Dekorativni detalji koji svakom domu daju poseban šmek


Dom Dom

rolo zavese


Ako se na kratko pozabavimo uređenjem enterijera, reći ćemo vam da pažljivo odabrani detalji svaki dom mogu učiniti drugačijim i posebnim. Zato je poželjno obratiti pažnju upravo na neke sitnice kako biste prostor u kojem boravite učinili ušuškanim i prijatnijim za život.  

Najčešće se radi o ne tako skupim predmetima, a ukoliko ste po prirodi maštoviti i imate smisla za dizajn, onda znate o čemu vam govorimo. Skup i luksuzan nameštaj bez određenih dekorativnih elemenata svaki dom mogu učiniti praznim i monotonim. 

Evo par saveta pomoću kojih možete napraviti potpuni preokret kada je estetski izgled u pitanju a da pri tom ne potrošite puno novca. 


Izaberite zavese nesvakidašnjih dezena poput rolo zavesa

Ako želite za početak manje promene na mestima u kojima provodite većinu svog slobodnog vremena poput dnevnog boravka, krenite od zavesa. Sa minimalnim ulaganjem enterijer može dobiti sasvim novu notu. Ukoliko imate stilski nameštaj sa rolo zavesama ćete napraviti pun pogodak. One se savršeno uklapaju sa luksuznim i elegantnim nameštajem naročito kada govorimo o klasičnim modelima rolo zavesa. 

Ako ste ljubitelj minimalizma, možda biste trebali da razmislite o nešto drugačijim dezenima zavesa. Iznenadićete se postignutim efektom. Poznate je da nešto“jače“ boje daju svežinu svakom enterijeru, dok zavese mirnijih boja poput bele ili bež idu u prilog eleganciji i jednostavnosti.   

Danas u mnogim prodavnicama koje se bave proizvodnjom i prodajom trikotaže možete pronaći veoma interesantne modele zavesa. Pa tako, klasične zavese koje imate kući možete zameniti zavesama potpuno drugačijim dezenima. Nećete puno novca potrošiti, a dobićete izvanredan rezultat. 


Kupovinom šarenih jastuka različitih dimenzija učinićete svoj dom ušuškanijim

Može se desiti da ste odlično uredili svoj dnevni boravak tako što se pažljivo birali svaki komad nameštaja. Ako ste primetili da u njemu preovladavaju samo dve boje, poput onih neutralnih kao što su boja hrasta ili siva boja, sada je idealan trenutak da u njega ubacite malo živosti. Tako na primer, ugaonoj garnituri možete dodati nekoliko šarenih jastuka. Odmah ćete primetiti drastičnu promenu. Vaš dom će sada izgledati toplije i ušuškanije. 

Ako već imate jastuke dovoljno je da u prodavnicama pronađete par zanimljivih jastučnica. Neka lampa pored ugaone garniture uz određenu zimzelenu biljku učiniće da se u dnevnom boravku osećate kao da ste na najlepšem mestu na svetu. 


Kamen i drvo za ljubitelje prirode

Možda pripadate onom tipu ljudi koji prosto gledaju da im svaki drugi detalj u stanu bude prirodnog porekla. Bili avanturista ili ne, nešto što će svaki dom učiniti specifičnim jesu prirodni materijali poput drveta i kamena. Tako, na primer, jedan zid u dnevnoj sobi može da vam bude od cigle ili kamena. Ova varijanta se može uklopiti u svaki stil. Kamen vam pored dekoracije zidova može poslužiti i za dekorisanje kupatila, kuhinje i sl. 

Drvo samo po sebi odaje utisak topline, a danas ga možete pronaći u raznim komadima nameštaja i dekorativnim predmetima. Pa tako, možete imati drvenu podlogu u stanu ili kući (kao što je parket), razne aksesoare i ostale predmete napravljene od ove vrste prirodnog materijala poput polica, komodica i dr. Srodni tekstovi:


Igračke za decu-hit igračke u 2020.godini iz ugla jednog prodavca

Kako su klikeri ponovo u modi, a kuhinje nezaobilazna igračka za odrastanje dečaka I devojčicaU kom ...

Detaljnije

Organizacija putovanja - Kako da kupite najpovoljnije avionske karte za Frankfurt?

Jedan od prvih uslova da pronađete vašu jeftine avionsku kartu za Frankfurt jeste da budete f...

Detaljnije

Dvoumite se između zebra i rolo zavesa – evo po čemu se one razlikuju

Želite da udahnete novi život vašem enterijeru? Jasno vam je da to možete učiniti uz fantasti...

Detaljnije

Povedite bitku protiv stresa sa prirodnim saveznicima!

U svetu koji je sve užurbaniji i napetiji, stres je postao neizbežan deo našeg života. Iako j...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS