Polaganje za građevinske mašine - šta je sve potrebno da biste mogli da vozite viljuškara, telehendera i makazastu platformu


Biznis Biznis


Primetili ste da je vozač kao zanimanje veoma plaćen i tražen posao. Želite raditi u skladištu ili pri nekoj građevinskoj firmi. Za to će vam biti potrebno znanje kako biste adekvatno rukovali građevinskim mašinama. Ukoliko još uvek niste položili licencu za vožnju viljuškara, makazaste platforme, telehendera ili neke druge mašine, ne očajavajte. Do sertifikata možete doći veoma lako.


Obukom do lakšeg zaposlenja


Većina poslodavaca u opisu posla traži posedovanje sertifikata da ste dovoljno stručni za rukovanje određenom građevinskom mašinom. Na taj način vi ste stekli poverenje poslodavca jer ste obučeni da se prilagođavate nepredvidivim situacijama. Prevozeći ili podižući velike terete u otvorenom ili zatvorenom prostoru mogu se dogoditi razne nezgode. Viljuškari, telehenderi, makazaste platforme i druge mašine iako su od velikog značaja za građevinske poduhvate i industrijske centre, usled neadekvatnog rukovanja i nepravilne raspodele težine mogu izazvati povrede na radu. Obuka za manevrisanje građevinskim mašinama je veoma bitna jer stičete znanje kako da kontrolišete teret tokom izvođenja radova. Zahvaljujući njoj vi ćete se upoznati sa različitim tipovima gradilišta i potencijalno opasnim terenima, zaštitnom opremom, a zatim, sa sastavnim delovima mašine kako biste mogli proveravati ispravnost i osigurati svojom veštinom dobru poslovnu poziciju. Bilo da ćete učestvovari u izgradnji stambenog objekta, puta, kopanja bunara, pripreme tereta za postavku temelja ili nekih drugih zemljanih radova, ili ćete ipak samo prevoziti u magacinima velike terete, zahvaljujući kvalitetnoj obuci moćićete da sačuvate sopstveni život ali i živote drugih ljudi. Uspešno ćete prevazići mogućnosti od prevrtanja mašine, odrona zemljišta ili neku drugu neprijatnu situaciju. 


Polaganje za građevinske mašine – put je do odgovornog rada


Upravljanje građevinskim mašinama predstavlja veliku odgovornost, pa je posedovanje licence ključna stavka pre bilo kakve gradnje, uređenja zemljišta ili podizanja tereta. Polaganje za građevinske mašine moguće je čak i ukoliko nemate nikakvih iskustava sa njima. To vas ne može sprečiti da postanete potpuno iskusan i sertifikovan vozač telehendera, makazaste platforme, viljuškara ili druge građevinske mašine. Polaganje za građevinske mašine podrazumeva praktičnu obuku za uspešno rukovanje u poslovima premeštanja, utovara, istovara, dizanja, kopanja ili prevoženja određenog materijala. Tim putem vi savladavate ne samo potrebne veštine već i teorijska znanja obezbeđujući za sebe skladne mere zaštite na radu. Postoji mnoštvo kurseva koji omogućavaju polaganje za građevinske mašine, gde nakon odslušanog teorijskog dela i stečene prakse, stičete uslov za polaganje ispita u pismenom i usmenom obliku. Položivši ispit možete se nazvati licenciranim vozačem i rukovaocem građevinske mašine, a zatim, pružiti željenoj firmi garanciju uspeha. 

 

Ko ima pravo na obuku za rukovanje građevinskim mašinama


Da bi kandidat mogao upisati kurs za rukovanje građevinskim mašinama potrebno je pre svega da bude punoletan i ima završenu osnovnu školu. Svaki punoletni građanin može steći uverenje o efikasno savladanoj praktičnoj i teorijskoj obuci. Za to će biti potrebna važeća lična karta i državljanstvo, izvod iz matične knjige rođenih, kao i uverenje o završenom osnovnom obrazovanju. Bez obzira kojom strukom se bavite i kakva znanja posedujete u građevinskoj ili industrijskoj oblasti, možete postati veoma iskusni i dobiti otvoren put ka novom zaposlenju u prestižnim firmama. 







Srodni tekstovi:


Rent a car širom Srbije

Poslednjih godina Srbija postaje sve interesantnija turistička destinacija. Turizam je u velikoj eks...

Detaljnije

Pokloni poslovnim partnerima mnogo govore o vama – ne štedite i budite originalni

Svaka firma, kao deo svog marketinga i aktivnosti koje imaju cilj da poboljšaju poslovanje, t...

Detaljnije

Leto u Beogradu

Većina nas na kraju svakog radnog dana prešara kvadratić u kalendaru i ponovo prebroji koliko...

Detaljnije

KAMINI OD KAMENA – ZIMA MOŽE BITI SAVRŠENA

Dolazi nam zima a sa njom i praznične i snežne radosti koja ona svake godine donosi ali zima sama po...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS