Transport u krugu fabrika


Zanimljivosti

viljuškar

Transport je veoma važan segment u poslovanju firmi, kako velikih proizvodnih, transportnih,tako i u velikim trgovinskim lancima, ali i u manjim prodajnim, proizvodnim, uslužnim objektima.  Transport na kraćem rastojanju unutar preduzeća, bitna je karika u lancu poslova bilo koje firme, pa je to razlog što  menadžment treba da brine o nabavci i iznajmljivanju mašina za transport na kraćem rastojanju. Takve mašine su viljuškari,  koriste se za transport većih komada tereta, paleta na kojima se skladišti teret, tereta u sanducima i korpama u velikim halama i skladištima. Prvi motorni  viljuškar konstruisan je još pre oko sto godina u Americi, prvenstveno namenjen transportu tereta u balama i slaganju robe na velikoj visini i zadatak mu je bio da  tako doprinese napredovanju transporta unutar preduzeća, koja su se bavila industrijom, trgovinom i saobraćajem.

Prednost viljuškara u odnosu na druge  transportne mašine

Kada je reč o transportu unutar fabrika, viljuškari imaju prednost u odnosu na druge transportne mašine  zato što imaju veliku sposobnost manevrisanja teretom, ne zahtevaju posebne staze, šine i koloseke za kretanje, lako se prilagođavaju svakom tehnološkom procesu, imaju brzinu u kretanju i dizanju na velike visine, nadogradnjom je moguće proširiti oblasti njihove primene u svim oblastima preduzeća. Njihova prednost je i u tome što svojim produžecima, rotorima i potiskivačima, olakšavaju i ubrzavaju transport paleta, ali postoje i produžeci kao što su trn, konzola, kašika, klješta koji olakšavaju rukovanjem nepaletizovanim teretom. Važno je da je vozač zaštićen raznim zaštitnim rešetkama, kada transportuje kabasti teret. Pogodni su i za poslove koji nisu u domenu pretovara, kao što su radne korpe za montažu i remont instalacija u fabrikama. Međutim, bitno je da se zna da je za rukovanje ovom mašinom potreban kvalifikovani vozač, da on radi na granici stabilnosti zbog velikih tereta koji lako mogu da pretegnu i da su određeni modeli  ograničeni veličinom tereta. 

Kupovina i iznajmljivanje

Viljuškari su neophodni za utovar i istovar robe, neki bi rekli da su u tom segmentu oni jedina opcija, zato su ove mašine na ceni, ali je njihova cena u skladu sa spektrom poslova koji se njima mogu obaviti. Ukoliko Vaša delatnost zahteva viljuškar svakog dana, svakog meseca, cele godine, onda treba da pogledate ponudu Sab doo firme, bavi se prodajom i iznajmljivanjem viljuškara. Više o prodaji, ali i ceni iznajmljivanja možete pogledati ovde- https://www.sabdoo.rs/sr/proizvodi/viljuskari/.

 Iznajmljivanje na određeni period se, takođe, isplati zato što će olakšati posao, ne morate da razmišljate o kupovini kao velikoj invensticiji ili da tražite neku drugu zamensku mašinu, zato što je nemoguće da neka druga mašina bude adekvatna zamena. Ovo je posebno bitno za one koji se bave sezonskim poslovima. Važno je da znate da cena iznajmljivanja zavisi od modela, ali i posla za koji je potrebna ova transportna mašina, kao i da su u cenu uračunati troškovi održavanja, pa nemate dodatne troškove,  što je veoma bitno za sve uspešne projekte koji uključuju i transport na kraćem rastojanju. Svakako da će investicija u ovu mašinu, bilo da je neophodna u svakom trenutku, pa morate da je kupite ili Vam treba povremeno, pa možete da je iznajmite, biti pametno ulaganje koje će doneti dobit na duže staze.




Srodni tekstovi:


Kako zagrejati stan pred početak grejne sezone?

Kako se približava zimski period, tako sve više ljudi razmišlja o tome koja vrsta grej...

Detaljnije

Kada je pravo vreme da posetite neurologa?

Neurolog je doktor specijalista koji je specijalizirao granu medicine koja se zove neurologija. Neur...

Detaljnije

Održiva moda u misiji spašavanja planete

Pokret, koji ima za cilj znatno smanjenje uticaja klasične modne industrije, kako u društveno...

Detaljnije

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbija

Beograd, Srbija, 26. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, sa zadovoljstvo...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS