Osteopatijom do rešenja gotovo svakog problema


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

osteopatija

 

Za dobro zdravlje i dugovečan život potrebno je postići funkcionalno i harmonično jedinstvo čitavog organizma. Često se dešava da su lekarske dijagnoze usmerene na lečenje posledica bolesti, a zanemaruju se uzroci, a još manje se obraća pažnja na kompletno funkcionisanje organizma u celini. 

Pristup, koji pri postavljanju dijagnoze uzima globalnu sliku o stanju vašeg organizma, a ne samo simptome, poznat je široj svetskoj populaciji i ima dugu tradiciju staru već 150 godina. Navedeno lečenje se bazira na otklanjanju uzročnika skoro svakog problema, poštujući individualnosti svake osobe. Upoznajte se sa osteopatijom, tehnikom koja se danas primenjuje u celom svetu, a sve popularnija postaje i kod nas. 

 

Šta je osteopatija?

 

Svaki čovek čini jedinstvenu celinu, koja funkcioniše uravnoteženo. Ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže, nastaju bolesti, bolovi i različite povrede. Naš mišićno – skeletni sistem je nosilac našeg organizma, a on je usko povezan sa nervnim i limfnim sistemom i preko njih sa ostalim delovima tela. 

Osteopatija predstavlja neinvazivnu medicinsku metodu, koja se se bavi dijagnozom stanja vašeg organizma i procenom povreda, uz promovisanje zdravog načina života bez lekova. Ona se pokazala i kao odlična prevencija u sprečavanju pojava različitih oboljenja. Loša cirkulacija, migrena, artritis, bolovi u donjem delu leđa, nesanica, nervoza i napetost se mogu izlečiti ili umanjiti zahvaljujući osteopatiji. 

 

Šta podrazumeva osteopatski tretman?

 

Pod tretmanom osteopatije podrazumeva se aktivnost kroz masažu i vežbe istezanja. Na taj način dolazi do bolje cirkulacije, oslobađanja bola i napetosti u mišićima, povećanja pokretljivosti zglobova, kao i pravilnog držanja tela. Kombinacijom masaže, koja opušta tretirano područje, kao i istezanjem, koje vraća u ravnotežno stanje mišićno – skeletni sistem, organizam se oporavlja i zaceljuje. To dalje dovodi do olakšanja u vratnom delu, ramenima, zglobovima, kukovima i stopalima, a utiče i na smanjivanje migrene, izlečenje kod povreda pri bavljenju sportom, bolova u leđima kod trudnica, vrtoglavice, išijasa. 

Ukoliko se odlučite za primenu osteopatskog tretmana, prvo morate obaviti kontrolni pregled kod lekara specijalno obučenih za ovaj vid lečenja. U početku, vaš pregled će se zasnivati na razgovoru sa doktorom o simptomima i bolovima koje osećate, ali i o vašem celokupnom zdravlju. Zatim se pristupa promatranju držanja vašeg tela pri stajanju ili kretanju. Kada se odrede bolne tačke na vašem telu i intenzitet bola, lekari će vam predložiti jednu ili više tehnika koje će vratiti vaše zglobove i pršljenove u prvobitan položaj. Osteopatski tretman je krajnje bezbolan. Posle ovog tretmana, masaža napetih mišića će vam pomoći da se u potpunosti opustite. Uz dobre lekarske preporuke o vežbama koje ćete sami raditi i promenama u načinu života, vaši problemi se više neće vraćati. 

 

Ko može da koristi usluge osteopatije?

 

Osteopatija se može primeniti na korisnike svih starosnih grupa, kako starijih tako i onih najmlađih.  Radi se o potpunoj sigurnoj metodi, koju mogu primenjivati i deca i trudnice. Ova metoda lečenja je preporučljiva za osobe koje provode dosta vremena sedeći na poslu, kao i za starije ljude koji se slabo kreću, ali i za sportiste i ljude koji se veći deo dana fizički forsiraju. Za svaki bol postoji rešenje, potrebno je samo naći prave metode izlečenja. 

 

 


Srodni tekstovi:


Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih part...

Detaljnije

Kako sačuvati poljoprivrednu mehanizaciju tokom zime

Održavanje i čuvanje poljoprivredne mehanizacije tokom zime jako je važno. Ovde pre svega mislimo na...

Detaljnije

Šta vam je od alata potrebno za uređenje bašte?

Svako ko želi da se bavi sređivanjem dvorišta ispred svoje kuće, zgrade i slično i uređenjem ...

Detaljnije

Uređaji bez kojih današnji elektronski sistemi ne bi funkcionisali

Elektronski sistemi i svet elektronike predstavljaju neizostavan deo naše svakodnevnice, poče...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS