Saveti za održavanje kondicije kod kuće


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Biti u kondiciji važan je deo zdravlja organizma. Nekada se održava uz vežbanje u teretani, tu su i svakodnevna šetnja i trčanje, a nezaobilazni su i treninzi kod kuće. Kako je u zdravom telu zdrav duh, značaj kondicije za svakodnevno funkcionisanje je u potpunosti jasan. 

Održavanje kondicije kod kuće je značajna i bitna navika, koja čini da se održi vitalnost organizma. Posebno u periodima godine kao što je zima, ili usled višesatnog sedenja i obavljanja poslovnih obaveza, trening kod kuće dođe kao pravo osveženje. U tom pogledu „pomoćnici“ su najčešće traka za trčanje, podloga za vežbe, lopte i mnogo toga drugog. 

Trake za trčanje su idealne za dnevne treninge

Sjajne mašine vrhunskih teretana, koje se mogu kupiti i za kućnu upotrebu, jesu Ring trake za trčanje. One su praktične i funkcionalne, daju odlične mogućnosti za treniranje prema potrebi, od lagane šetnje do brzog hoda i više nivoa trčanja. Dok u teretani se uglavnom rezervišu termini unapred, i vežba u određeno vreme i po satu, kod kuće su trenizni samostalni. Organizuju se prema potrebi, održava se kondicija, čak i kratkim hodom, čisto rekreativno. Savremene trake za trčanje imaju veliki broj podešavanja – brzine kretanja, prati se nivo kalorija, tu su i tajmeri, kao i mnogo toga drugog, što može zameniti personalnog trenera. Veliki broj modela kreira se uz minimalne dimenzije, a veliku funkcionalnost, tako da su trake za trčanje pogodne i za kuće, ali i manje stanove. 

trake za trcanje

Tegovi i strunjače za kvalitetno vežbanje

Kod kuće je izvodljivo trenirati isto kao i u teretani – posvećeno, predano i vremeski ograničeno. Za te svrhe, pored trake za trčanje, odlični su i tegovi, kao i strunjače. Uz tegove moguće je vežbati bicepse i tricepse, što je poželjno ukoliko su u prethodnom periodu aktivno realizovane takve vežbe u teretani. Kvalitetno vežbanje zahteva kontinuitet i kod kuće, poštovanje vremena za trening i istrajnost. Tegovi se biraju prema dimenzijama, najviše po težini. Ne treba preterivati, pa je bolje uzimati one tegove koji se koriste u teretani, isto kao i kada su u pitanju trake za trčanje, i navike u profesionalnim treninzima. Strunjače omogućavaju pravilno vežbanje, rad trbušnjaka, sklekova i sve vežbe zagrevanja. Omogućavaju dobijanje iste atmosfere i ozbiljnosti vežbanja kao u teretani. Kondicija će biti na visokom nivou.

Značaj održavanja kondicije

Da bi se kondicija aktivno održavala, bitno je uvideti njen značaj, bez obzira gde bili i u koje vreme. Kondicija se održava kod kuće, jer utiče na zdravlje organizma. Pravilan rad srca, odmaranje mozga i funkcionisanje mišića zahteva fizičku aktivnost. Trake za trčanje, lopte, strunjače i tegovi, deo su opreme za trening koji se može nabaviti za aktivno vežbanje kod kuće. Aktivna vežba bitna je zbog regulisanja krvnog pritiska, a u kombinaciji sa pravilnom ishranom i nivoa šećera. Aktivni treninzi učiniće da kondicija bude savršena, bez obzira na obim fizičke aktivnosti, broj godina i druge karakteristike. 

Kondicija treba da se održava redovno, bilo treninzima izvan, ili u kući. Pored toga moramo voditi računa na pravilno vežbanje. U uslovima u domu, moguće je biti fizički aktivan, pored svakodnevnih obaveza, uz trake za trčanje, lastiše, lopte i strunjače. Vežbanje je značajno za zdravlje celokupnog organizma i metabolizma, što će doprineti i jednostavnijem kretanju i obavljanju drugih fizičkih aktivnosti.
Srodni tekstovi:


Šta dovodi do pojave proširenih vena? Simptomi i prevencija

Ljudi koji imaju problem sa proširenim venama znaju da ovo ne predstavlja samo estetski probl...

Detaljnije

Prolećno spremanje dvorišta: Ideje za uređenje

Sa početkom proleća i provođenjem sve više vremena na suncu i svežem vazduhu naviru i nove id...

Detaljnije

Alanja je idealna destinacija za letovanje

Alanja, smeštena na turskoj rivijeri, predstavlja jednu od najpopularnijih letnjih destinacij...

Detaljnije

TOP ČETIRI KNJIGE KOJE ĆE VAS NASMEJATI

Knjige su tu da nas nauče, da nas oraspolože, da nam daju smernice, da nam upotpune vreme. Sam borav...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS