole da putuju, posebno kada su neka kraća putovanja u pitanju, koja traju najviše do pet dana. Ono šta ga čini vrlo popularnim jeste njegova arhitektura, brojne lepote, ponuda koju turisti obožavaju, ali i sama istorija ovog grada. Uz sve to, tu je i relativna blizina Praga našoj državi i regionu, što ga čini odličnim za vikend i uopšte ta kraća putovanja koja mogu da se organizuju kada put ne odnosi previše vremena. 

Naravno, kao i svi, tako verovatno i vi kada planirate neko putovanje, onda gledate gde je moguće proći jeftinije, sa manjim cenama, kako smanjiti neke troškove, da ne bi samo putovanje odnelo previše, ali i da bi ostalo više novca da se probaju neke nove stvari ili obavi neki šoping. Načina ima dosta, naravno, a evo nekih od njih koji vam mogu značajno rasteretiti budžet.


Avio prevoz

Najpre, avio prevoz možda nije najjeftinija opcija, ali jeste opcija koja će vam uštedeti mnogo vremena, a neće vam stvoriti umor i iscrpljenost, što je najvažnije kada negde odlazite turistički. Ali, ni avion od Beograda do Praga ne mora da vam odnese veliku svotu novca. Letove imate skoro stalno, tako da je sigurno da možete da se uklopite u termine sa odmorima, smeštaj, društvom ili nekim drugim s kim putujete. Ali, ono najvažnije jeste da avionska karta bude kupljena na vreme. Što ranije, odnosno, što dalji datum za putovanje odaberete, to će vaša avio karta biti jeftinija. Nekada čak možete, ukoliko to uradite nekoliko meseci unapred, naći avionsku kartu po ceni koja je jeftinija i od bilo kojeg drugog prevoza. Bitno je samo na vreme da krenete sa traženjem karata, te ćete na taj način ostvariti dve najvažnije uštede, novca i vremena. Još jedna stavka na kojoj možete značajno uštedeti su koferi. Umesto predanog prtljaga, spakujte se u kofer za ručni prtljag i na taj način ćete znatno manje platiti kartu. 


Nalaženje smeštaja

Jedna od možda i najisplativijih opcija jeste uplata nekog aranžmana preko agencije. Najbolje jeste da, opet na vreme, ne u poslednjem času, „prečešljate“ sve ponude i odaberete onu najjeftiniju, a pristojnu, gde sigurno dobijate smeštaj uz doručak, pošto su najvećim delom ponude polupansiona. Naravno, tu je uračunat i smeštaj, ali kada ne idete sa njima, agencija vam vraća određen procenat od svote koju zahteva aranžman. Hoteli su vrlo skupi, hosteli su nekad nezgodni, a apartmani i stanovi su odlična i jeftina opcija kada je vas više koji putujete zajedno. Onda vam agencija nije potrebna, već to možete sve samostalno. 


Izleti 

Svaka agencija nudi izlete, posete nekim građevinama, muzejima, znamenitim mestima uopšte. Neki od tih izleta mogu da budu besplatni i treba ih iskoristiti, međutim, oni koji se plaćaju je bolje samostalno isplanirati. Uzmete kartu grada, vidite kuda se i kako ide, jer agencije uglavnom zbog svih troškova uzimaju svotu novca za izlete koja je daleko veća od one koju ćete samostalno dati kada se organizujete da odete kao što bi to uradili i meštani. 

Naravno, ovo je samo nekoliko načina na koje možete uštedeti pre samog putovanja, ima ih uvek još, ali one najvažnije smo izdvojili i opisali.






Srodni tekstovi:


Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?

Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova...

Detaljnije

Razlozi posete ginekološkoj ordinaciji

Ginekološke ordinacije danas idu „ruku pod ruku“ sa reproduktivnim zdravljem lep&...

Detaljnije

Kako odabrati pravu fizičku aktivnost?

Nije nepoznata informacija da su ljudi danas mnogo manje fizički aktivni, prosto zato što su ...

Detaljnije

Najvažnije polne bolesti današnjice: Simptomi, dijagnoza i lečenje

Polne bolesti su ozbiljan globalni zdravstveni problem, a njihova rasprostranjenost i uticaj na poje...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS