Pametni uredjaji i pametan nameštaj koji nas okružuje


Tehnika

Pametni uređaji i namještaj postaju sve popularniji i prisutniji u našem životu. Ovi uređaji koriste najnovije tehnologije kako bi olakšali i poboljšali našu svakodnevnicu. Pojavili su se početkom 21 veka.


Pametni uredjaji


 Jedan od najpopularnijih pametnih uređaja su pametni satovi. Ovi satovi su povezani s vašim pametnim telefonom i omogućavaju vam da proverite svoje obaveze, pozive i poruke bez gledanja u telefon. Takođe mogu pratiti vašu aktivnost, praćenje spavanja i zdravlja te vas obavestiti ako primeti neke probleme.

Pametni sat je koristan ne samo za one koji vode aktivan način života, već i za one koji svoje vreme na poslu provedu uglavnom u sedećem položaju i treba im podsetnik za vežbu ili da se malo pokrenu, prošetaju. Pored pametnih satova, postoje i drugi pametni uređaji koji mogu poboljšati našu svakodnevnicu, kao što su pametni zvučnici, pametne svetla, pametne utičnice i mnogi drugi. Ovi uređaji su povezani s vašim pametnim telefonima i mogu se kontrolisati putem aplikacija.


Pametan nameštaj


 Pametan namještaj takođe postaje sve popularniji. Ovi delovi namještaja koriste senzore i tehnologiju kako bi se automatski prilagodili vašim željama. Na primjer, pametni kreveti mogu pratiti vašu aktivnost i prilagoditi tvrdoću madraca. Ovi kreveti su opremljeni senzorima koji prate kvalitet sna korisnika, kao i mehanizmima za masažu koji mogu pomoći u opuštanju mišića i smanjenju stresa.

 Pametni ormari mogu pratiti vašu odeću i predlagati nove kombinacije, obično imaju ugrađene senzore za praćenje temperature i vlažnosti vazduha, kao i za praćenje prisutnosti vatre i dima. Ovi ormari takođe mogu imati ugrađene LED svjetiljke koje se mogu prilagoditi prema potrebama korisnika. Pametne stolice mogu imati ugrađene zvučnike i subwoofere, kao i ugrađene mehanizme za masažu. Ove stolice obično imaju i ugrađene senzore koji prate položaj korisnika i podešavaju nagib stolice za maksimalnu udobnost kako kod kuce u toku obroka ili odmora, tako i u kancelariji u toku rada. Pametni stolovi su novi trend kako u kuci tako i u radnom prostoru. Pametni sto je obično opremljen senzorima i elektronikom koji omogućuju automatsko podešavanje visine, svetlosti i drugih postavki stola prema potrebama korisnika. Oni takodje mogu imati ugradjene priključke za napajanje i punjenje mobilnih uredjaja. Pametni stolovi takođe mogu imati ugrađenu tehnologiju osvjetljenja koja se može prilagoditi prema potrebama korisnika. Ovo omogućava da prilagodite svetlost prema potrebama koje korisnik ima, što može smanjiti zamor očiju i povećati produktivnost u radu.


 Pametni uređaji i namještaj omogućavaju nam lakši, sigurniji i ugodniji život, štede nam vreme, pomažu nam da povećamo produktivnost, pratimo svoje zdravlje i imamo više vremena za stvari koje nam zaista znače.
Srodni tekstovi:


Održavanje staklenih površina

Koliko god vremena provodili u kući, bilo da je reč o čitavom danu ili samo par sati, obraduje nas k...

Detaljnije

Oprema za laptop koja će vam biti uvek potrebna

Bilo da svoj laptop koristite isključivo za zabavu i popunjavanje slobodnog vremena ili vam je konst...

Detaljnije

Naočare za vid - prodaja i potražnja

Prema nepisanom pravilu, sve do onog momenta dok neko treba da počne da nosi naočare za vid, prodaja...

Detaljnije

Rent a car - sve korisne informacije

Svi smo već upoznati sa činjenicom koliko nam je rent a car koristan kada odemo u inostranstvo turis...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS