Prava školska torba od 1. do 4. razreda


Obrazovanje

školske torbe


Deca do 4. razreda su posebno ugrožena jer nose veliku količinu knjiga na svojim nerazvijenim leđima. Kičma se krivi, imaju loš stav i držanje, a i nošenje im biva sve napornije. Statistika kaže da se 80% deformiteta javlja baš u ovom uzrastu i to u obliku skolioze ili bočnog krivog tela. Tokom godina problem se samo uvećava pa zahteva i fizikalnu terapiju, ali i program potpore.

Sve dok ne budu smislili kako da udžbenici budu lakši, školske torbe će biti jedini način da se spreči kriva kičma. Pravilan izbor torbe za školu je jedan od najvažnijih činilaca u školovanju vašeg deteta.

Školske torbe ili rančevi – ima li razlike?

Po nekom pravilu, školske torbe su pogodnije za decu do prva 4 razreda jer imaju čvršći oblik i bolje drže kičmu u pravilnom položaju. Rančevi asociraju na od platna napravljene modele koji mogu i ne moraju biti anatomskih karakteristika.

Ipak, u govoru se ova dva modela izjednačavaju pa je bolje da umesto da tražite samo školske torbe ili školske rančeve, gledate njihove osobine nego sam naziv. Na taj način ćete pronaći najbolje i od školskih rančeva i od školskih torbi i znati da ste uradili sve da dete zadrži pravu kičmu i pored opterećenja.

Osobine dobre školske torbe

Jako je važno da kod školske torbe postoji leđno ojačanje, a najbolji izbor su one koje su u potpunosti čvrste pa ne menjaju oblik kada se popune knjigama. Za pravilno držanje kičme i pod opterećenjem torba ne bi smela da prelazi donji deo leđa, treba da bude prislonjena uz kičmu.

Anatomska školska torba ima sve karakteristike koje su potrebne za niže osnovce:

  • Prostranost

  • Udobnost

  • Kvalitet

  • Anatomija prilagođena deci nižih razreda

Sa ovakvi školskim torbama nemate brige da li će dete imati pravilan položaja kičme, a pošto su same po sebi teške na njih se mogu dodavati i točkići tako da deca mogu i da je vuku umesto da je nose. Zbog svega ovoga izbor su mnogih roditelja. Svakako zaslužuju da se detaljnije razmotre njihove osobine i obično budu jedan od najverovatnijih izbora.

Kvalitetna torba donosi i uštedu!

Ako se već u prvom razredu kupi školska torba koja je kvalitetna, onda se jednom kupovinom rešava problem rančeva za sve četiri godine školovanja, a možda i duže.

Školske torbe su izrađene od kvalitetnih materijala koje trpe habanje, sunce, vetar, kišu i nepažljivo dečije korišćenje. Šnirevi su čvrsti i neće popustiti pod pritiskom, a torbu je moguće i prati tako da bude u najboljem stanju za svaku novu školsku godinu.

Umesto da se svake godine kupuju jeftiniji modeli, daleko je isplativije kupiti jedan ranac koji će da traje nekoliko godina bez problema.

Jedna od osnovnih stvari pri opremanju svakog đaka je izbor odgovarajuće školske torbe. Nije važno kakav joj je naziv ili cena, treba razmatrati njene karakteristike. Ako pruža dobru potporu leđima, ima široke kaiševe koji lepo naležu na nežna ramena i ako su u bojama koje voli vaše dete, ne razmišljajte više, pronašli ste pravu školsku torbu za svog mališana!Srodni tekstovi:


Najčešće greške koje pravimo kod kupovine monitora

Postoji nekoliko zamki pri kupovini monitora koje morate prepoznati i vešto izbeći. Samo tako...

Detaljnije

Šta dovodi do pojave proširenih vena? Simptomi i prevencija

Ljudi koji imaju problem sa proširenim venama znaju da ovo ne predstavlja samo estetski probl...

Detaljnije

Odaberite držač za mobilni koji odgovara vašem automobilu

Kada su se pojavili, mobilni telefoni su odmah pokazali da će se vremenom menjati u velikoj meri i d...

Detaljnije

Osteopatijom do rešenja gotovo svakog problema

 Za dobro zdravlje i dugovečan život potrebno je postići funkcionalno i harmonično jedinstvo či...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS