ZAŠTO SU KROVNI KOFERI SJAJNA STVAR?


Automobili



Kada isplaniramo putovanje, posebno se radujemo odmoru, novim iskustvima koja nas čekaju, provodu. Međutim, ne tako zanimljiv deo pripremanja jeste i pakovanje, koje treba da prođe što brže i što jednostavnije. Odličan saveznik na tom putu jesu upravo krovni koferi.

PRAKTIČNI

Krovni koferi imaju istu ulogu kao i klasični, za pakovanje i odlaganje stvari na putovanju, s tim što se postavljaju na krov automobila, pomoću specijalizovanih nosača. Pomoću njih sve što bismo spakovali odlažemo na jedan drugačiji način, tačnije teret ravnomernije raspoređujemo, gepek oslobađamo ili pak imamo mogućnosti da ponesemo više prtljaga. Njihova praktičnost ogleda se kako u tome što definitivno možemo poneti više stvari i bolje ih rasporediti, ali i u činjenici da se oni mogu postaviti na automobil samo onda kada su nam potrebni, a u međuvremenu, kao i obični koferi, mogu stajati odloženi.

BEZBEDNI

Prtljag upakovan na krov potpuno je bezbedan i siguran i na njega ne mogu delovati niti ga oštetiti različite vremenske okolnosti. Ovi koferi su posebno proizvedeni i dizajnirani za ovu namenu, odlikovani su sjajnim performansama i veoma kvalitetni, tako da nas mogu služiti veoma dugo. Upakovane stvari su sigurne u toku puta, tokom vožnje, skretanja i uopšte različitih prilika na putu. Naravno, vožnja treba da bude pažljivija i sporija kada su oni na automobilu, posebno jer je četvorotočkaš dodatno opterećen.

JEDNOSTAVNI ZA MONTAŽU I UPOTREBU

Sve češćoj kupovini krovnih kofera definitivno doprinosi i to što su vrlo jednostavni za ugradnju, postavljaju se na krovne nosače, kojih takođe ima više vrsta, a potom se, ukoliko za njima nema potrebe, skidaju i odlažu. Jednostavno se pričvršćuju, a unutar njih se prtljag lako i ravnomerno može rasporediti.

ATRAKTIVNI

Popularnost krovnih kofera s vremenom sve je veća, čemu doprinosi kako njihova funkcionalnost, tako i dizajn koji prati poslednje trendove. Naime, oblikom, odnosno nijansama, šarama i materijalima, oni se u potpunosti mogu uklopiti sa našim automobilom, čineći sa njim lepu i skladnu celinu. Sve veći izbor modela, a takođe i pristupačna cena, koja se uglavnom kreće do nekoliko stotina evra, čini ih pogodnom opcijom.

IZBOR MODELA

Postoji više brendova krovnih kofera, ali se oni prevashodno razlikuju prema nekim određenim karakteristikama. Pa se tako mogu razlikovati u zavisnosti od materijala od kojeg su proizvedeni, po dimenzijama i nosivosti. Takođe, ovi predmeti za odlaganje se u zavisnosti od modela mogu i na drugačije načine otvarati i zatvarati, a mogu imati i drugačije sigurnosne brave.

UTICAJ NA VOŽNJU

U krovni kofer može se smestiti otprilike do oko 75 kilograma tereta, svakako i manje. Pa tako, bez obzira što su oni bezbedni i praktični, izvesno je da ipak donekle utiču na vožnju. Ona treba da bude sporija, pažljivija, naročito pri kočenju ili skretanju, ali je ne opterećuju previše. Uticaj na vožnju zavisi kako od opterećenosti i oblika samog krovnog kofera, tako i od modela automobila na koji se postavlja.

Na kraju, kupovinom krovnih kofera bićete izvesno zadovoljni. Oni su predmet nadasve praktičan, bezbedan i koristan, koji će umnogome olakšati svaki odlazak na put, pakovanje i raspoređivanje prtljaga.






Srodni tekstovi:


Da li kupovati ogradice za bebe?

Budućim mama ili novim mamama je potrebno dosta pomoći što se tiče kupovine za bebu. U prvim ...

Detaljnije

Šta bi trebalo znati o niskom pritisku

Kada se govori o krvnom pritisku kao veliki problem ističe se visok pritisak (hipertenzija) koji mož...

Detaljnije

Zdravo srce duži život

Održavanje vašeg kardiovaskularnog sistema što je više moguće može, naravno, sm...

Detaljnije

Prirodni preparati za negu kože i kose

Nega kože i kose je važan aspekt lepote i samopouzdanja za mnoge ljude. Međutim, često se suočavamo ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS