Enterijer inspiracija: Detalji kojima ćete izgled svog kupatila podići na viši nivo


Dom Zanimljivosti Dom



Kada govorimo o uređenju doma, postoje prostorije kojima posvećujemo više pažnje i onima koje se nalaze poslednje na listi naših prioriteta. Recimo, obično se više potrudimo oko uređenja dnevne ili spavaće sobe, kuhinje, pa i terase, dok kupatilo često ostaje nepravedno zapostavljeno - a baš ono uz malo truda može da bude glavna zvezda vašeg doma.

Pinterest estetika je izuzetno popularna u uređenju enterijera i na ovoj društvenoj mreži možete pronaći gomilu inspiracije kako da uredite svoje kupatilo tako da ono izgleda kao iz nekog luksuznog magazina o uređenju enterijera. Pa ipak, znajte da nije potrebno da renovirate celo kupatilo da bi ono izgledalo tako dobro - tajna je u detaljima!

Evo koje detalje možete upotrebiti za nov, osvežen i super kul izgled ove važne prostorije:


Pločice upadljivog dezena

Ukoliko kojim slučajem menjate pločice, odaberite neki model zanimljivog dezena kao što su, primera radi, pločice u boho stilu. U obzir dolaze i pločice kojima se samo pravi prelaz između podnih i zidnih pločica, kao i mozak dezeni kojima ćete pokriti zidove oko kade ili tuš kabine. Ukombinujte ovakve upadljive pločice sa onim jednostavnim, jednobojnim i kreirajte kupatilo koje izgleda elegantno i luksuzno. Za slučaj da niste u prilici da menjate pločice, nemojte očajavati, jer su vam na raspolaganju najrazličitije nalepnice za keramičke pločice koje uz još manje truda mogu da transformišu izgled vašeg kupatila.


Neobične police

Kupatilski nameštaj ne mora da bude dosadan i beo, kao što to obično viđamo u salonima. Naravno, pojedini elementi treba da budu takvi, ali sve što ne mora, potrudite se da bude malo kreativnije. Na primer, otvorene police u boji svetlog drveta mogu da unesu potpuno drugačiju atmosferu u vaše kupatilo, a one vam mogu poslužiti za pakovanje raznobojnih peškira, bočica sa kozmetikom i tako dalje. Razmišljajte izvan okvira!


Ogledalo za kupatilo zanimljivog oblika

Tačno je da je ogledalo za kupatilo tu da bude praktično i da vam omogući da ujutru pogledate kako izgledate nakon manje ili više uspešno prespavane noći, ali ono može da bude i toliko toga još! Ogledalo za kupatilo je na neki način ključan detalj ove prostorije i sasvim opravdano zaslužuje malo više pažnje. Umesto što ćete postaviti malo ogledalo za kupatilo iznad lavaboa, odaberite što veće ogledalo za kupatilo koje će vam omogućiti da vidite više. Odlična ideja za kupatila koja su nešto veće površine je ta da se ogledalo za kupatilo prostire preko celog zida ili makar njegove polovine, kako biste mogli celi da se pogledate kada vam je to potrebno. Ova ideja je zanimljiva jer se velika ogledala obično postavljaju u spavaćim sobama ili hodnicima, te ćete na ovaj način sigurno privući pažnju. Znamo, ogledalo za kupatilo zahteva mnogo više truda prilikom čišćenja, ali - možda vredi! Osim toga, nećete pogrešiti ni ako odaberete ogledalo za kupatilo neobičnog oblika ili zanimljivog rama čime ćete dobiti odličan detalj na koji ćete biti ponosni!


Biljke

Još jedan neobičan, ali efektna detalj jesu biljke. Biljke u kupatilo nisu nešto na šta smo navikli i što nam deluje uobičajeno i upravo u tome i jeste poenta. Ne brinite, postoje vrste kojima prija kupatilska atmosfera, a među njima su paprat, pauk biljka, filodendron i druge. Pokušajte, može da bude interesantno!





Srodni tekstovi:


Sportski suveniri iz Srbije, zemlje sporta

Srbija je poznata po bogatoj sportskoj istoriji i tradiciji koja seže više decenija u pro&sca...

Detaljnije

KAKO DA ČIŠĆENJE LICA POSTANE TVOJA OMILJENA RUTINA?

Mi žene volimo da se posvetimo sebi. Nekada to radimo redovno, a nekada odvojimo jedan ceo dan ili n...

Detaljnije

Uredite enterijer dnevne sobe da bude centar Vašeg sveta

Dnevna soba je savršena  za odmaranje , druženje, uživanje, u koju god svrhu da se koris...

Detaljnije

Od kada postoji apoteka kao institucija u Srbiji?

Danas je situacija drugačija, apoteka ima na svakom koraku... Neke bolje snabdevene i sa više...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS