Fruška Gora


Automobili Putovanje

Fruška Gora je planina i nacionalni park u Srbiji koja se nalazi između Dunava i Save, nedaleko od grada Novog Sada, takodje je udaljena od Beograda 70 kilometara. Ova planina se prostire na oko 80 kilometara dužine i 15 kilometara širine, a njena najviša tačka, Crveni Čot, nalazi se na visini od 539 metara. Ovaj prelepi region je poznat po svojim pejzažima, šumama i zanimljivim znamenitostima koje su značajne za srpsku istoriju i kulturu.


Šta obići na FG?


Jedna od najpoznatijih atrakcija u Fruškoj Gori je manastir Krušedol, koji datira iz 15. veka. Ovaj manastir je jedan od najznačajnijih kulturnih spomenika u Srbiji, i domaćin je mnogih istorijskih i kulturnih događaja tokom cele godine. Pored ovog manastira na Fruškoj Gori se nalaze jos 15 manastira, od kojih su neki izgrađeni još u 15. veku. Manastiri su bili kulturni i obrazovni centri u regionu, gde su se kopirali rukopisi i školovali sveštenici. Danas, ovi manastiri su prepoznatljivi simboli Fruške Gore i važni turistički objekti.

Još jedna popularna atrakcija u ovom regionu je Petrovaradinska tvrđava, koja se nalazi na obali Dunava u Novom Sadu. Ova tvrđava datira iz 17. veka, i jedna je od najvećih tvrđava u Evropi. Posetom tvrđavi možete uživati u pogledu na Dunav i Novi Sad, ali i istražiti njen istorijski značaj.

Fruška Gora je takođe poznata po svojim vinogradima i vinarijama, gde možete uživati u degustaciji vina i tradicionalnoj hrani. Tu su i brojna jezera i reke koje nude mogućnosti za ribolov, kao i pešačke staze i biciklističke staze koje su idealne za avanturiste.


Kako do Fruške Gore?


Ako planirate obilazak Fruške Gore kao turista, a smešteni ste u jednom od gradova, Novom Sadu i Beogradu, najbolji i najkomotniji način je da iznajmite automobil.

Jeftin rent a car Beograd vam raspolaže ne samo velikim brojem razlicitih vozila koja ce zadovoljiti vaše zahteve i želje nego će vam biti i najbrže prevozno sredstvo sa kojim cete istražiti ove lepe predele i sva skrivena mesta.

Takodje do ove destinacije mozete doći i drugim prevoznim sredstvima kao što su autobuski prevoz ili voz koji saobraća u ovom pravcu ali u ovim slučajevima gubite na komforu, privatnosti i vremenu kojim najbolje sami raspolažete, a koje vam je kao turisti dragoceno.

Ako mislite kao mi onda  vam je renta car Beograd najbolje rešenje. Uživaćete i obići ono što želite.


Bez obzira da li odlučite da posetite Frušku Goru tokom jednog dana ili planirate duži boravak, ovaj prelepi region će vam pružiti nezaboravno iskustvo.




Srodni tekstovi:


SA BEBOM NA MORU: PET STVARI KOJE TREBA DA ZNATE

Bliži nam se najtoplije godišnje doba i sa njim nam naviru ideje gde bismo mogli da provedemo...

Detaljnije

Savremene strategije za borbu protiv prehlade i alergija!

U eri tehnologije i medicinskog napretka, borba protiv prehlade i alergija ne bazira se samo na trad...

Detaljnije

Da li znate koje su najčešće estetske intervencije na oku?

Pored onih intervencija na oku, koje su korektivne i često neophodne, kao što su na primer op...

Detaljnije

Kako sačuvati poljoprivrednu mehanizaciju tokom zime

Održavanje i čuvanje poljoprivredne mehanizacije tokom zime jako je važno. Ovde pre svega mislimo na...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS