Kupujete njihalicu za bebu: prednosti i mane

Njihalice za bebe postale su neizostavni deo svakodnevnog života mnogih roditelja: koriste se da smire bebu i jednostavno je odlože. Pokretna sedišta na okviru se postavljaju u lagano ljuljanje ili ljuljanje bilo guranjem roditelja ili motorom . Ovaj ravnomerni pokret čini da se bebe osećaju bezbedno i zadovoljno - a često ih čak i uspavaju. 

Da bi se vaša beba osećala zaista prijatno u njihalici za bebe i takođe mogla da leži u njoj bezbedno i zdravo, prilikom kupovine treba da uzmete u obzir sledeće :

Preporuka proizvođača za uzrast : Neke ljuljaške za bebe su pogodne za novorođenčad, druge samo za nešto starije bebe. Obavezno poštujte minimalnu starost da biste omogućili bezbedno i zdravo ležanje u njihalici.

Maksimalna nosivost u kilogramima : Da biste bili sigurni da je vaša beba bezbedna u njihalici za bebe, takođe treba da obratite pažnju na telesnu težinu do koje se može koristiti. Pošto se njihalice za bebe mogu  poneti bilo gde, posebno je praktična za dinamične roditelje.

Bezbedan pojas sa 3 ili 5 tačaka kod njihalica

Sistem pojaseva je dizajniran da spreči ispadanje beba,  tako da i manje bebe mogu biti bezbedno pričvršćene.

Nivoi brzine 

Kod električnih njihalica za bebe, intenzitet zamaha treba da se podešava u nekoliko faza. Prekomerno ljuljanje može preplaviti osećaj ravnoteže, posebno kod novorođenčadi. 

Udobnost 

Ako ljuljašku za bebu koriste i novorođenčad, mora biti dostupan ležeći položaj. Naslon za leđa bi idealno trebalo da bude skoro potpuno ravan kako bi se postigla ravna površina za ležanje pogodna za leđa . Ergonomski podstavljeni naslon za glavu pruža dodatnu udobnost. 

Materijal  koji se koristi za ljuljaške i njihalice za bebe

Dobre ljuljaške za bebe karakteriše kvalitetna i stabilna izrada. Materijal ne sme biti previše mekan, ali treba da pruži dovoljnu podršku kičmi. Materijali takođe treba da budu bezbedni i bezopasni, jer posebno bebe imaju tendenciju da stave sve što mogu da dohvate u usta. 

Obično postoji luk za igru sa elementima za igru koji se po potrebi mogu ukloniti. Malo veće bebe mogu dugo da se zabavljaju sa elementima koji su okačeni iznad bebe. 

Izbegavajte loše držanje 

Ipak, treba da znate da mnogi pedijatri, ortopedi i fizioterapeuti upozoravaju na položaj bebe u njihalici za  bebe . Postoji visok pritisak na lumbalnu kičmu, ali  izaberite model sa podesivom površinom za ležanje i učinite ga što ravnijim sve dok vaša beba još ne može da sedi samostalno i slobodno. 

Tek kada je vaša beba malo starija i može sama da sedne, pustite bebu da zauzme sedeći položaj u njihalici.  Neka vaše dete što češće leži na strunjači za puzanje, jer tamo najbolje može da uvežba svoje veštine – okretanje, podupiranje male glavice i prve pokušaje puzanja. 

Bebe vole da se pomeraju

To ih podseća na sigurnost koju osećaju u maminom stomaku. Kao rezultat toga, mnoga beba prestaju da plaču kada se nežno ljuljaju. Obavezno kombinujte različite metode umirivanja i nemojte uvek spustite svoje dete u njihalicu za bebe ako plače. Dodir je nemerljivo sredstvo za razvoj svih čula bebe u odnosu na druga sredstva podsticanja razvoja i  veze između bebe i roditelja. Srodni tekstovi:


Zauvek recite zbogom hemoroidima! Prirodni lekovi koji stvarno deluju!

Hemoroidi, iako često neugodna i bolna tegoba, nisu nešto sa čime morate živeti zauvek. Posto...

Detaljnije

Alergija na hranu kod beba i dece

Alergija na hranu kod beba i dece je sastavni deo odrastanja. Gotovo da nema deteta koje nije imalo ...

Detaljnije

Karakterne crte koje mogu opisati psihologiju ličnosti

Kroz decenije koje su za nama mnogo truda i rada je uloženo kako bi se unapredilo razumevanje čoveka...

Detaljnije

Šta je psorijaza i da li se leči?

Psorijaza predstavlja hroničnu upalnu bolest kože koju karakterišu oštro oivičeno crve...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS