Kada dete treba da počne sa učenjem stranog jezika?


Obrazovanje

učenje engleskog jezika


Pitanje iz naslova je noćna mora mnogih roditelja, zato što se uspeh današnjih roditelja  ogleda u nebrojenim aktivnostima deteta, od početnih akademija sporta, plesa, stranih jezika, programiranja, glume, pevanja. Roditelji više ne znaju koga treba da poslušaju i od koga da traže savet kada je u pitanju razvoj ličnosti njihovog deteta. Svako dete je individua za sebe, nelogično je da su svi sposobni za sve aktivnosti i talentovani za sve sportove, glumu, gimnastiku, pevanje, slikanje, nego, jednostavno, u moru svega što roditelje može da snadje u prvom susretu sa dodatnim aktivnostima deteta, pametno treba odmeriti i prema sposobnostima deteta odabrati ono što njega interesuje. Medjutim, ovo delom ne treba da se odnosi na učenje stranih jezika, zato što je to životna škola koja počinje pre samog školovanja i trajaće i posle školovanja, sve dok govorimo neki od stranih jezika, mi taj jezik učimo. Znanje engleskog jezika, ali i znanje drugih stranih jezika,  pedagoški radnici ističu kao jednu od najvažnijih veština svake ličnosti, zato je dobro da se ta veština razvija od prvih godina života, posebno što je učenje olakšano otkako postoji onlline kurs engleskog za decu.


Kad je vreme da dete počne sa učenjem engleskog jezika?


Postoje stručnjaci, psiholozi koji se bave istraživanjem uticaja ranog učenja engleskog jezika na razvoj deteta. Oni se slažu sa činjenicom da deca treba da uče strane jezike od najranijeg uzrasta, od šeste godine, pa možda i pre šeste, neki čak zagovaraju da deca počnu sa učenjem engleskog čim progovore. Dokazivali su da deca koja počnu sa ranim učenjem engleskog jezika, kasnije lakše usvajaju znanja iz drugih predmeta u školi. Deca usvajaju znanje tako što oponašaju, tako savladavaju maternji jezik, oponašajući najbliže. Zbog čega je onda problem da engleski od najranijih dana savladaju oponašajući nastavnika?


Da li je za decu  prentenciozno onliine učenje engleskog jezika?


Deca u mladjim uzrastima slabije drže pažnju, mada, generalno držanje pažnje postaje sve veći problem, ne samo kod male dece, već i kod školaraca, pa i srednjoškolaca. Zbog ove činjenice, postoje sve veći problemi u organizovanju učenja i kursa engleskog jezika, traže se neki novi modeli koji će deci privući pažnju, a roditeljima olakšati obaveze. U poslednje vreme, sam po sebi se nametnuo onlline kurs engleskog  za decu, što zbog smanjenja kontakata usled pandemije, što zbog uštede vremena roditeljima. Neki će reći da je prentenciozno upisati dete na onlline kurs engleskog za decu. Medjutim, danas se onlline nastava organizuje podjednako dobro kao i klasična nastava. Postoje mnoge aplikacije i alati koje pružaju mogućnost da se virtuelni svet ne razlikuje mnogo od stvarnog i da deca u tom virtuelnom svetu uče kroz igru, a to je svakako najbolja metoda učenja. Umesto da se vodimo predrasudama, bolje bi bilo da istaknemo prednosti i komfor onlline kursa engleskog za decu. Dete se na taj način od prvih koraka u učenju, upoznaje sa svetom IT tehnologija koje će mu u kasnijem učenju mnogo pomoći u razumevanju gradiva, ali i pristupa savremenih tehnologijama i tehnikama učenja, ali i istraživanja.




Srodni tekstovi:


4 poslovne ideje koje vam mogu pomoći u izboru posla

S obzirom na situaciju danas, gde je posao teško naći, ljudi se sve više opredeljuju za vođenje spos...

Detaljnije

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Uređivanje malih kupatila

Naša oaza mira u pojedinim trenucima i jedna od najvažnijih prostorija u našem domu je...

Detaljnije

Hotel Jugoslavija- rezervacije za doček 2023. godine su već počele!

Doživite nezaboravan doček nove godine u Hotelu Jugoslavija! Možda vam se čini previše r...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS