Zima u Beogradu


Putovanje

Zahvaljujući belom pokrivaču, zimi svako polje, planina i grad izgledaju čisto i skladno. Snežne, bele klupe, trotoari i krovovi odaju utisak mekoće. Zahvaljujući krupnom snegu i ledenim pahuljama, uličnoj rasveti i ukrasima, u najhladniji period godine Beograd izgleda ušuškano i toplo.

Beograd je od onih kontinentalnih gradova čija se magija ne završava sa krajem neke sezone. Njegova ponuda zabave i odmora dostupna je tokom čitave godine. Rent a car u Beogradu je najbolji način da svoje dane provedete ispunjeno, ne gubeći vreme zbog gradskog prevoza ili čekanja taksi vozila. S obzirom da ste vi vozač, na ovaj način upoznajete grad iz prve ruke. Naravno, uvek možete da angažujete dodatnog vozača sa kojim biste zamenili mesta kad god to poželite. 

Čaša kuvanog vina, nakon fine večere u nekom od beogradskih restorana, šetnja po savskom ili dunavskom keju kraj zaleđene reke ili čekanje zalaska sunca na Kalemegdanu je ono što će dati posebnu čar vašim zimskim danima u našem Beogradu. Ne propustite priliku da prošetate knez Mihailovom u njenom idealnom, svetlucavom izdanju. Zima je period godine koji budi poseban duh ovom gradu. Svaka ulica, svaki ćošak, dobija drugačiji, lepši izgled i značaj. 

Beograd ne izdaje ni ljubitelje planinskih pejzaža. Avala se nalazi južno od grada i poznata je po svom raznovrsnom biljnom svetu koji prelazi preko 600 biljnih vrsta. Avalski toranj, obnovljen 1999. godine, u svom punom sjaju dostupan je posetiocima tokom čitave godine. Sa njegovog vidikovca koji se nalazi na 122m od zemlje, pogled na grad ostavlja bez daha svakog posmatrača. Verni posetioci koji se upućuju Avali pri svakoj poseti Beograda, tvrde da im je panorama grada ipak najlepša u zimskim danima.

Iznajmljivanjem automobila u Bogradu obezbedili ste sebi bezbedan i ugodan prevoz. Na ovaj način uvek možete model automobila prilagoditi karakteru posete Beograda. Na primer, ako ste došli sa porodicom, limuzina ili džip su pravi izbor za vas. Ukoliko ste došli sa prijateljima radi dobro poznatog beogradskog noćnog provoda izbor automobila za iznajmljivanje nema kraja! Ponuda raznih proizvođača i godina proizvodnje su tu da ispate vaš istančan ukus.

Beograd treba posetiti jer pruža zadovoljstvo svakom posetiocu. Sve više stranaca odlučuje da provede godišnji odmor baš u ovom gradu jer ispunjava njihovu potrebu za zabavom i odmorom, kao i željom za znanjem o kulturološkoj istoriji grada. Čak i ako ste iz Begrada, budite turista u svom gradu. Naučićete da ga gledate i vrednujete iz drugog ugla zbog kojeg ćete biti zahvalni što su vam čari ovog grada uvek na dohvat ruke. 
Srodni tekstovi:


Informišite se pre kupovine kolica za bebe

Preko potrebna kada odlazite u šetnju sa vasim detetom jesu upravo kolica za bebe. Tu su i si...

Detaljnije

Uredite enterijer dnevne sobe da bude centar Vašeg sveta

Dnevna soba je savršena  za odmaranje , druženje, uživanje, u koju god svrhu da se koris...

Detaljnije

Zašto je mudro da firma za adaptaciju stana izvodi renoviranje?

Našli ste se u situaciji da morate da renovirate stan. Bilo da govorimo o adaptaciji budućeg ...

Detaljnije

Zašto je potreban školski pribor?

Kada deca kreću u prvi razred, raduju se kupovini neposredno pre početka školske godine. Tada...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS