Pametni uredjaji i pametan nameštaj koji nas okružuje


Tehnika

Pametni uređaji i namještaj postaju sve popularniji i prisutniji u našem životu. Ovi uređaji koriste najnovije tehnologije kako bi olakšali i poboljšali našu svakodnevnicu. Pojavili su se početkom 21 veka.


Pametni uredjaji


 Jedan od najpopularnijih pametnih uređaja su pametni satovi. Ovi satovi su povezani s vašim pametnim telefonom i omogućavaju vam da proverite svoje obaveze, pozive i poruke bez gledanja u telefon. Takođe mogu pratiti vašu aktivnost, praćenje spavanja i zdravlja te vas obavestiti ako primeti neke probleme.

Pametni sat je koristan ne samo za one koji vode aktivan način života, već i za one koji svoje vreme na poslu provedu uglavnom u sedećem položaju i treba im podsetnik za vežbu ili da se malo pokrenu, prošetaju. Pored pametnih satova, postoje i drugi pametni uređaji koji mogu poboljšati našu svakodnevnicu, kao što su pametni zvučnici, pametne svetla, pametne utičnice i mnogi drugi. Ovi uređaji su povezani s vašim pametnim telefonima i mogu se kontrolisati putem aplikacija.


Pametan nameštaj


 Pametan namještaj takođe postaje sve popularniji. Ovi delovi namještaja koriste senzore i tehnologiju kako bi se automatski prilagodili vašim željama. Na primjer, pametni kreveti mogu pratiti vašu aktivnost i prilagoditi tvrdoću madraca. Ovi kreveti su opremljeni senzorima koji prate kvalitet sna korisnika, kao i mehanizmima za masažu koji mogu pomoći u opuštanju mišića i smanjenju stresa.

 Pametni ormari mogu pratiti vašu odeću i predlagati nove kombinacije, obično imaju ugrađene senzore za praćenje temperature i vlažnosti vazduha, kao i za praćenje prisutnosti vatre i dima. Ovi ormari takođe mogu imati ugrađene LED svjetiljke koje se mogu prilagoditi prema potrebama korisnika. Pametne stolice mogu imati ugrađene zvučnike i subwoofere, kao i ugrađene mehanizme za masažu. Ove stolice obično imaju i ugrađene senzore koji prate položaj korisnika i podešavaju nagib stolice za maksimalnu udobnost kako kod kuce u toku obroka ili odmora, tako i u kancelariji u toku rada. Pametni stolovi su novi trend kako u kuci tako i u radnom prostoru. Pametni sto je obično opremljen senzorima i elektronikom koji omogućuju automatsko podešavanje visine, svetlosti i drugih postavki stola prema potrebama korisnika. Oni takodje mogu imati ugradjene priključke za napajanje i punjenje mobilnih uredjaja. Pametni stolovi takođe mogu imati ugrađenu tehnologiju osvjetljenja koja se može prilagoditi prema potrebama korisnika. Ovo omogućava da prilagodite svetlost prema potrebama koje korisnik ima, što može smanjiti zamor očiju i povećati produktivnost u radu.


 Pametni uređaji i namještaj omogućavaju nam lakši, sigurniji i ugodniji život, štede nam vreme, pomažu nam da povećamo produktivnost, pratimo svoje zdravlje i imamo više vremena za stvari koje nam zaista znače.
Srodni tekstovi:


Povedite bitku protiv stresa sa prirodnim saveznicima!

U svetu koji je sve užurbaniji i napetiji, stres je postao neizbežan deo našeg života. Iako j...

Detaljnije

Кako zaštititi kosu od krzanja?

Kérastase već 50 godina suvereno vlada tržištem proizvoda za negu kose. Za taj status ...

Detaljnije

Responsive dizajn

Najkraće rečeno, responsive web design predstavlja pristup kojim programer kreira web stranicu koja ...

Detaljnije

Baštenski alat koji je neophodan za savršen izgled dvorišta

Ne morate biti profesionalni vrtlar kako biste u svom posedu imali neke komade baštenskog ala...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS