Kako renovirati malu kuhinju?


Dom

Renoviranje male kuhinje često predstavlja izazov za mnoge. Međutim renoviranje male kuhinje ne mora biti tako problematično ukoliko se držite praktičnih saveta. Vaša mala kuhinja može izgledati mnogo veće nego što zapravo jeste. Ušteda prostora je ključna kada su male kuhinje u pitanju. Ovo može da se postigne pametnim rasporedom elemenata. U nastavku teksta možete pročitati korisne savete koje vam mogu pomoći pri preuređivanju vaše male kuhinje.


Minimalizam


Savet je da se pridržavate minimalizma kao stila uređenja. Neka vam svetlije boje dominiraju prostorom, ne samo kada su zidovi u pitanju nego i pločice i generalno nameštaj. Kod minimalizma jedna stvar je ključna a to je funkcionalnost. Funkcionalnost se može postići pametnim rasporedom kućnih aparata i radne ploče. U maloj kuhinji je potrebno izvući maksimalnu iskorišćenost u prostoru. Mali kućni aparati su zapravo jako bitni ako imate malu kuhinju a zašto vam ovo govorimo sada ćemo i objasniti. U većini malih kuhinja nemamo više od dve ringle na šporetu i tada su mali kućni aparati poput mikrotalasne, pice pekača i ostalih i više nego dobrodošli.


Jednostavno, a lepo


Kada smo kod praktičnosti onda vam je potrebno staklo za kuhinju. Em što su lepog izgleda stakla su jako praktična i za održavanje. Sve što vam je potrebno kada je čišćenje ovih stakala u pitanju jeste krpa i sredstvo za pranje prozora. Dovoljan je jedan potez i vaše staklo je čisto za razliku od pločica i dosadnih i iscrpljujućih fugi. Prednosti stakala su lako i jednostavno montiranje. Vi stakla svakako možete staviti i kada vam je kuhinja već montirana. Stakla su odlična novina koju možete uneti u svoju kuhinju ukoliko ne želite da je renovirate a opet cilj vam je da je nečim osvežite.

Staklo je uvek pametan izbor bilo koji predmet da odaberete. Bilo da su staklene tuš kabine u pitanju ili stakla za kuhinju ili nešto drugo staklo nikad neće izaći iz mode. Stakla u kuhinji će vašu malu kuhinju učiniti većom nego što zapravo jeste. Danas na tržištu možete pronaći veliki izbor stakala od onih jednobojnih, prozirnih preko onih sa odštampanom slikom. Kada birate stakla za kuhinju birajte tako da vam se uklopi u ostatak enterijera.


Praktični saveti za malu kuhinju


Kod malih kuhinja najveći problem je možda nedostatak dovoljno radnog prostora. Rešenje ovog nazovimo problema možete rešiti pultom. On će vam poslužiti da tu pripremate obroke ali isto tako da vam po potrebi bude trpezarijski sto. Jedan od većih problema kod malih kuhinja je i nedostatak prostora za odlaganje stvari. Rešenje je u produžavanju gornjih kuhinjskih elemenata do plafona. Tu možete smestiti sve one stvari koje ne upotrebljavate često. Jedna od korisnijih stvari ovde je i rasveta. Ona dosta doprinosi lepom izgledu same kuhinje. Ono što vam dodatno može učiniti kuhinju većom nego što zapravo jeste jesu ogledala. Razumnom i pametnom postavkom ogledala vaš prostor će izgledati mnogo veće. Zahvaljujući ogledalu stičemo utisak dubine i sama kuhinja izgledaće veće nego što jeste.





Srodni tekstovi:


Svetsko prvenstvo u ragbiju za žene

Rugby World Cup odnosno svetsko prvenstvo u ragbiju za žene počelo je pre nekoliko dana, 8. oktobra ...

Detaljnije

Nega bebe od rođenja

Bebe dolaze na svet nakon devet meseci boravka u zaštićenom i sigurnom okruženju -  mami...

Detaljnije

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

Strategija „Smartphone × AIoT“ poboljšava performanse svih segmenata poslov...

Detaljnije

Кako zaštititi kosu od krzanja?

Kérastase već 50 godina suvereno vlada tržištem proizvoda za negu kose. Za taj status ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS