Fruška Gora


Automobili Putovanje

Fruška Gora je planina i nacionalni park u Srbiji koja se nalazi između Dunava i Save, nedaleko od grada Novog Sada, takodje je udaljena od Beograda 70 kilometara. Ova planina se prostire na oko 80 kilometara dužine i 15 kilometara širine, a njena najviša tačka, Crveni Čot, nalazi se na visini od 539 metara. Ovaj prelepi region je poznat po svojim pejzažima, šumama i zanimljivim znamenitostima koje su značajne za srpsku istoriju i kulturu.


Šta obići na FG?


Jedna od najpoznatijih atrakcija u Fruškoj Gori je manastir Krušedol, koji datira iz 15. veka. Ovaj manastir je jedan od najznačajnijih kulturnih spomenika u Srbiji, i domaćin je mnogih istorijskih i kulturnih događaja tokom cele godine. Pored ovog manastira na Fruškoj Gori se nalaze jos 15 manastira, od kojih su neki izgrađeni još u 15. veku. Manastiri su bili kulturni i obrazovni centri u regionu, gde su se kopirali rukopisi i školovali sveštenici. Danas, ovi manastiri su prepoznatljivi simboli Fruške Gore i važni turistički objekti.

Još jedna popularna atrakcija u ovom regionu je Petrovaradinska tvrđava, koja se nalazi na obali Dunava u Novom Sadu. Ova tvrđava datira iz 17. veka, i jedna je od najvećih tvrđava u Evropi. Posetom tvrđavi možete uživati u pogledu na Dunav i Novi Sad, ali i istražiti njen istorijski značaj.

Fruška Gora je takođe poznata po svojim vinogradima i vinarijama, gde možete uživati u degustaciji vina i tradicionalnoj hrani. Tu su i brojna jezera i reke koje nude mogućnosti za ribolov, kao i pešačke staze i biciklističke staze koje su idealne za avanturiste.


Kako do Fruške Gore?


Ako planirate obilazak Fruške Gore kao turista, a smešteni ste u jednom od gradova, Novom Sadu i Beogradu, najbolji i najkomotniji način je da iznajmite automobil.

Jeftin rent a car Beograd vam raspolaže ne samo velikim brojem razlicitih vozila koja ce zadovoljiti vaše zahteve i želje nego će vam biti i najbrže prevozno sredstvo sa kojim cete istražiti ove lepe predele i sva skrivena mesta.

Takodje do ove destinacije mozete doći i drugim prevoznim sredstvima kao što su autobuski prevoz ili voz koji saobraća u ovom pravcu ali u ovim slučajevima gubite na komforu, privatnosti i vremenu kojim najbolje sami raspolažete, a koje vam je kao turisti dragoceno.

Ako mislite kao mi onda  vam je renta car Beograd najbolje rešenje. Uživaćete i obići ono što želite.


Bez obzira da li odlučite da posetite Frušku Goru tokom jednog dana ili planirate duži boravak, ovaj prelepi region će vam pružiti nezaboravno iskustvo.
Srodni tekstovi:


O čemu sve treba razmišljati na dan venčanja

Na dan venčanja mnogo pitanja "muče" našu glavu i prosto ne znamo šta da rad...

Detaljnije

Putovanje u Moskvu po vašoj meri

Planirate putovanje? Imate i dovoljno vremena i novca, ali niste sigurni kako da najbolje organizuje...

Detaljnije

KAMINI OD KAMENA – ZIMA MOŽE BITI SAVRŠENA

Dolazi nam zima a sa njom i praznične i snežne radosti koja ona svake godine donosi ali zima sama po...

Detaljnije

Najbolji saveti za odabir tepiha

Odabir tepiha nije nimalo naivna stvar, večina nas pomisli kako se može odlučiti za određeni tepih i...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS