Stambeni kontejneri za novi način stanovanjaStandardna gradnja objekata za stanovanje podrazumeva ozbiljan posao u koji je uključeno mnogo faktora. ,,Komplikovan“ i najčešće dug proces gradnje, a i troškovi koji su pri tom neminovni bili su podsticaj za nove ideje i koncepte u izgradnji objekata. 

Taj novi koncept popularno se zove konterjeri, a u stvari podrazumeva modularnu gradnju i specifičan način konstruisanja objekata. Montažni kontejneri dobili su mnogobrojne primene, a jedna od njih je i ona stambena. 

Ovakvi objekti doneli su nov način stanovanja i pokazali su se kao rešenje sa mnogo prednosti. Stambeni kontejneri sve su popularniji i pronalaze se nova rešenja koja doprinose razvoju atraktivnih modela. 

I kuća i vikendica

Dve najčešće namene stambenih montažnih kontejnera jesu da se koriste kao kuće za život i kao vikendice u kojima sezonski ili povremeno boravimo. 

Naravno, ove dve namene nisu striktno odvojene i ono što je prvobitno bila moderna i funkcionalna vikendica može da postane i stalno mesto za život. 

Mnogobrojne  prednosti podstakle su ubrzan razvoj ovakvih objekata. To što ćete mnogo jednostavnije dobiti objekat znači mnogo i u slučajevima kada vam treba magacin, privremena kancelarija ili sanitarni objekat, a tek će značiti kada bez ikakvih komplikacija dobijete pravi stambeni objekat.

Kako funkcioniše ,,izgradnja“ stambenih kontejnera

Vaše je ipak da obezbedite neke preduslove kao što su stabilna podloga, odnosno čvrsto i pogodno zemljište kao i ono što će vam biti neophodno- priključke za vodovodnu i elektro instalaciju. Sve ostalo donosi i montira proizvođač stambenih kontejnera i to baš po vašoj meri i želji. 

Tereni na koje će se ovi objekti postavljati mogu biti različiti, od urbanig gradskih do seoskih i mesta u prirodi. Vi birate mesto i u vrlo kratkom roku dobijate kućicu ili kuću kakvu ste želeli. 

Montaža se zasniva na modularnom principu, moduli se spajaju i tako se dobijaju veći objekti. Ovakav način ,,gradnje“ mnogo je brži od standardnog pa zahvaljujući njemu mogu da se reše stambena pitanja koja zahtevaju brza rešenja (pomoć u različitim katastrofama recimo).

Prenosivost i održivost

Imajući u vidu da su ovo montažni objekti nameće se još jedna bitna prednost: i stambeni, kao i ostali tipovi montažnih kontejnera mogu i da se demontiraju i premeste na drugo mesto. 

Njihova prenosivost i višenamensko korišćenje doneli su novi trend, a to je korišćenje starih i korišćenih kontejnera za transport koji menjaju namenu i na različite načine se pretvaraju u stambene objekte. Ovakvi kontejneri izuzetno su jaki i čvrsti jer su morali da izdrže mnoga pomeranja, putovanja, pakovanja i različite vremenske uslove pa su se pokazala kao zahvalan materijal za izgradnju stambenih kontejnera. 

Kada vidite neke od ovih objekata teško ćete moći da poverujete da su izgrađeni od nekadašnjih teretnih kontejnera u kojima se morem i kopnom prevozila roba. Izgledaju kao prave moderne kuče ili zgrade, mogu imati sprat, u dizajnu se kombinuju različiti materijali kao što su drvo, staklo, a boje su takođe raznolike. Objekti izgledaju lepo, komforni su, ima dovoljno prozora, a mogu da se opreme kao i bilo koji drugi izgrađeni stambeni prostor.


Srodni tekstovi:


Joga za početnike: Vežbe koje će ti prijati

Balans mentalnog i fizičkog zdravlja i dobrog osećaja koji joga pruža kada se praktikuje redovno čin...

Detaljnije

Oprema koja kancelariju čini potpunom i savremenom

Veliki broj svetski poznatih, ali i domaćih biznisa odvija se u kancelarijskom prostoru. Za razliku ...

Detaljnije

4D ultrazvuk: Kada se radi, šta predstavlja i podrazumeva?

Dolazak bebe na svet izaziva mnogo ushićenja, radosti, ali često i zabrinutosti i to od prvog dana k...

Detaljnije

Kako da vaš dom izgleda luksuzno?

Luksuz nije teško postići u enterijeru. Bitno je samo da se držite određenih smernica i puta ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS