Koji frižider je najbolji za vas?


Dom Tehnika



Kada kupujemo belu tehniku verovatno polazimo od toga kakve su  naše potrebe, kvalitet aparata i cena. Kada je u pitanju frižider tu zaista ima izbora da se zadovolji potreba petočlane porodice, samca, porodice bez dece i dr. Želja je mnogo ali treba znati da su zaista kvalitet i potrebe koje nam trebaju kupovinom određenog frižidera dve stavke od kojih treba krenuti u kupovinu novog frižidera. Postoji mnogo različitih vrsta frižider ali koji je onaj koji je najbolji za vas. Kako da se odlučite da li to da bude frižider koji će sadržati zamrivač u donjem ili gornjem delu. Pre nego što se odlučite razmislite o sledećem:  Kada  biste trebali  da počnete da tražite novi frižider? Sledeće informacije smo našli na ePonudi a mogu dati odgovor na ovo pitanje.

Kada je vreme za novi frižider

 Ne održava temperaturu, a hrana se brzo pokvari.

Postoji kondenzacija na spoljnoj strani frižidera. Ovo pokazuje da ne drži efikasno hladan vazduh unutra.

Frižider je preglasan - ili previše tih. Ovo ukazuje da motor ili radi prekovremeno ili jedva da radi uopšte, što su oboje loši znakovi.

Namotaji su previše vrući. To znači da frižider koristi previše energije da bi pokušao da zadrži stvari hladnim unutra.

Postoje pukotine na školjki ili gumenoj zaptivci vrata. Oni razbijaju zaptivku koja drži hladan vazduh unutra, stvarajući frižider koji propušta i previše topao.

A sada evo nekih razlika između frižidera sa gornjim i donjim delom za zamrzavanje hrane

Da li gornji  i donji zamrzivači rade drugačije?

Iako će oboje držati zamrznute predmete u zamrzivaču, oni to rade na različite načine. Funkcija gornjeg zamrzivača je relativno ujednačena među proizvođačima. Ovi frižideri imaju jedan kompresor koji hladi zamrzivač, sa hladnim vazduhom koji se vodi do rashladnog odeljka kroz niz ventilacionih otvora ili pregrada.

Donji zamrzivači, međutim, mogu da rade drugačije u zavisnosti od proizvođača. Donji zamrzivači pomeraju vazduh iz odeljka zamrzivača do rashladnog prostora kroz niz kanala za ventilatore. Određeni delove čine sistemi sa dvostrukim isparivačem odvojeno hlade delove frižidera i zamrzivača bez unakrsnog vazduha. 

Koji je tip zamrzivača- frižidera energetski najefikasniji?

Što se tiče energetske efikasnosti, frižider sa gornim delom zamrzivača je energecki efikasniji od donjeg. Međutim, ako više volite zamrzivač na dnu a želite da date prioritet uštedi energije, potražite aparat sa oznakom Energi Star.

Koji je najbolji izbor za porodice?

Ako imate porodicu, donji zamrzivač je birahte onaj koji  ima dosta prostora za skladištenje, kao i drugih uobičajenih karakteristika koje mogu pružiti korisne pogodnosti kao što je hlađenje boce vina za samo nekoliko minuta. 

Da li frižideri sa donjim zamrzivačem pružaju više mogućnosti?

Frižideri sa donjim zamrzivačem su mesto gde se dešava većina inovacija u kategoriji. Novi uređaji nude četvrte fioke sa fleksibilnošću mekog zamrzavanja, a drugi imaju poboljšanja osvetljenja kao što je ceo zadnji zid LED osvetljenja. 

Koji tip frižider zamrzivača ima najbolje skladište?

Većina donjih zamrzivača imaju više prostora za skladištenje. Oni uglavnom nude veće veličine, bolju organizaciju korpe na izvlačenje i različite konfiguracije i boje. Neki idu do petoro vrata. Dakle, ako imate veliku porodicu ili samo želite da imate pri ruci dobru zalihu smrznute hrane, frižider sa zamrzivačem  na dnu je vaš najbolji izbor.





Srodni tekstovi:


Moderan stil podnih lampi i njihova prijatnost u enterijeru

Rasveta u svakom domu predstavlja ključni akcenat za uređenje dok dobro organizovano osvetljenje sva...

Detaljnije

Responsive dizajn

Najkraće rečeno, responsive web design predstavlja pristup kojim programer kreira web stranicu koja ...

Detaljnije

Profesija u usponu koja će vas možda zainteresovati - sudski tumači

U savremenom društvu, u kojem globalna povezanost dominira i sama po sebi je cilj, uloga suds...

Detaljnije

Savremene metode lečenja polipa materice

Savremene metode lečenja polipa materice predstavljaju revoluciju u ginekološkoj praksi, pruž...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS