Saveti za održavanje kondicije kod kuće


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Biti u kondiciji važan je deo zdravlja organizma. Nekada se održava uz vežbanje u teretani, tu su i svakodnevna šetnja i trčanje, a nezaobilazni su i treninzi kod kuće. Kako je u zdravom telu zdrav duh, značaj kondicije za svakodnevno funkcionisanje je u potpunosti jasan. 

Održavanje kondicije kod kuće je značajna i bitna navika, koja čini da se održi vitalnost organizma. Posebno u periodima godine kao što je zima, ili usled višesatnog sedenja i obavljanja poslovnih obaveza, trening kod kuće dođe kao pravo osveženje. U tom pogledu „pomoćnici“ su najčešće traka za trčanje, podloga za vežbe, lopte i mnogo toga drugog. 

Trake za trčanje su idealne za dnevne treninge

Sjajne mašine vrhunskih teretana, koje se mogu kupiti i za kućnu upotrebu, jesu Ring trake za trčanje. One su praktične i funkcionalne, daju odlične mogućnosti za treniranje prema potrebi, od lagane šetnje do brzog hoda i više nivoa trčanja. Dok u teretani se uglavnom rezervišu termini unapred, i vežba u određeno vreme i po satu, kod kuće su trenizni samostalni. Organizuju se prema potrebi, održava se kondicija, čak i kratkim hodom, čisto rekreativno. Savremene trake za trčanje imaju veliki broj podešavanja – brzine kretanja, prati se nivo kalorija, tu su i tajmeri, kao i mnogo toga drugog, što može zameniti personalnog trenera. Veliki broj modela kreira se uz minimalne dimenzije, a veliku funkcionalnost, tako da su trake za trčanje pogodne i za kuće, ali i manje stanove. 

trake za trcanje

Tegovi i strunjače za kvalitetno vežbanje

Kod kuće je izvodljivo trenirati isto kao i u teretani – posvećeno, predano i vremeski ograničeno. Za te svrhe, pored trake za trčanje, odlični su i tegovi, kao i strunjače. Uz tegove moguće je vežbati bicepse i tricepse, što je poželjno ukoliko su u prethodnom periodu aktivno realizovane takve vežbe u teretani. Kvalitetno vežbanje zahteva kontinuitet i kod kuće, poštovanje vremena za trening i istrajnost. Tegovi se biraju prema dimenzijama, najviše po težini. Ne treba preterivati, pa je bolje uzimati one tegove koji se koriste u teretani, isto kao i kada su u pitanju trake za trčanje, i navike u profesionalnim treninzima. Strunjače omogućavaju pravilno vežbanje, rad trbušnjaka, sklekova i sve vežbe zagrevanja. Omogućavaju dobijanje iste atmosfere i ozbiljnosti vežbanja kao u teretani. Kondicija će biti na visokom nivou.

Značaj održavanja kondicije

Da bi se kondicija aktivno održavala, bitno je uvideti njen značaj, bez obzira gde bili i u koje vreme. Kondicija se održava kod kuće, jer utiče na zdravlje organizma. Pravilan rad srca, odmaranje mozga i funkcionisanje mišića zahteva fizičku aktivnost. Trake za trčanje, lopte, strunjače i tegovi, deo su opreme za trening koji se može nabaviti za aktivno vežbanje kod kuće. Aktivna vežba bitna je zbog regulisanja krvnog pritiska, a u kombinaciji sa pravilnom ishranom i nivoa šećera. Aktivni treninzi učiniće da kondicija bude savršena, bez obzira na obim fizičke aktivnosti, broj godina i druge karakteristike. 

Kondicija treba da se održava redovno, bilo treninzima izvan, ili u kući. Pored toga moramo voditi računa na pravilno vežbanje. U uslovima u domu, moguće je biti fizički aktivan, pored svakodnevnih obaveza, uz trake za trčanje, lastiše, lopte i strunjače. Vežbanje je značajno za zdravlje celokupnog organizma i metabolizma, što će doprineti i jednostavnijem kretanju i obavljanju drugih fizičkih aktivnosti.




Srodni tekstovi:


Izazovi bez struje: Kako regulisati snabdevanje električnom energijom tamo gde nije dostupna?

Živimo u vremenu gde je električna energija neophodna za gotovo svaki aspekt života. Međutim, postoj...

Detaljnije

Kako prepoznati insulinsku rezistenciju - od testova do tretmana!

Insulinska rezistencija, tajanstveni predvodnik dijabetesa tipa 2 i drugih metaboličkih poremećaja, ...

Detaljnije

ZAŠTO SU KROVNI KOFERI SJAJNA STVAR?

Kada isplaniramo putovanje, posebno se radujemo odmoru, novim iskustvima koja nas čekaju, provodu. M...

Detaljnije

Biorevitalizacija lica – brzo i efikasno podmlađivanje kože

Tokom starenja koža gubi svoju elastičnost, postaje opuštena i manje hidrirana. Razlog tome j...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS