Osteopatijom do rešenja gotovo svakog problema


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

osteopatija

 

Za dobro zdravlje i dugovečan život potrebno je postići funkcionalno i harmonično jedinstvo čitavog organizma. Često se dešava da su lekarske dijagnoze usmerene na lečenje posledica bolesti, a zanemaruju se uzroci, a još manje se obraća pažnja na kompletno funkcionisanje organizma u celini. 

Pristup, koji pri postavljanju dijagnoze uzima globalnu sliku o stanju vašeg organizma, a ne samo simptome, poznat je široj svetskoj populaciji i ima dugu tradiciju staru već 150 godina. Navedeno lečenje se bazira na otklanjanju uzročnika skoro svakog problema, poštujući individualnosti svake osobe. Upoznajte se sa osteopatijom, tehnikom koja se danas primenjuje u celom svetu, a sve popularnija postaje i kod nas. 

 

Šta je osteopatija?

 

Svaki čovek čini jedinstvenu celinu, koja funkcioniše uravnoteženo. Ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže, nastaju bolesti, bolovi i različite povrede. Naš mišićno – skeletni sistem je nosilac našeg organizma, a on je usko povezan sa nervnim i limfnim sistemom i preko njih sa ostalim delovima tela. 

Osteopatija predstavlja neinvazivnu medicinsku metodu, koja se se bavi dijagnozom stanja vašeg organizma i procenom povreda, uz promovisanje zdravog načina života bez lekova. Ona se pokazala i kao odlična prevencija u sprečavanju pojava različitih oboljenja. Loša cirkulacija, migrena, artritis, bolovi u donjem delu leđa, nesanica, nervoza i napetost se mogu izlečiti ili umanjiti zahvaljujući osteopatiji. 

 

Šta podrazumeva osteopatski tretman?

 

Pod tretmanom osteopatije podrazumeva se aktivnost kroz masažu i vežbe istezanja. Na taj način dolazi do bolje cirkulacije, oslobađanja bola i napetosti u mišićima, povećanja pokretljivosti zglobova, kao i pravilnog držanja tela. Kombinacijom masaže, koja opušta tretirano područje, kao i istezanjem, koje vraća u ravnotežno stanje mišićno – skeletni sistem, organizam se oporavlja i zaceljuje. To dalje dovodi do olakšanja u vratnom delu, ramenima, zglobovima, kukovima i stopalima, a utiče i na smanjivanje migrene, izlečenje kod povreda pri bavljenju sportom, bolova u leđima kod trudnica, vrtoglavice, išijasa. 

Ukoliko se odlučite za primenu osteopatskog tretmana, prvo morate obaviti kontrolni pregled kod lekara specijalno obučenih za ovaj vid lečenja. U početku, vaš pregled će se zasnivati na razgovoru sa doktorom o simptomima i bolovima koje osećate, ali i o vašem celokupnom zdravlju. Zatim se pristupa promatranju držanja vašeg tela pri stajanju ili kretanju. Kada se odrede bolne tačke na vašem telu i intenzitet bola, lekari će vam predložiti jednu ili više tehnika koje će vratiti vaše zglobove i pršljenove u prvobitan položaj. Osteopatski tretman je krajnje bezbolan. Posle ovog tretmana, masaža napetih mišića će vam pomoći da se u potpunosti opustite. Uz dobre lekarske preporuke o vežbama koje ćete sami raditi i promenama u načinu života, vaši problemi se više neće vraćati. 

 

Ko može da koristi usluge osteopatije?

 

Osteopatija se može primeniti na korisnike svih starosnih grupa, kako starijih tako i onih najmlađih.  Radi se o potpunoj sigurnoj metodi, koju mogu primenjivati i deca i trudnice. Ova metoda lečenja je preporučljiva za osobe koje provode dosta vremena sedeći na poslu, kao i za starije ljude koji se slabo kreću, ali i za sportiste i ljude koji se veći deo dana fizički forsiraju. Za svaki bol postoji rešenje, potrebno je samo naći prave metode izlečenja. 

 

 






Srodni tekstovi:


Kako izabrati radnu ploču za kuhinju?

Kuhinja je srce doma. To je najtoplija prostorija iz koje se šire mirisi koji ne samo &scaron...

Detaljnije

Menstrualna čašica: održiva alternativa za „one dane“ u mesecu

Menstrualna čašica (ili menstrualna čaša) poslednjih godina postaje sve popularnije re...

Detaljnije

Stakla za kuhinje – novi trend u uređenju enterijera

Decenijama unazad ljudi prilikom uređenja svojih kuhinja postavljaju pločice. One su bile toliko pop...

Detaljnije

Za kakve zdravstvene tegobe se treba obratiti neurologu

Treba se obratiti neurologu za različite zdravstvene tegobe koje se odnose na nervni sistem, mozak, ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS